AKPARTİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI HAYATİ YAZICI VE AKPARTİ HEYETİNDEN ÖZ GIDA İŞ SENDİKASI DOĞU KARADENİZ RİZE ŞUBE BAŞKANLIĞI'NA HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ

DOĞU KARADENİZ RİZE ŞUBE BAŞKANLIĞI'NA HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ

Güncel Haberler 7.07.2022 09:27:00 0
AKPARTİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI HAYATİ YAZICI VE AKPARTİ HEYETİNDEN ÖZ GIDA İŞ SENDİKASI DOĞU KARADENİZ RİZE ŞUBE BAŞKANLIĞI

    Ak­par­ti Genel Baş­kan Yar­dım­cı­sı ve Rize Mil­let­ve­ki­li­miz Ha­ya­ti Ya­zı­cı, Ak­par­ti Rize İl Baş­ka­nı İshak Alim, Ak­par­ti Rize İl Baş­kan Yar­dım­cı­sı M. Fatih Köse, Ak­par­ti Rize Mer­kez İlçe Baş­ka­nı Burak Ak, Ak­par­ti Rize İl Baş­kan­lı­ğı Kadın Kol­la­rı Baş­ka­nı Sema Yağ­cı­te­kin ve Teş­ki­lat Men­sup­la­rı, Öz Gıda İş Sen­di­ka­sı Doğu Ka­ra­de­niz Rize Şube Baş­kan­lı­ğı­na se­çi­len Fatih Kan­de­mir ve Yö­ne­tim Ku­ru­lu üye­le­ri­ne ha­yır­lı olsun zi­ya­re­tin­de bu­lun­du­lar.
    Çay­kur ça­lı­şa­nı iş­çi­le­rin tüm so­run­la­rı hak­kın­da bilgi ak­ta­rı­lıp, ta­lep­ler bil­di­ril­di.
    Mev­sim­lik iş­çi­le­rin ça­lış­tık­la­rı süre bo­yun­ca İşsiz­lik si­gor­ta­sı primi öde­dik­le­ri halde, ça­lış­ma­dık­la­rı sü­re­ler­de hiz­met akit­le­ri as­kı­da gö­zük­tü­ğü için işsiz sa­yıl­ma­dık­la­rı ve iş­siz­lik öde­ne­ğin­den ya­rar­la­na­ma­dık­la­rı­nı, bu ne­den­le ge­rek­li yasal dü­zen­le­me­le­rin ya­pı­la­rak mev­sim­lik iş­çi­le­rin iş­siz­lik öde­ne­ğin­den ya­rar­lan­ma­sı ta­le­bi dile ge­ti­ril­di. Yılın 6 ayı ça­lı­şıp diğer ay­lar­da işsiz ol­duk­la­rı ve si­gor­ta prim­le­ri­nin yük­sek ol­ma­sı ne­de­niy­le kalan ay­la­ra iliş­kin prim­le­ri­ni ya­tı­ra­ma­dık­la­rı için emek­li ol­ma­la­rı çok ileri yaş­la­ra sark­tı­ğın­dan do­la­yı iş akit­le­ri as­kı­day­ken si­gor­ta prim­le­ri­nin ya­tı­rıl­ma­sı ile il­gi­li ta­lep­ler dile ge­ti­ril­di.
    Yine iş akit­le­ri as­kı­da sa­yıl­dı­ğın­dan İŞKUR üze­rin­den Top­lum Ya­ra­rı­na Pro­je­ler­den (TYP) ya­rar­la­na­ma­dık­la­rı için ge­rek­li yasal dü­zen­le­me­le­rin ya­pıl­ma­sı ko­nu­sun­da­ki ta­lep­le­ri de ile­til­di.
    Ça­lış­ma ve Sos­yal Gü­ven­lik Ba­ka­nı Vedat Bil­gin’in gö­re­ve gel­di­ği dö­nem­den bu­gü­ne kadar yap­tı­ğı açık­la­ma­lar ve 2021-2022 yıl­la­rı­nı kap­sa­yan Kamu Çer­çe­ve Pro­to­ko­lün­de de imza al­tı­na alın­dı­ğı üzere Mev­sim­lik İşçi­ler­de olu­şan yük­sek dü­zey­de­ki kadro bek­len­ti­si ifade edil­di.
    Ak­par­ti Genel Baş­kan Yar­dım­cı­sı ve Rize Mil­let­ve­ki­li Ha­ya­ti Ya­zı­cı ve Ak­par­ti Rize İl Baş­ka­nı İshak Alim, sen­di­ka­ya des­tek ve­re­cek­le­ri­ni ve yar­dım­cı ola­cak­la­rı­nı be­lir­te­rek, is­ti­şa­re­le­rin devam ede­ce­ği­ni dile ge­tir­di­ler.
    Ya­pı­lan zi­ya­ret do­la­yı­sıy­la duy­du­ğu mem­nu­ni­ye­ti ifade eden Şube Baş­ka­nı Fatih Kan­de­mir; ‘Mev­sim­lik İşçi­le­ri­miz so­run­la­rı ile il­gi­li ko­nu­la­rın sü­rek­li ve azim­li bir şe­kil­de ta­kip­çi­si ola­cak­la­rı­nı be­lir­te­rek, Mev­sim­lik İşçi­le­ri­mi­zin so­run­la­rı ile il­gi­li ha­zır­la­nan dos­ya­yı ken­di­le­ri­ne tes­lim etti’.
    İşçi ar­ka­daş­la­rı­mız­dan al­dı­ğı­mız güç ile daha büyük bir şevk­le, mü­ca­de­le­mi­zi art­tı­ra­rak devam ede­ce­ği­mi­zi ifade eder, say­gı­la­rı­mı­zı su­na­rız dedi.
   

 Ha­ber-Fo­to: Hasan KA­LEN­DER


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °