AKARSU KANO SLALOM YUSUFELİ BELEDİYESİ BAHAR KUPASI YARIŞLARI YAPILDI

AKARSU KANO SLALOM YUSUFELİ BELEDİYESİ BAHAR KUPASI YARIŞLARI YAPILDI

Tür­ki­ye Kano Fe­de­ras­yo­nu 2022 yılı fa­ali­yet prog­ra­mın­da yer alan "Akar­su Sla­lom Yu­su­fe­li Be­le­di­ye­si Bahar Ku­pa­sı" ya­rış­la­rı 10 Nisan Cu­mar­te­si günü ya­pıl­dı.

    350 met­re­lik yapay kano par­ku­run­da ger­çek­leş­ti­ri­len or­ga­ni­zas­yo­na Art­vin ve Rize'den 45 spor­cu ka­tıl­dı.K1 ile C1 tekne sı­nıf­la­rın­da büyük er­kek­ler, büyük ka­dın­lar, genç er­kek­ler, genç ka­dın­lar ve yıl­dız er­kek­ler ka­te­go­ri­le­rin­de ya­pı­lan ya­rış­lar­da spor­cu­lar, 6'sı ters, top­lam 20 ka­pı­nın bu­lun­du­ğu par­ku­ru en hızlı şe­kil­de bi­tir­mek için Bar­hal Çayı'nın güçlü su­la­rın­da kürek çek­ti­ler.
    Kı­ya­sı­ya ve­ri­len mü­ca­de­le­ler son­ra­sın­da kürsü şu şe­kil­de oluş­tu;
    Büyük Er­kek­ler K1 ka­te­go­ri­sin­de Yu­su­fe­li Be­le­di­ye­si Genç­lik Spor Ku­lü­bü spor­cu­la­rın­dan Mus­ta­fa Arda Acar bi­rin­ci, Yusuf Emir Ertek ikin­ci ve Okan Çelik üçün­cü oldu.
    Büyük Erkek C1 ka­te­go­ri­sin­de Rize Genç­lik ve Spor Ku­lü­bün­den Mu­ham­met Usta bi­rin­ci, Çay­kur Rize Genç­lik ve Spor Ku­lü­bün­den Emir Fazıl Ya­zı­cı ikin­ci ve Yu­su­fe­li Be­le­di­ye­si Spor Ku­lü­bün­den Mu­ham­met Ali Köse üçün­cü oldu.
    Genç Bayan C1 Ka­te­go­ri­sin­de Yu­su­fe­li Be­le­di­ye­si Spor Ku­lü­bü spor­cu­su Duygu Beyaz bi­rin­ci oldu.
    Genç Erkek C1 Ka­te­go­ri­sin­de Ar­de­şen Be­le­di­ye­si Spor Ku­lü­bü spor­cu­su Mus­ta­fa Par­lak bi­rin­ci ve Yu­su­fe­li Be­le­di­ye­si Spor Ku­lü­bü spor­cu­su Ser­kan Özcan Yıl­maz ikin­ci oldu.
    Büyük Bayan K1 Ka­te­go­ri­sin­de; Rize Ad­re­na­lin Doğa Spor­la­rı Genç­lik ve Spor Ku­lü­bü’nden Cen­net Ayhan bi­rin­ci, Yu­su­fe­li Be­le­di­ye­si Genç­lik Spor Ku­lü­bü’nden Gamze Polat ikin­ci ve Rize Ad­re­na­lin Doğa Spor­la­rı Genç­lik ve Spor Ku­lü­bü’nden Kader Kork­maz üçün­cü oldu.