AK PARTİ RİZE TEŞKİLATLARINDA DURMAK YOK

AK PARTİ RİZE TEŞKİLATLARINDA DURMAK YOK

“İlk günkü he­ye­can­la ilk günkü aşkla hiz­met yol­cu­lu­ğu­mu­zu devam et­tir­me­li­yiz. Biz yol­cu­lu­ğu­mu­zu bir­lik ve be­ra­ber­lik içe­ri­sin­de sür­dü­re­ce­ğiz”

    Ak Parti Ar­de­şen İlçe Da­nış­ma Mec­lis top­lan­tı­sın­da ko­nu­şan, AK Parti Rize İl Baş­ka­nı İshak ALİM; “İlk günkü he­ye­can­la ilk günkü aşkla hiz­met yol­cu­lu­ğu­mu­zu devam et­tir­me­li­yiz. Biz yol­cu­lu­ğu­mu­zu bir­lik ve be­ra­ber­lik içe­ri­sin­de sür­dü­re­ce­ğiz” dedi.
    AK Parti Rize İl Baş­ka­nı İshak Alim, AK Parti Rize Mil­let­ve­ki­li Osman Aşkın Bak, Rize Be­le­di­ye Baş­ka­nı Rahmi Metin ve teş­ki­lat men­sup­la­rı­nın ka­tı­lı­mıy­la Ar­de­şen İlçe Da­nış­ma Mec­lis top­lan­tı­sı ger­çek­leş­ti­ril­di. AK Parti Ar­de­şen İlçe Da­nış­ma Mec­lis top­lan­tı­sı İlçe Baş­ka­nı Mus­ta­fa Terzi’nin teş­ki­lat ça­lış­ma­la­rı­na de­ğin­di­ği açı­lış ko­nuş­ma­sıy­la baş­la­dı. Rize Be­le­di­ye Baş­ka­nı Rahmi Metin’in se­lam­la­ma ko­nuş­ma­sı, Ar­de­şen Be­le­di­ye Baş­ka­nı Avni Kahya ve Tunca Belde Be­le­di­ye Baş­ka­nı Ahmet Naci Ay­te­miz’in il­çe­de ya­pı­lan ça­lış­ma­lar­la ala­ka­lı su­num­la­rıy­la devam etti.
“Bu ül­ke­nin ha­fı­za­sın­dan bun­lar si­li­nip ka­zı­na­cak”
    Ya­pı­lan top­lan­tı­da günün an­la­mı­na iliş­kin bir de­ğer­len­dir­me ile baş­la­yan İl Baş­ka­nı İshak Alim “Geç­miş­te bugün Adnan Men­de­res, Fatin Rüştü Zorlu ve Hasan Po­lat­kan ma­ale­sef ti­yat­ro yar­gı­la­ma­lar so­nu­cu idam edil­miş­ler­dir. Her du­rum­da ti­yat­ro sah­ne­si­ni oluş­tu­ran­lar bi­li­yor­su­nuz ha­fı­za­la­rın­da ol­du­ğu için son­ra­sın­da 15 Tem­muz’u da ti­yat­ro ola­rak ad­lan­dır­dı­lar. Peki, mer­hum Adnan Men­de­res ve ba­kan­la­rı­mı­zın suç­la­rı neydi sa­de­ce ve sa­de­ce mil­le­ti­nin, mem­le­ke­ti­nin men­fa­at­le­ri doğ­rul­tu­sun­da ça­lış­mak. Milli ira­de­nin te­cel­li etmiş ol­du­ğu san­dık­lar­da te­cel­li et­ti­ği ve milli ira­de­nin ka­ra­rı­nı ver­miş ol­du­ğu se­çim­le başa gelen Baş­ba­kan ve ka­bi­ne­sin­de­ki­ler idam edi­li­yor. Ne yap­mış­lar­dı;
    Arap­ça ezan okun­ma ya­sa­ğı­nı tek­rar­dan yü­rür­lük­ten kal­dır­mış­lar­dı. La­ik­lik adı al­tın­da onu zırh ola­rak kabul ede­rek, ya­sak­lı olan din eği­ti­mi­ni tek­rar­dan müf­re­da­ta koy­muş­lar­dı. Daha nice hiz­met­le­ri mil­le­ti­miz­le mem­le­ke­ti­miz­le bu­luş­tur­muş­lar­dı. Ancak hiç­bir zaman mil­le­ti­miz­le, mem­le­ke­ti­miz­de ortak bir geç­mi­şi ve ge­le­ce­ği ol­ma­yan, ola­ma­yan bazı zih­ni­yet­ler bugün ol­du­ğu gibi o gün de mil­le­ti ve mem­le­ke­ti için ça­lı­şan bu ekibi ma­ale­sef gö­re­vin­den ala­rak idama mah­kûm et­miş­ler­di. Bunun te­za­hü­rü­nü sa­de­ce orada mı gör­dük. Hayır, aynı zih­ni­yet yine devam edi­yor, aynı şe­kil­de 27 Ma­yıs­lar gör­dük. 80 dar­be­le­ri,28 Şu­bat­lar gör­dük yine ay­nı­sı­nı 15 Tem­muz’da gör­dük. 15 Tem­muz’da bunu ba­şa­ra­ma­dı­lar. Li­de­ri­miz Recep Tay­yip Er­do­ğan’ın ka­rar­lı dik du­ru­şu ve mil­le­ti­mi­zin fe­ra­se­ti ne­ti­ce­sin­de ba­şa­ra­ma­dı­lar.15 Tem­muz ge­ce­si hep bir­lik­te so­kak­tay­dık. O cunta re­ji­mi­ne bu mil­le­tin, mem­le­ke­tin men­fa­atiy­le dert­len­me­yen­le­re hep bir­lik­te dur de­miş­tik. Allah’ın iz­niy­le in­şal­lah bunu bir daha ger­çek­leş­ti­re­me­ye­cek­ler. Bu ül­ke­nin ha­fı­za­sın­dan bun­lar si­li­nip ka­zı­na­cak” ifa­de­le­ri­ni kul­lan­dı
“Seçim za­ma­nı ta­ki­ye­yi bun­lar iyi ya­par­lar”
    İl Baş­ka­nı Alim Adnan Men­de­res’in ve­fa­tı­nın yıl dö­nü­mün­de kab­ri­ni zi­ya­ret eden Kemal Kı­lıç­da­roğ­lu ve Ekrem İma­moğ­lu’nun zi­ya­re­ti­ni de­ğer­len­di­re­rek “ Şimdi çok il­ginç­tir ba­kı­yor­su­nuz bugün Sayın Kemal Kı­lıç­da­roğ­lu ve Ekrem İma­moğ­lu Adnan Men­de­res’in vefat yıl dö­nü­mün­de kab­ri­ne zi­ya­ret­te bu­lu­nu­yor­lar. Çok merak edi­yo­rum acaba ne di­yor­lar. Ne ni­yet­le gi­di­yor­lar. Önü­müz­de seçim var se­çi­me odak­lı bakın hani biz sahip çı­kı­yo­ruz aya­ğı­na gö­rün­tü ver­mek aya­ğı­na bun­la­rı ya­pı­yor­lar. Bi­li­yor­su­nuz seçim za­ma­nı ta­ki­ye­yi bun­lar iyi ya­par­lar. Seçim za­ma­nı her şeyi kul­la­nır­lar ama seçim ol­ma­dı­ğı zaman bun­lar ne ya­pı­yor 4- 6 yaş kurs­la­rı­nı bun­lar ga­li­ba milli eği­tim müf­re­da­tı­na ala­cak­lar şek­lin­de Gü­ney­su’daki kurs­la­rı örnek ver­miş­ler­di. Aman ha bun­la­ra dik­kat etmek lazım uzak dur­mak lazım di­yor­lar­dı. Seçim ol­ma­dı­ğı zaman ba­şör­tü­lü ha­ki­me ba­şör­tü­lü mes­lek grup­la­rı­na karşı çı­kar­lar imam ha­tip­le­re de karşı çı­kar­lar Kur’an kurs­la­rı­na da karşı çı­kar­lar. Biz bunun üze­rin­den esa­sın­da si­ya­set yap­mı­yo­ruz ve bunun üze­rin­den si­ya­set yap­ma­yı da be­nim­se­mi­yo­ruz ama on­la­rın sü­rek­li bu ko­nu­lar­la il­gi­li bir sı­kın­tı­sı var ne kadar sak­la­ma­ya ça­lış­sa­lar da seçim ol­ma­dı­ğı za­man­lar­da ister is­te­mez bunu gün yü­zü­ne çı­kar­tı­yor­lar. Seçim ol­du­ğu zaman ise ta­ki­ye­ci­lik ör­ne­ği gös­te­re­rek bun­la­rı unut­tur­ma­ya ça­lı­şı­yor­lar. Bizim ne yap­ma­mız ge­re­ki­yor bütün bun­la­rı unut­ma­dan unut­tur­ma­dan el ele bir­lik ve be­ra­ber­lik içe­ri­sin­de kar­deş­lik hu­ku­ku içe­ri­sin­de önü­mü­ze yo­lu­mu­za bak­ma­mız ge­re­ki­yor. Şimdi kal­kıp Adnan Men­de­res’i idam eden zih­ni­yet­le cun­tay­la bun­lar­la iş­bir­li­ği içe­ri­sin­de ola­cak­sın. Şimdi kal­kıp mil­le­tin mem­le­ke­tin men­fa­atin­de ol­ma­yan iş­le­re imza ata­cak­sın bugün de kal­kıp utan­ma­dan he­lal­le­şe­lim di­ye­cek­sin asla ve kata mil­let, hem­şe­ri­le­ri­miz teş­ki­lat­la­rı­mız onu unut­maz bu he­lal­leş­me­ye de rıza gös­ter­mez. Bu zih­ni­yet­ler böyle devam et­ti­ği sü­re­ce mil­le­ti­mi­zin mem­le­ke­ti­mi­zin der­diy­le dert­len­me­dik­le­ri sü­re­ce Ja­ko­ben an­la­yı­şı terk et­me­dik­le­ri sü­re­ce ül­ke­de yö­ne­tim an­la­mın­da hem­şe­ri­le­ri­miz, mil­le­ti­miz de­mok­ra­si yo­luy­la on­la­ra imkan ta­nı­ma­ya­cak­tır” dedi.
“21 yıl­lık sa­fa­ha­ti­miz­de yol­cu­lu­ğu­muz­da yü­zü­mü­zü kı­zar­ta­cak hiç­bir hi­kâ­ye­miz yok”
    İkti­da­rın ül­ke­ye ka­zan­dır­dık­la­rı­nın ya­nın­da mu­ha­le­fe­tin or­ta­ya bir proje ko­ya­ma­dı­ğı­nı ifade eden Baş­kan Alim “İkti­da­rı­mız muh­te­şem eser­le­ri ül­ke­mi­ze ka­zan­dı­rır­ken mu­ha­le­fet ma­ale­sef ne ya­pı­yor mus­luk açı­lı­şı ya­pı­yor, hey­kel açı­lı­şı ya­pı­yor bun­lar­la uğ­raş­ma­ya devam edi­yor. Her­han­gi bir proje or­ta­ya ko­ya­mı­yor. Onlar bunu ya­pa­dur­sun bizim yap­ma­mız ge­re­ken­se bir­lik be­ra­ber­lik içe­ri­sin­de her zaman kendi pro­je­le­ri­miz­le yola devam etmek ol­ma­lı­dır. Bizim 21 yıl­lık sa­fa­ha­ti­miz­de yol­cu­lu­ğu­muz­da yü­zü­mü­zü kı­zar­ta­cak hiç­bir hi­kâ­ye­miz yok ak­si­ne hiz­met­le dolu, ic­ra­at­la dolu yıl­la­rı­mız var. Cum­hu­ri­yet ta­ri­hi bo­yun­ca hiç­bir si­ya­si par­ti­ye nasip ol­ma­mış­tır. Mil­le­ti­ne mem­le­ke­ti­ne sev­da­lı mil­le­ti­ne hiz­met yap­mak­tan başka hiç­bir ga­ye­si ol­ma­yan yüce gö­nül­lü in­san­lar­dan olu­şan bu ha­re­ke­tin li­de­ri bütün ha­ya­tı­nı mil­le­ti­ne hiz­me­te ada­yan bu kişi bizim mem­le­ke­ti­miz­den çıkan dünya si­ya­se­ti­ne dünya kon­jek­tü­rü’ne yön veren kişi şu anda Ri­ze­li hem­şeh­ri­miz Recep Tay­yip Er­do­ğan. Onun­la aynı da­va­ya hiz­met ver­mek­ten gurur du­yu­yo­ruz. “dedi.
    Teş­ki­lat için­de bir­lik ve be­ra­ber­li­ğin öne­mi­ne de­ği­nen Alim “Sü­rek­li ifade et­ti­ğim gibi bir­lik ve be­ra­ber­li­ği­miz kar­deş­li­ği­miz çok önem­li şu için­de bu­lun­du­ğu­muz zaman di­li­min­de ise çok daha fazla önem­li. Biz­ler şu bah­set­ti­ği­miz zih­ni­ye­te ge­rek­li ce­va­bı 2023 se­çim­le­rin­de ve­re­bil­mek adına ve bu za­ma­na kadar elde et­ti­ği­miz ka­za­nım­la­rı per­çin­le­ye­bil­mek adına 2023 se­çim­le­rin­de ba­şa­rıy­la çık­mak mec­bu­ri­ye­tin­de­yiz. İlk günkü he­ye­can­la ilk günkü aşkla hiz­met yol­cu­lu­ğu­mu­za devam et­me­li­yiz. Biz yol­cu­lu­ğu­mu­zu bir­lik ve be­ra­ber­lik içe­ri­sin­de sür­dü­re­ce­ğiz”dedi
“Cum­hur­baş­ka­nı­mı­zın or­ta­ya koy­du­ğu müt­hiş bir tablo var”
    Top­lan­tı­da dış po­li­ti­ka ile il­gi­li bil­gi­ler ak­ta­ran Rize Mil­let­ve­ki­li Osman Aşkın Bak “Sayın Cum­hur­baş­ka­nı­mız çok yoğun bir me­sa­ide takip edi­yor­su­nuz. Öz­be­kis­tan’da Şang­hay iş­bir­li­ği gö­rüş­me­si­ne ka­tıl­dı ora­dan da Ame­ri­ka’ya ge­çecek Bir­leş­miş mil­let­ler de ‘Dünya beş­ten bü­yük­tür’ şek­lin­de hay­kı­ra­cak in­şal­lah yoğun bir gün­de­mi­miz var. NATO Par­la­men­ter Asamb­le­si Baş­kan­lık Di­va­nı üyesi ola­rak ben de Ja­pon­ya’ya ge­çe­ce­ğim Ja­pon­ya’da Pa­si­fik’teki ge­liş­me­ler­le il­gi­li dün­ya­da­ki ener­ji krizi ile il­gi­li dün­ya­da­ki gıda krizi ile il­gi­li sü­reç­ler­le il­gi­li top­lan­tı­la­ra ka­tı­la­ca­ğız. Tabii bun­la­rın hepsi dip­lo­ma­si bize Mec­lis’te ve­ri­len gö­rev­de dip­lo­ma­si­yi takip etmek. Yoğun bir dip­lo­ma­si var dip­lo­ma­si za­fe­ri var Sayın Cum­hur­baş­ka­nı­mı­zın or­ta­ya koy­du­ğu müt­hiş bir tablo var. He­pi­niz takip et­ti­niz Şang­hay iş­bir­li­ği top­lan­tı­sın­da­ki li­der­ler­le ver­di­ği fo­toğ­raf­ta tüm dünya Recep Tay­yip Er­do­ğan’ın kim ol­du­ğu­nu nasıl bir lider ol­du­ğu­nu nasıl bir güven ver­di­ği­ni ne kadar sa­mi­mi ol­du­ğu­nu maz­lum coğ­raf­ya­la­ra nasıl güven ver­di­ği­ni gör­müş oldu “dedi.
    NATO Top­lan­tı­sın­da İspan­ya’da gör­müş­tü­nüz içe­ri­sin­de dünya dip­lo­ma­si­si­ne yön veren ma­sa­da yer alan plan­la­ma­lar yapan ve gü­ve­ni­len bir lider Recep Tay­yip Er­do­ğan. Bu top­rak­la­rın ço­cu­ğu Recep Tay­yip Er­do­ğan gö­rü­yor­su­nuz iz­li­yor­su­nuz. Tür­ki­ye bü­yü­yen ge­li­şen bir Tür­ki­ye artık geç­miş­te­ki­ler gibi emir bek­le­yen, gö­rüş­me­ler, ça­lış­ma­lar için ran­de­vu bek­le­yen bir Tür­ki­ye yok. Bakın tab­lo­yu, resmi gör­dü­nüz gurur tab­lo­su res­men. Li­de­ri­miz gü­cü­nü teş­ki­lat­la­rın­dan mil­le­tin­den alı­yor ne diyor sa­de­ce ve sa­de­ce sec­de­de eği­li­rim onun dı­şın­da kim­se­ye eğil­mem işte bu gücün ar­ka­sın­da mil­le­tin duası var maz­lum­la­rın duası var. Or­ta­da bir tablo var güçlü Tür­ki­ye’nin ayak ses­le­ri tüm dün­ya­da yan­kı­la­nı­yor do­la­yı­sıy­la Cum­hur­baş­ka­nı­mı­zın or­ta­ya koy­du­ğu muh­te­şem dip­lo­ma­si ör­ne­ği biz­le­ri gu­rur­lan­dı­rı­yor.
    Mu­ha­le­fe­tin 6’lı masa et­ra­fın­da aday be­lir­le­me­de sı­kın­tı ya­şa­dı­ğı­nı ifade eden Mil­let­ve­ki­li Osman Aşkın Bak “ Bir ta­raf­tan ba­kı­yor­su­nuz al­tı­lı masa top­la­nıp top­la­nıp da­ğı­lı­yor. Bir aday be­lir­le­ye­mi­yor­lar. Bun­lar aday açık­la­ya­maz­lar zaten ada­yın dı­şar­dan be­lir­len­me­si lazım. On­la­rın he­sap­la­rı başka tek dü­şün­ce­le­ri Tay­yip Er­do­ğan’ı gön­der­mek. Başka dü­şün­ce­le­ri yok. Mil­le­ti­mi­zin men­fa­ati için bir pro­je­le­ri yok. Bize düşen bu coğ­raf­ya­da bi­ri­mi­ze sa­rıl­mak, bir­bi­ri­mi­ze des­tek olmak AK Parti 21 ya­şın­da daha bir­lik­te uzun yo­lu­muz var. Daha nice yıl­la­ra. Rize’de el­ham­dü­lil­lah ba­şa­rı­dan ba­şa­rı­ya koşan gay­ret­li bir teş­ki­la­tı­mız var. Teş­ki­la­tı­mız­la bir­lik, be­ra­ber­lik ve bü­tün­lük içe­ri­sin­de 2023 se­çim­le­rin­de Cum­hur­baş­ka­nı­mı­za Rize’den ge­re­ken des­te­ği ve­re­rek yine se­çim­ler­den za­fer­le çı­ka­ca­ğız in­şal­lah” dedi. İlçe Da­nış­ma Mec­lis Top­lan­tı­sı su­num­la­rın mü­za­ke­re­si edil­me­si­nin ar­dın­dan ta­mam­lan­mış oldu.

 

Kay­nak: Ak Parti Rize İl Ta­nı­tım ve Medya Baş­kan­lı­ğı
Haber: Bay­ram Ali Ka­val­cı