AKDEV GENEL BAŞKANI KARYALDIZ, “ATATÜRK İYİ BİR GAZETECİYDİ”

Ata­türk Kül­tür Da­ya­nış­ma Eği­tim Vakfı (AKDEV) Genel Baş­ka­nı Gül Kar­yal­dız, vak­fın 26. Ku­ru­luş yıl­dö­nü­mü­nü ga­ze­te­ci­ler­le bir­lik­te kut­la­dı.

Güncel Haberler 11.10.2023 09:59:00 0
AKDEV GENEL BAŞKANI KARYALDIZ, “ATATÜRK İYİ BİR GAZETECİYDİ”

 Ata­türk Kül­tür Da­ya­nış­ma Eği­tim Vakfı (AKDEV) Genel Baş­ka­nı Gül Kar­yal­dız, vak­fın 26. Ku­ru­luş yıl­dö­nü­mü­nü ga­ze­te­ci­ler­le bir­lik­te kut­la­dı. Kar­yal­dız, büyük önder Mus­ta­fa Kemal Ata­türk’ün de, dahi bir asker, büyük bir dev­let adamı ol­ma­sı­nın ya­nın­da çok iyi bir ga­ze­te­ci ol­du­ğu­nu söy­le­di.
 Tür­ki­ye Ga­ze­te­ci­ler Sen­di­ka­sı’nda Baş­kan­lı­ğa ye­ni­den se­çi­len Gök­han Dur­muş’u ve yeni yö­ne­tim ku­ru­lu­na ne­za­ket zi­ya­re­tin­de bu­lu­nan AKDEV Genel Baş­ka­nı Kar­yal­dız, Ata­türk’ün dahi bir ko­mu­tan ol­du­ğu kadar güçlü bir kalem ola­rak da ta­nın­dı­ğı­nı söy­le­di. Kar­yal­dız şöyle ko­nuş­tu,
“GA­ZE­TECİ ATA­TÜRK”
Ata­türk, daha as­ker­ken ilk ga­ze­te­si olan Mim­ber’i, Milli Mü­ca­de­le sü­re­cin­de de Sivas Kong­re­si ön­ce­sin­de 1919’da İrade–i Mil­li­ye ga­ze­te­si­ni dev­re­ye sok­muş­tur. Ali Fethi Okyar ile Min­ber ga­ze­te­si­ni kuran Mus­ta­fa Kemal Paşa, He­yet-i Tem­si­li­ye üye­le­riy­le bir­lik­te An­ka­ra’ya gel­di­ğin­de bu­ra­da alı­na­cak ka­rar­la­rın mil­le­te du­yu­rul­ma­sı için bir ga­ze­te­ye ih­ti­yaç duy­du­ğu­nu söy­le­miş ve bu­ra­da ver­di­ği ilk di­rek­tif de ‘yeni bir ga­ze­te çı­ka­ra­lım’ ol­muş­tur. O büyük deha "Kurun" ga­ze­te­sin­de ‘Asım Us’ mah­la­sıy­la yaz­dı­ğı ya­zı­la­rı ile kendi hü­kü­me­ti­nin Baş­ba­ka­nı İnönü'yü eleş­ti­ri­sel uya­rı­lar ile yön­len­dir­miş ve bu ya­zı­lar­la Hatay'ın ana­va­ta­na bağ­lan­ma­sı­nın önünü aç­mış­tır.
Ba­sı­na ayrı bir önem veren Ata­türk, bi­li­yor­su­nuz ‘Basın Mil­le­tin Müş­te­rek Se­si­dir’ de­miş­tir. Ama bugün bir­çok kişi Ata­türk’ün bu yö­nü­nü bil­mi­yor.
Geç­ti­ği­miz gün­ler­de kay­bet­ti­ği­miz Tür­ki­ye Ga­ze­te­ci­ler Sen­di­ka­sı­nın ku­ru­cu­la­rı ara­sın­da yer alan Hıfzı Topuz’a da rah­met di­lek­le­rin­de bu­lu­nan Kar­yal­dız, BBC, AFP gibi dünya haber ajans­la­rıy­la ya­pı­lan söz­leş­me gö­rüş­me­le­ri­nin olum­lu so­nuç­lan­ma­sı­na se­vin­di­ği­ni söy­le­di.
         Ha­ber-Fo­to: İsmet KÖ­SOĞ­LU


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °