AK PARTİ RİZE İL DANIŞMA TOPLANTISI YAZICI BAŞKANLIĞINDA YAPILDI

teş­ki­lat men­sup­la­rı­nın ka­tı­lı­mıy­la, İsmail Kah­ra­man Kül­tür Mer­ke­zi’nde ger­çek­leş­ti­ril­di.

Güncel Haberler 14.10.2022 09:07:00 0
AK PARTİ RİZE İL DANIŞMA TOPLANTISI YAZICI BAŞKANLIĞINDA YAPILDI

    AK Parti Rize İl Baş­kan­lı­ğı 109. İl Da­nış­ma Mec­lis top­lan­tı­sı AK Parti Genel Baş­kan Yar­dım­cı­sı Rize Mil­let­ve­ki­li Ha­ya­ti YA­ZI­CI, AK Parti Rize Rize İl Baş­ka­nı İshak ALİM, AK Parti Rize ön­ce­ki dönem Mil­let­ve­ki­li Nus­ret BAY­RAK­TAR ve teş­ki­lat men­sup­la­rı­nın ka­tı­lı­mıy­la, İsmail Kah­ra­man Kül­tür Mer­ke­zi’nde ger­çek­leş­ti­ril­di.

    Top­lan­tı­nın açı­lış ko­nuş­ma­sı­nı ger­çek­leş­ti­ren İl Baş­ka­nı İshak ALİM, AK Par­ti­nin 20 yıl­lık ik­ti­dar yol­cu­lu­ğun­dan bah­se­de­rek “Şöyle bak­tı­ğı­mız­da 2001’de bir gün son­ra­sı­nı gö­re­me­yen Tür­ki­ye ge­le­ce­ğe dair ha­yal­ler ku­ra­ma­yan genç­ler ve ül­ke­mi­zin in­san­la­rı böyle bir or­tam­da iken bir çok zulüm var­ken bir lider çı­kı­yor ve onun et­ra­fın­da kü­me­len­miş in­san­lar nice yi­ğit­ler çı­kı­yor. Artık hiç­bir şey es­ki­si gibi ol­ma­ya­cak “Ka­ran­lı­ğı ka­pa­lı ay­dın­lı­ğa açık” mot­to­suy­la yo­lu­na baş­lı­yor ve o gün söy­lem­ler­le yola çıkan ve bu söy­lem­le­rin halk ta­ra­fın­dan mil­le­ti­miz ta­ra­fın­dan kabul gör­dü­ğü bir or­tam­da 20 yılın so­nun­da bugün ül­ke­yi baş­tan sona imar eden ül­ke­nin ima­rıy­la bir­lik­te ger­çek­ten ili­mi­zin de her kö­şe­sin­de li­de­ri­mi­zin ve AK Par­ti­mi­zin bu gü­zi­de kad­ro­la­rı­nın emek­le­ri­nin ol­du­ğu bir tab­loy­la karşı kar­şı­ya­yız.” dedi.
İl Baş­ka­nı İshak ALİM “Sen, ben de­me­den bir ola­rak bir­lik ola­rak bu­gün­le­re gel­dik”
    AK Par­ti­nin yol­cu­lu­ğu­na de­mok­ra­si, ya­tı­rım ve hiz­met şek­lin­de devam et­ti­ği­ni ak­ta­ran İl Baş­ka­nı ALİM “AK Parti bu yol­cu­lu­ğun­da çok ba­di­re­ler at­lat­tı. Bu ba­di­re­le­ri şüp­he­siz Genel Baş­ka­nı­mız Cum­hur­baş­ka­nı­mız Recep Tay­yip Er­do­ğan ve onun et­ra­fın­da kü­me­len­miş olan Kaç­kar­lar gibi dik olan işte bu kad­ro­lar ve mil­le­ti­mi­zin des­te­ği ile at­lat­tı. Ka­pat­ma da­va­la­rı, gezi olay­la­rı, 17-25 Ara­lık sü­re­cin­den, 15 Tem­muz hain darbe gi­ri­şi­mi sü­re­ci­ne kadar ve ar­dın­dan gelen nice nice olay­lar nice ba­di­re­ler at­lat­tık ama bütün bun­lar bu sa­lon­da Par­ti­mi­zin ku­rul­du­ğu gün­den bu­gü­ne kadar sapa sağ­lam dim­dik duran siz­le­rin mil­le­ti­mi­zin des­te­ği ve Cum­hur­baş­ka­nı­mı­zın li­der­li­ği sa­ye­sin­de at­la­tıl­dı. Az önce ifade et­ti­ğim gibi hiz­met, de­mok­ra­si ve ya­tı­rım yol­cu­lu­ğun­da şü­kür­ler olsun hiç sek­te­ye uğ­ra­ma­dan yo­lu­na devam etti. Şimdi bak­tı­ğı­mız­da biz­le­rin oluş­tur­du­ğu­muz bu güzel kad­ro­nun or­ta­ya koy­du­ğu gibi hiç sen, ben de­me­den bir ola­rak bir­lik ola­rak bu­gün­le­re gel­dik. Bir olduk 21 olduk şar­kı­mız­da ol­du­ğu gibi 21, 41, 51 ola­rak hiz­met yol­cu­lu­ğu­mu­za Allah’ın iz­niy­le hep be­ra­ber devam ede­ce­ğiz in­şal­lah” dedi.
    2023 seçim sü­re­ci­ne de­ği­nen İl Baş­ka­nı ALİM “Evet bir sü­re­ce gi­ri­yo­ruz biz bu sü­reç­le­re ekst­ra özel ha­zır­lan­ma­yız. Çünkü zaten sü­rek­li sa­ha­da ça­lış­ma­la­rı­mı­zı icra edi­yo­ruz. Sa­de­ce seçim bizim için ola­ğa­nüs­tü bir dö­nem­de ekst­ra bir gay­ret­le fark­lı bir ça­lış­ma­nın di­sip­lin­li bir ça­lış­ma­nın içine gir­di­ği­miz bir sü­reç­tir. Biz zaten 7 gün 24 saat sü­rek­li sa­ha­da olan kadın kolu, genç­lik kol­la­rı ile bütün teş­ki­lat­la­rıy­la büyük bir aile­yiz. Ha­ki­ka­ten ken­din­den vaz­ge­çen ken­di­ni hiz­met yo­lu­na bu dava uğ­ru­na vak­fe­den in­san­lar­dan olu­şu­yor bu aile. Biz­ler­de 20 yıl­lık sa­fa­hat yol­cu­lu­ğu­muz­da genç­lik kol­la­rın­dan, mer­kez ilçe baş­kan­lı­ğı­na, il si­ya­si hu­ku­ki işler baş­kan­lı­ğı­na son­ra­sın­da Rab­bim nasip etti bu kutlu da­va­da il baş­kan­lı­ğı yapma onu­ru­nu ya­şa­dık. Biz­den ön­ce­ki­ler can­si­pe­ra­ne ça­lı­şa­rak bize ema­net etti. Biz­den son­ra­da genç­le­ri­mi­ze bu hiz­met ker­va­nı­nı bı­rak­ma gay­re­tin­de­yiz ve asla şahsi si­ya­si ikbal pe­şin­de ol­ma­dık ve olan­la­ra da müm­kün mer­te­be fır­sat ver­me­dik. Biz bir ola­ca­ğız he­pi­miz hep bir­lik­te ola­ca­ğız in­şal­lah asla ve kata be­lir­li güç­le­rin oyu­nu­na ge­le­rek biz bir­bi­ri­mi­ze düş­me­ye­ce­ğiz. Biz bu hiz­met yol­cu­lu­ğu­nu sek­te­ye uğ­ra­tan kişi ol­ma­ya­ca­ğız, ol­ma­ma­lı­yız 2001’de Er­dem­li­ler ha­re­ke­ti ola­rak or­ta­ya çıkan bu da­va­nın daha ön­ce­si de var. Bu dava sa­de­ce 780.000 km içe­ri­sin­de değil tüm dün­ya­ya hakim ola­cak tüm dünya maz­lum­la­rın umudu olan bir da­va­dır. Biz bu sü­reç­te bir­lik ve be­ra­ber­lik içe­ri­sin­de kar­deş­lik hu­ku­kuy­la bi­ri­mi­zin hu­ku­ku­nun diğer kar­de­şim­de ol­du­ğu­nu asla unut­ma­dan bu yol­cu­lu­ğu­mu­za devam ede­ce­ğiz. İnşal­lah seçim sü­re­ci­miz­de yine kadın kol­la­rı­mız­la kapı kapı do­la­şa­rak, bu yol­cu­lu­ğu­mu­za devam ede­ce­ğiz. Bir kişi dahi dı­şa­rı­da bı­rak­ma­dan genç­lik kol­la­rı­mız­la ve ana ka­de­me­miz­le bütün hem­şe­ri­le­ri­mi­ze ula­şa­ca­ğız. Bu kutlu da­va­yı bu hiz­met yol­cu­lu­ğu­mu­zu in­şal­lah ön­ce­ki dö­nem­de almış ol­du­ğu­muz oy ora­nı­nın çok daha faz­la­sı­na çı­ka­ra­rak, sür­dü­re­ce­ğiz. ”dedi.
“Mil­le­ti­miz her şeyin far­kın­da ge­re­ken ce­va­bı ve­re­cek­tir”
    ALİM mu­ha­le­fe­tin ba­şör­tü açık­la­ma­la­rı­na de­ği­ne­rek ;“Önü­müz­de 2023 se­çim­le­ri var ve bu se­çim­ler­de elde et­ti­ği­miz ka­za­nım­la­rın per­çin­len­me­si var. Ba­kı­yor­su­nuz bu sü­re­ce gi­rer­ken seçim sü­re­ci­ne gi­rer­ken daha dün ka­pat­ma da­va­la­rıy­la karşı kar­şı­ya kalan AK Parti vardı. Ka­pat­ma da­va­sı­nın için­de ne vardı o za­man­ki baş­ba­ka­nı­mı­zın ba­şör­tü ile il­gi­li ko­nuş­ma­la­rı vardı. Üni­ver­si­te­de ba­şör­tü­sü ya­sa­sı­nın kal­dı­rıl­ma­sı AK Par­ti­nin ka­pa­tıl­ma da­va­sın­da ge­rek­çe­li ka­rar­da gös­te­ri­li­yor­du. Bunun gös­te­ril­di­ği dö­nem­de ba­şör­tü­sü­ne karşı çı­kan­la­rın “Hayır efen­dim ola­maz, La­ik­li­ğe kar­şı­dır. La­ik­lik kar­şı­tı­dır di­yen­ler, bir bez par­ça­sı­dır ne ola­cak di­yen­ler” bugün ba­kı­yo­ruz çık­mış­lar en büyük ba­şör­tü­sü sa­vu­nu­cu­su ha­li­ne gel­miş­ler. Ne kadar iki­yüz­lü ol­duk­la­rı ne kadar ta­ki­ye yap­tık­la­rın ne kadar in­sa­nı­mız­la dalga geç­tik­le­ri ve kale al­ma­dık­la­rı esa­sın­da yap­mış ol­duk­la­rı bu dav­ra­nış­lar­la or­ta­ya çı­kı­yor. Onlar bun­la­rı yap­ma­ya devam et­sin­ler. Mil­le­ti­miz her şeyin far­kın­da ge­re­ken ce­va­bı ve­re­cek­tir. Allah’ın iz­niy­le biz Rize de bu kad­ro­la­rı­mız­la üç sı­fır­da dört sı­fır­da ya­pa­ca­ğız in­şal­lah. Biz­le­re düşen bir olmak be­ra­ber olmak bir­li­ği­mi­zi ko­ru­mak şü­kür­ler olsun bu za­ma­na kadar ça­lış­ma­la­rı­mı­zı bu şe­kil­de icra ettik. Bun­dan sonra da böyle devam ede­ce­ğiz” dedi.
Genel Baş­kan Yar­dım­cı­sı Ha­ya­ti YA­ZI­CI “Teş­ki­lat­lar, AK Par­ti­nin omur­ga­sı­dır”
    İl Da­nış­ma top­lan­tı­sın­da AK Parti Genel Baş­kan Yar­dım­cı­sı Ha­ya­ti YA­ZI­CI, Teş­ki­lat­la­rın AK Parti’nin omur­ga­sı ol­du­ğu­nu ifade ede­rek “AK Parti teş­ki­la­tı­na önem veren bir Par­ti­dir. Teş­ki­lat­lar par­ti­mi­zin omur­ga­sı­dır. AK Par­ti­yi mil­let inşa etti, ren­gi­ni mil­let be­lir­le­di, de­se­ni­ni mil­let oluş­tur­du. Li­de­ri­miz Recep Tay­yip Er­do­ğan’ın ön­der­li­ğin­de ta­be­la­sı­nı biz tak­tık ve hu­ku­ki an­lam­da 14 Ağus­tos 2001’den bu yana Mil­le­tin ver­di­ği yet­kiy­le 3 Kasım 2002’den bu yana ülke so­rum­lu­lu­ğu­nu üst­len­di. O günün Tür­ki­ye’yi dev­ral­dık bu­gün­le­re ta­şı­dık. El at­ma­dı­ğı­mız hiç­bir konu yok. Biz bir olduk, bir­lik olduk, hep bir­lik­te mil­le­ti­mi­zin des­te­ğiy­le ro­ta­sıy­la AK Par­ti­yi inşa ettik. AK Parti ça­tı­sı al­tın­da li­de­ri­mi­zin ön­cü­lü­ğün­de Tür­ki­ye’yi inşa ettik. Bü­yü­yen Tür­ki­ye ile bir­lik­te AK Par­ti­de bü­yü­dü. Bugün Tür­ki­ye ge­ne­lin­de 11 mil­yo­nu aşkın üyeye sahip büyük bir teş­ki­la­tız. AK Parti sa­de­ce Tür­ki­ye’de değil dünya öl­çe­ğin­de si­ya­sal alan­da en büyük bir teş­ki­lat ya­pı­sı­na sa­hip­tir. Bizi güçlü kılan sa­yı­sal du­rum­dan öte aile bi­rey­le­ri has­sa­si­yet içe­ri­sin­de bir­bi­ri­mi­ze karşı olan sevgi, saygı plan­la­dı­ğı­mız he­def­le­re doğru bütün gü­cü­mü­zü kul­la­na­rak odak­lan­mış bir va­zi­yet­te ça­lış­ma­mız­dır. Par­ti­le­rin teş­ki­lat­la­rı ya­nın­da en büyük gücü viz­yo­nu olan du­ru­şu olan teh­li­ke­ler kar­şı­sın­da, yıl­dı­rı­cı ey­lem­ler kar­şı­sın­da dik duran ce­sa­ret­li duran li­de­re sahip ol­ma­sı­dır. İşte o li­de­rin adı Recep Tay­yip Er­do­ğan’dır. Başka hiç­bir par­ti­de gö­re­mez­si­niz. Böyle yola çık­tık böyle iler­li­yo­ruz” dedi
“Sorun üre­ten değil, sorun çözen bir Par­ti­yiz”
    Sorun üre­ten değil, sorun çözen bir parti ol­duk­la­rı­na vurgu yapan YA­ZI­CI, "Alevi yurt­taş­la­rı­mız yıl­lar­ca ko­nu­şu­ruz. Biz yeni ele almış de­ği­liz. 2008 ve 2009'da uzun sü­re­li za­ma­na ya­yıl­mış bir bi­çim­de ça­lış­tay­lar ya­pıl­dı. Çok de­ği­şik ke­sim­ler­den bilim in­san­la­rı bu ko­nu­la­rı otur­du mü­za­ke­re etti ve tar­tış­tı. Di­ya­net men­sup­la­rı ve de­de­ler yer aldı. Somut bir şeye va­ra­ma­dık." ifa­de­si­ni kul­lan­dı.
    Ya­zı­cı, cuma günü 8 yerde ta­mam­lan­mış ce­me­vi­nin açı­lı­şı­nın ya­pıl­dı­ğı­nı ak­ta­ra­rak, şun­la­rı kay­det­ti: "Bir ta­ne­si de Er­zu­rum'daydı. Ben de o açı­lı­şa ka­tıl­dım. Çok sa­yı­da da ce­me­vi temel atma tö­re­ni ya­pıl­dı. Bek­ta­şi, Ale­vi­lik ve ce­mev­le­ri ile il­gi­li dört önem­li alan­da ka­mu­sal des­tek ve­ri­lecek açık­la­ma­yı Cum­hur­baş­ka­nı­mız Recep Tay­yip Er­do­ğan pay­laş­tı. İnanç önem­li. İnsa­nın iç dün­ya­sı, ma­ne­vi alanı. Orada huzur yoksa yap­tı­ğı fa­ali­ye­tin be­re­ke­ti olmaz. Ba­şa­rı­sı da fazla olmaz. İnsan rahat ola­cak."dedi.
    "İç hu­zu­ru ve güven ola­cak ki önün­de­ki işe odak­lan­sın" diyen Ya­zı­cı, şöyle devam etti: "Alevi ce­ma­ati­ne men­sup va­tan­daş­la­rı­mı­zın istek ve ar­zu­la­rı doğ­rul­tu­sun­da ce­mev­le­ri­nin elekt­rik ve su tü­ke­tim­le­ri­ne iliş­kin iyi­leş­tir­me ya­pı­la­cak. Ce­mev­le­rin­de bu­lu­nan dede ola­rak ni­te­le­nen zevat is­ter­se kadro tah­sis edi­lecek. Ce­mev­le­ri­nin imar­la il­gi­li alan­da yer al­ma­sı için ona uygun bir le­jant be­lir­le­necek. Dör­dün­cü­sü de Kül­tür ve Tu­rizm Ba­kan­lı­ğı bün­ye­sin­de Alevi, Bek­ta­şi ve Ce­mev­le­ri Daire Baş­kan­lı­ğı oluş­tu­ru­la­cak. Dev­le­tin yö­ne­tim şe­ma­sı içe­ri­sin­de resmi şe­kil­de yer al­ma­la­rı sağ­la­na­cak. Biz so­run­la­rı böyle çö­zü­yo­ruz. ”şek­lin­de ko­nuş­tu.
    Ya­zı­cı, si­ya­set­le­ri­nin kap­sa­yı­cı ve ku­şa­tı­cı ol­du­ğu­nu be­lir­te­rek, söz­le­ri­ni şöyle ta­mam­la­dı: " Bizim si­ya­se­ti­miz; kap­sa­yı­cı­dır, ku­şa­tı­cı­dır. Ka­pı­nın ar­ka­sın­da bı­rak­tı­ğı­mız, ha­lı­nın al­tı­na terk et­ti­ği­miz hiç­bir sorun yok. Ama im­kân­la­ra göre ele alı­yo­ruz. Pay­daş­lar­la pay­laş­mak su­re­tiy­le bu sorun alan­la­rın­da­ki so­run­la­rı bir­lik­te tas­fi­ye edi­yo­ruz. Bu Tür­ki­ye'nin gü­cü­dür.
    20 mil­yon ki­lo­met­re­ka­re­ye sahip Os­man­lı'dan eli­miz­de 786 bin ki­lo­met­re­ka­re vatan top­ra­ğı kaldı. He­pi­mi­zin, 85 mil­yo­nun ta­ma­mı­nın, her bi­ri­nin 786 bin met­re­ka­re vatan top­ra­ğın­da, zerre kadar pay ve hakkı var. Eşit, iş­ti­rak ha­lin­de mül­ki­yet gibi" dedi. Top­lan­tı Rize Be­le­di­ye Baş­kan Yar­dım­cı­sı Kemal Genç, AK Parti İl Genel Mec­li­si grup Baş­kan­ve­ki­li Sabit Ka­ra­faz­lı’nın ya­tı­rım­lar­la il­gi­li su­num­la­rı ve su­num­la­rın mü­za­ke­re­si ile son buldu.
Kay­nak: Ak Parti Rize İl Ta­nı­tım Medya Baş­kan­lı­ğı
Haber: Bay­ram Ali KA­VAL­CI


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °