AK PARTİ'DE YENİDEN ADAY GÖSTERİLEN BAŞKAN METİN, BASIN MENSUPLARIYLA BİR ARAYA GELDİ

Cum­hur­baş­ka­nı Recep Tay­yip Er­do­ğan ta­ra­fın­dan ikici dönem, Rize Be­le­di­ye Baş­kan­lı­ğı’na aday gös­te­ri­len Rahmi Mete, Aday­lı­ğı son­ra­sın­da Rize Ba­sı­nıy­la Kah­val­tı­lı Basın top­lan­tı­sın­da bir araya geldi

Güncel Haberler 25.01.2024 09:00:00 0
AK PARTİ

 Baş­kan METİN; “ Ül­ke­miz ve bu aziz mil­let için, bu zaman kadar ol­du­ğu gibi bun­dan sonra da, Rize’miz için gece gün­düz de­me­den ça­lış­mak bizim için en büyük şe­ref­tir. Sev­da­sı olan yo­rul­maz. Dur­ma­dık, bun­dan böy­le­de dur­ma­dan hal­kı­mı­za ve şeh­ri­mi­ze en ka­li­te­li ve en ka­lı­cı hiz­met­le­ri ver­mek üzer yola devam ede­ce­ğiz. ”dedi.
Rize Be­le­di­ye Baş­ka­nı Rahmi Metin, 10 Ocak Ça­lı­şan Ga­ze­te­ci­ler günü do­la­yı­sıy­la şe­hir­de görev yapan Ulu­sal ve Yerel basın men­sup­la­rıy­la, Rize Be­le­di­ye­si Ali­pa­şa Sos­yal Te­sis­le­ri’nde bir araya geldi.
Ya­zı­lı ve gör­sel basın men­sup­la­rıy­la şe­hir­de devam eden ve plan­la­nan ya­tı­rım­lar hak­kın­da ko­nu­şan Baş­kan Metin’e basın top­lan­tı­sın­da Baş­kan Yar­dım­cı­la­rı eşlik etti.
Basın top­lan­tı­sı­na ka­tı­lan ga­ze­te­ci­le­rin gü­nü­nü teb­rik ede­rek baş­la­yan; Baş­kan MRTİN; Sos­yal Do­na­tı alan­la­rı, on­lar­ca nok­ta­da kent­sel dö­nü­şüm açı­lış ve devam eden ça­lış­ma­la­rı­mı­zı su ye­ni­le­me ve güç­len­dir­me, şeh­rin dört bir ya­na­nın­da ye­ni­le­nen ve ye­ni­den ya­pı­lan alt­ya­pı­lar, ener­ji sant­ra­lı, yeni oto­gar, kül­tür so­ka­ğı, yeni mez­ba­ha­ne, Lale çar­şı­sı, mil­let bah­çe­si, yeni vi­ya­dük ve yol ça­lış­ma­la­rı­mız gibi on­lar­ca de­va­sa pro­je­le­ri­mi­zi ara arda ta­mam­la­ya­rak hal­kı­mı­zın hiz­me­ti­ne aça­rak, şe­hir­de ya­şa­yan tüm hal­kı­mız­la bir­lik­te, hu­zur­lu, mutlu ya­şa­na­bi­lir bir Rize mey­da­na ge­tir­me­nin gu­ru­ru­nu ya­şı­yo­ruz. Bir­çok yeni pro­je­miz ta­mam­lan­mak üzere olup, başta kent­sel dö­nü­şüm ça­lış­ma­la­rı, alt yapı ça­lış­ma­la­rı, sos­yal te­sis­ler­den, dere ıs­lah­la­rı­na ve sos­yal ve kül­tü­rel ça­lış­ma­lar­la yeşil Rize’mizi mo­dern bir şehir yap­ma­ya devam edi­yo­ruz. Geçen hafta Rize’mize ya­kı­şır, Doğu Ka­ra­de­niz böl­ge­sin­de ben­ze­ri bu­lun­ma­yan Deniz Mü­ze­si­ni hiz­me­te açtık. “dedi.
Rize Ba­sı­nı­na 5 yılda yap­mış ol­duk­la­rı ça­lış­ma­la­rın son du­ru­muy­la il­gi­li bil­gi­ler veren Baş­kan METİN; “5 yıl içe­ri­sin­de yap­tı­ğı­mız ve devam eden ça­lış­ma­la­rı­mız an­la­mın­da söy­le­yecek olur­sak, ener­ji ile yap­tı­ğı­mız ya­tı­rım­lar, İrili ufak­lı 46 ma­hal­le­nin do­kun­du­ğu­muz nok­ta­la­rı, Oto­gar ça­lış­ma­la­rı­mız, Kül­tür so­ka­ğı pro­je­mi­zin ihale aşa­ma­sı­na gel­me­si, Mez­ba­ha­ne ça­lış­ma­mız aynı şe­kil­de, Mil­let bah­çe­si, Kent Mü­ze­si ça­lış­ma­la­rı­mı­zın alt yapı ça­lış­ma­la­rı bitti in­şal­lah Mart ayın­da üst yapı ça­lış­ma­la­rı­mız devam edecek bun­lar önü­müz­de özel ola­rak bek­le­yen iş­le­ri­miz. Ya­şa­yan bir şe­hir­de­yiz ih­ti­yaç­lar devam edecek tabi biz­ler­de eli­miz­den gel­di­ğin­ce bun­la­rı kar­şı­la­mak için uğ­ra­şa­ca­ğız. 5 yıl­lık pe­ri­yot­ta he­de­fi­miz yap­tı­ğı­mız iş­le­ri ka­lı­cı yap­mak­tı. Bu iş­le­re 50 yıl daha do­kun­ma­mak üzere ça­lış­ma­la­rı yü­rüt­tük. Büyük pro­je­le­ri­miz­den bi­ri­de şuan devam et­mek­te olan IPA pro­je­miz. Bu kap­sam­da İslam­pa­şa ma­hal­le­miz­de­ki büyük ileri arıt­ma pro­je­si 500 mil­yon­luk bir pro­je­dir ya­pı­lı­yor. Ona en­teg­re Çif­te­ka­vak­tan baş­la­yan Gün­doğ­du çı­kı­şı­na 16 km lik bir hatta ko­nek­tör hat­tı­mız dö­şe­ni­yor. Bu ça­lış­ma­lar zor iler­li­yor, kazı ça­lış­ma­la­rın­da rahat iler­le­me im­ka­nı ol­ma­dı­ğı için, ancak bu Rize için çok özel bir proje ma­hal­le­le­ri­miz­de­ki rögar tı­kan­ma­la­rı taş­ma­lar ve ben­ze­ri gibi so­run­la­rı proje ta­mam­la­nın­ca aşmış ola­ca­ğız koku prob­le­mi­ni de or­ta­dan kal­dı­rıp de­ni­ze temiz bir su akımı sağ­lan­mış ola­cak. Dal­çık pro­je­mi­zin­de uy­gu­la­ma iha­le­si ya­pıl­dı bu pro­je­miz­le de tra­fik akı­şı­na ciddi bir ra­hat­lık sağ­la­na­cak in­şal­lah. Ge­lecek için çok şey söy­le­ye­bi­li­riz do­ku­na­ca­ğı­mız çok cadde ve sokak da ola­cak, bun­la­rın hepsi ye­rin­de kent­sel dö­nü­şüm ça­lış­ma­la­rı ve ma­hal­le­ler­de yap­tı­ğı­mız an­ket­ler­le ya­pı­laş­ma­la­rı boz­ma­dan sağ­lan­mış ola­cak. En büyük prob­le­mi­miz de yer bulma sı­kın­tı­sı araç sa­yı­mız çok Oto park ih­ti­ya­cı­mız­da çok çöz­me­ye ça­lı­şı­yo­ruz bunun için­dir ki ma­hal­le yol­la­rı­mı­zı ya­par­ken geniş tu­tu­yor ve geniş yap­ma­ya gay­ret gös­te­ri­yo­ruz.” diye ko­nuş­tu.
Top­lan­tı­nın so­nun­da basın men­sup­la­rı ile kar­şı­lık­lı soru cevap kıs­mı­na ge­çil­di. Kar­şı­lık­lı soh­bet or­ta­mın­da ger­çek­le­şen basın top­lan­tı­sı­na yoğun ka­tı­lım gös­te­ren ya­zı­lı ve gör­sel medya men­sup­la­rı­na te­şek­kür eden, Rize Be­le­di­ye Baş­ka­nı basın men­sup­la­rıy­la deniz kı­yı­sın­da çe­ki­len toplu ha­tı­ra fo­toğ­ra­fıy­la ta­mam­lan­mış oldu.
   Foto: Rize Be­le­di­ye­si Basın Bü­ro­su
    Haber: Bay­ram Ali KA­VAL­CI


Perşembe 27.6 ° / 17.5 °
Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °