Tarih: 17.08.2022 18:54

“AK Partinin kuruluşu ile tertemiz bir sayfa açılmıştır, O Ak sayfa milletimizin kendi hikâyesidir”

Facebook Twitter Linked-in

    İl Baş­ka­nı Alim AK Par­ti­nin ku­ru­luş yıl dö­nü­mü ile il­gi­li yap­tı­ğı açık­la­ma­da şu şekilde konuştu “Par­ti­miz Genel Baş­ka­nı­mız Sayın Recep Tay­yip Er­do­ğan'ın ön­cü­lü­ğün­de 21 yıl önce bugün “Ay­dın­lı­ğa açık, ka­ran­lı­ğa ka­pa­lı” slo­ga­nı ile ku­rul­muş olup, mil­le­ti­mi­zin de des­te­ğiy­le 20 yıl­dır tek ba­şı­na ik­ti­dar olma ba­şa­rı­sı­nı gös­ter­miş­tir dedi.
    Alim, Bugün hiz­me­te sev­da­lı ki­şi­le­rin kur­du­ğu AK Par­ti­nin doğum günü ola­rak ta­ri­he geç­miş­tir. El­bet­te ki çok önem­li bir ta­rih­tir. Li­de­ri­mi­zin 21 yıl önce yak­tı­ğı me­şa­le ile izin­den gelen ak kad­ro­la­rın kıy­met­li ça­lış­ma­la­rı ne­ti­ce­sin­de Tür­ki­ye’yi de­ğiş­ti­rip, Tür­ki­ye’yi dö­nüş­tür­dük. 81 ilin her bir met­re­ka­re­sin­de AK Par­ti­nin hiz­met­le­ri­nin izi bu­lun­mak­ta­dır. Genel Baş­ka­nı­mız ve Cum­hur­baş­ka­nı­mız Par­ti­mi­zin ku­ru­luş gü­nün­de yap­mış ol­du­ğu ko­nuş­ma­da şöyle de­miş­ti :“Bun­dan sonra Tür­ki­ye’de artık hiç­bir şey es­ki­si gibi ol­ma­ya­cak” Allah’a ham­dol­sun öyle de oldu. AK Parti ik­ti­dar­la­rı dö­ne­min­de Tür­ki­ye adeta kül­le­rin­den ye­ni­den do­ğa­rak, bam­baş­ka bir çehre ka­zan­dı. AK Parti bir rüz­gâ­rın, dö­nem­sel bir yö­ne­li­şin eseri değil, kök­le­ri mil­le­tin vic­da­nın­da olan ve uzun yıl­lar için­de mil­le­tin ruh kö­kün­de ma­ya­la­nan bir temel ara­yı­şın ve bek­le­yi­şin ad­re­si ola­rak mil­le­ti­mi­zin bek­len­ti­le­rin­den doğdu. 21 yıl önce ka­ram­sar­lı­ğın ka­osun hakim ol­du­ğu ül­ke­miz­de Ak kad­ro­lar o tozlu Tür­ki­ye say­fa­sı­nı ka­pat­mış ye­ri­ne ter­te­miz Ak bir sayfa aç­mış­tır. AK Parti mil­le­tin hi­kâ­ye­si­dir. AK Parti ik­ti­dar­la­rıy­la Tür­ki­ye artık eko­no­mi­siy­le, dış po­li­ti­ka­sıy­la, re­form ni­te­li­ğin­de her alan­da­ki ça­lış­ma­la­rıy­la dün­ya­da tak­dir­le iz­le­nen yıl­dı­zı her geçen gün daha çok par­la­yan bir ülke ha­li­ne geldi. Mil­le­ti­mi­zin tem­sil­ci­le­ri ola­rak çık­tı­ğı­mız bu yolda mil­le­ti­mi­ze efen­di değil, hiz­met­kâr ola­rak tek bir anı­mı­zı bile heba et­me­den dur­ma­dan yo­rul­ma­dan ça­lış­ma­la­rı­mı­zı ger­çek­leş­tir­dik. AK Parti kad­ro­la­rı ge­ri­de bı­rak­tı­ğı 21 yıl içe­ri­sin­de yap­mış ol­du­ğu ça­lış­ma­lar­la tarih yazan, ta­ri­he not dü­şü­ren, ta­ri­hin sey­ri­ni olum­lu yönde de­ğiş­ti­ren si­ya­si kad­ro­lar­dır. Türk Si­ya­si ta­ri­hin­de hiç­bir si­ya­si par­ti­ye nasip ol­ma­yan za­fer­le­ri üst üste gir­di­ği­miz bütün se­çim­ler­de mil­le­ti­mi­zin te­vec­cü­hü ile ka­zan­dık. Tabi bu sü­reç­ler­de li­de­ri­mi­zin ve Par­ti­mi­zin önünü kes­mek, Tür­ki­ye’nin ge­li­şi­mi­ni dur­dur­mak is­te­yen­ler yü­zün­den türlü ba­di­re­ler­le kar­şı­laş­tık. Mil­le­ti­mi­zin bize tes­lim et­ti­ği ira­de­yi yok sa­ya­rak, biz­den ko­pa­rıp almak is­te­yen zih­ni­yet­ler­le mü­ca­de­le ver­dik. Yeri geldi hu­ku­ki mü­ca­de­le­ler, yeri geldi kirli se­nar­yo­lar uy­gu­lan­dı. Parti ka­pat­ma da­va­la­rı, if­ti­ra­lar, darbe gi­ri­şim­le­ri ama yıl­ma­dık. İnan­dı­ğı­mız de­ğer­ler uğ­ru­na Li­de­ri­mi­zin dik du­ru­şu ve fe­ra­se­ti ile so­ğuk­kan­lı­lı­ğı­mı­zı kay­bet­me­dik, dur­mak yok yola devam dedik. AK Parti var ol­du­ğu sü­re­ce hiç­bir hukuk dışı güç, hiç­bir olu­şum mil­let ira­de­si­nin, hal­kın gü­cü­nün üs­tün­de var ola­maz dedik.
    AK Parti dö­ne­min­de Tür­ki­ye ulus­la­ra­ra­sı me­se­le­ler­de fi­kir­le­ri­ne değer ve­ri­len ara­bu­lu­cu­lu­ğu­na ih­ti­yaç du­yu­lan bir ülke ha­li­ne geldi. Tüm bun­lar li­de­ri­mi­zin öz­ve­ri­li sağ­du­yu­lu ça­lış­ma­la­rı ile ger­çek­leş­ti. Biriz be­ra­be­riz hep bir­lik­te Tür­ki­ye’yiz dedik. Bu söy­le­mi­miz­le ey­lem­le­ri­mi­zi ger­çek­leş­tir­dik. Bizi bir­bi­ri­miz­den ayır­mak öte­ki­leş­tir­mek, ka­lıp­la­ra sok­mak is­te­yen­le­re fır­sat ver­me­dik. Bizim he­de­fi­miz 780 bin met­re­ka­re vatan top­ra­ğı­mız­da var olan tüm va­tan­daş­la­rı­mı­zın ih­ti­yaç­la­rı­na cevap ve­re­bil­mek, ül­ke­mi­zi en ileri dü­zey­de ge­liş­miş mu­asır me­de­ni­yet­ler se­vi­ye­si­nin üze­ri­ne çık­mış bir ülke ha­li­ne ge­tir­mek. Bu dü­şün­ce ile de yıl­lar­dır gü­cü­mü­zü mil­le­ti­miz­den ala­rak, yo­lu­mu­za devam ettik.
    AK Parti teş­ki­lat­la­rı ola­rak Mil­le­ti­miz­den almış ol­du­ğu­muz des­tek­le Genel Baş­ka­nı­mız, Cum­hur­baş­ka­nı­mız Sayın Recep Tay­yip Er­do­ğan ön­der­li­ğin­de ül­ke­mi­zin 780 bin ki­lo­met­re­ka­re­si­ni ku­cak­la­yan, 83 mil­yo­na hitap ede­bi­len bir parti ol­ma­ya devam edi­yo­ruz. Li­de­ri­miz ön­der­li­ğin­de yeni Tür­ki­ye yo­lun­da ça­lış­ma­ya devam ede­rek, bu yolda yıl­ma­dan yo­rul­ma­dan ül­ke­mi­zin 2023,2053 ve 2071 viz­yon­la­rı­na yö­ne­lik he­def­le­ri için mü­ca­de­le­mi­zi sür­dü­re­ce­ğiz.
    Ku­ru­lu­şun­dan bu yana par­ti­mi­ze emek veren bütün teş­ki­lat men­sup­la­rı­mı­za, gö­nül­daş­la­rı­mı­za sağ­la­dık­la­rı kat­kı­lar­dan do­la­yı şük­ran­la­rı­mı­zı ile­ti­yor, ahi­re­te ir­ti­hal etmiş va­tan­daş­la­rı­mı­za da Rab­bim­den rah­met di­li­yo­rum. Geç­mi­şe vefa ge­le­ce­ğe saygı an­la­yı­şıy­la yü­rü­yü­şü­mü­zü sür­dü­rür­ken Ce­nab-ı Hakk bu bir­lik ve be­ra­ber­li­ği­mi­zi daim ey­le­sin in­şal­lah. Bu duygu ve dü­şün­ce­le­ler­le mil­le­ti­mi­zin par­ti­si olan AK Par­ti­mi­zin ku­ru­luş yıl dö­nü­mü­nü ve 21. ya­şı­nı kut­lu­yor, ül­ke­miz için ha­yır­la­ra ve­si­le ol­ma­sı­nı di­li­yo­rum. Mil­le­ti­miz­le bir­lik­te nice AK Yıl­la­ra in­şal­lah” şek­lin­de ko­nuş­tu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —