Aksa Elektrik, 2022 yılının ilk çeyreğindeki elektrik tüketim oranlarını açıkladı

Aksa Elektrik, 2022 yılının ilk çeyreğindeki elektrik tüketim oranlarını açıkladı

Çoruh ve Fırat böl­ge­le­rin­de 9 ilde 2.2 mil­yon­dan fazla abo­ne­ye elekt­rik te­da­rik hiz­me­ti sunan Aksa Elekt­rik, 2022 yılı ocak, şubat, mart dö­nem­le­ri­ne ait elekt­rik tü­ke­tim oran­la­rı­nı açık­la­dı.

    Çoruh ve Fırat böl­ge­le­rin­de 9 ilde 2.2 mil­yon­dan fazla abo­ne­ye elekt­rik te­da­rik hiz­me­ti sunan Aksa Elekt­rik, 2022 yılı ocak, şubat, mart dö­nem­le­ri­ne ait elekt­rik tü­ke­tim oran­la­rı­nı açık­la­dı. Şir­ket­ten ya­pı­lan açık­la­ma­ya göre hem Fırat hem de Çoruh böl­ge­le­rin­de top­lam elekt­rik tü­ke­ti­mi arttı.
 

    Yılın ilk çey­re­ğin­de, bir ön­ce­ki yılın aynı dö­ne­mi­ne kı­yas­la mes­ken­ler­de top­lam elekt­rik tü­ke­ti­mi Fırat böl­ge­sin­de ar­tar­ken Çoruh böl­ge­sin­de azal­dı. Sa­na­yi ve ti­ca­ret­ha­ne gru­bun­da­ki abo­ne­le­rin elekt­rik tü­ke­ti­mi­nin ise, bir ön­ce­ki yılın aynı dö­ne­mi­ne kı­yas­la tüm il­ler­de art­tı­ğı kay­de­dil­di.
    Çoruh ve Fırat olmak üzere iki böl­ge­de top­lam 9 ilde elekt­rik te­da­rik hiz­me­ti sunan Aksa Elekt­rik, 2022 yı­lı­nın ilk üç ayına (ocak, şubat, mart) ait tü­ke­tim oran­la­rı­nı açık­la­dı. Art­vin, Gi­re­sun, Gü­müş­ha­ne, Rize ve Trab­zon il­le­ri­nin bağlı bu­lun­du­ğu Çoruh böl­ge­sin­de, top­lam elek­tik tü­ke­ti­min­de bir ön­ce­ki yılın aynı dö­ne­mi­ne kı­yas­la yak­la­şık yüzde 3 ora­nın­da artış gö­rül­dü. Ma­lat­ya, Elâ­zığ, Tun­ce­li ve Bin­göl il­le­ri­nin yer al­dı­ğı Fırat böl­ge­si­nin top­lam elekt­rik tü­ke­ti­min­de ise bu artış yak­la­şık yüzde 7 ora­nın­da kay­de­dil­di.
Mes­ken­ler­de­ki elekt­rik tü­ke­ti­mi Çoruh böl­ge­sin­de aza­lır­ken Fırat böl­ge­sin­de arttı
    Bu yılın ilk üç ayın­da bir ön­ce­ki yılın aynı dö­ne­mi­ne kı­yas­la Çoruh böl­ge­sin­de­ki mes­ken­ler­de elekt­rik tü­ke­ti­mi yak­la­şık yüzde 10 ora­nın­da aza­lır­ken Fırat böl­ge­sin­de yak­la­şık yüzde 1 ora­nın­da art­tı­ğı göz­len­di.
Çoruh ve Fırat böl­ge­le­rin­de­ki 9 ilde sa­na­yi ve ti­ca­ret­ha­ne­le­rin elekt­rik tü­ke­ti­mi arttı, Tun­ce­li ve Bin­göl öne çıkan iller oldu
    2022 yı­lı­nın ocak, şubat, mart dö­ne­min­de, bir ön­ce­ki yılın aynı dö­ne­mi­ne göre sa­na­yi ve ti­ca­ret­ha­ne gru­bun­da­ki abo­ne­le­rin elekt­rik tü­ke­ti­mi hem Çoruh hem de Fırat böl­ge­le­rin­de­ki il­ler­de arttı. Tun­ce­li ve Bin­göl, geçen yılın aynı dö­ne­mi­ne kı­yas­la bu abone grup­la­rın­da elekt­rik tü­ke­ti­mi­ni en çok ar­tı­ran iller oldu. Çoruh böl­ge­sin­de Art­vin’de yüzde 21, Gi­re­sun’da yüzde 11, Gü­müş­ha­ne’de yüzde 26, Rize’de yüzde 21, Trab­zon’da yüzde 32; Fırat böl­ge­sin­de ise Ma­lat­ya’da yüzde 44, Ela­zığ’da yüzde 86, Tun­ce­li’de yüzde 212 ve Bin­göl’de yüzde 114 oran­la­rın­da artış ya­şan­dı.Fırat böl­ge­sin­de­ki tüm il­ler­de elekt­rik tü­ke­ti­mi arttı
    Fırat böl­ge­sin­de­ki il­le­re mes­ken, ti­ca­ret­ha­ne ve sa­na­yi abone grup­la­rı dahil edi­le­rek ba­kıl­dı­ğın­da, yılın ilk çey­re­ğin­de bir ön­ce­ki yılın aynı dö­ne­mi­ne göre tüm il­le­rin elekt­rik tü­ke­ti­min­de artış ya­şan­dı­ğı gö­rül­dü. Ma­lat­ya’da yüzde 5, Ela­zığ’da yüzde 10, Tun­ce­li’de yüzde 8 ve Bin­göl’de ise yüzde 7 oran­la­rın­da artış kay­de­dil­di.
Çoruh böl­ge­sin­de Art­vin, Gü­müş­ha­ne ve Trab­zon elekt­rik tü­ke­ti­mi artan iller oldu
    Aksa Elekt­rik’ten ya­pı­lan açık­la­ma­da, Çoruh böl­ge­sin­de­ki il­le­re mes­ken, ti­ca­ret­ha­ne ve sa­na­yi abone grup­la­rı dahil edi­le­rek ba­kıl­dı­ğın­da, yılın ilk çey­re­ğin­de, bir ön­ce­ki yılın aynı dö­ne­mi­ne göre Art­vin ve Gü­müş­ha­ne’de yüzde 1, Trab­zon’da ise yüzde 7 oran­la­rın­da elekt­rik tü­ke­ti­mi­nin art­tı­ğı be­lir­til­di.
    Gi­re­sun’da yüzde 2, Rize’de ise yüzde 1 oran­la­rın­da azal­dı­ğı gö­rül­dü.
Abone sa­yı­sı Fırat böl­ge­sin­de aza­lır­ken Çoruh böl­ge­sin­de arttı
    2022 yı­lı­nın ilk çey­re­ğin­de top­lam abone sa­yı­sı Fırat böl­ge­sin­de bir ön­ce­ki yılın aynı dö­ne­mi­ne kı­yas­la yak­la­şık yüzde 2 ora­nın­da aza­lır­ken Çoruh böl­ge­sin­de yak­la­şık yüzde 3 ora­nın­da arttı.
               

Ha­ber-Fo­to: Ezgi Kay­gı­sız