"ALTIN KALEM ÖDÜLLERİ" KAPSAMINDA ÇAYELİLİ YAZAR CENGİZ AZMAN ÖDÜLE LAYIK GÖRÜLDÜ

Çayelili eğitimci ve yazarlarından Cengiz Azman Kitap, Kültür, Sanat Gazetesi

Güncel Haberler 27.07.2022 09:26:00 0

“Book Culture Art Times (BCA)” tarafından düzenlenen “Altın Kalem Ödülleri” kapsamında Fotoğraf Kitabı Dalında Temmuz 2021 tarihinde yayınlanan "Yarım  Asırlık Fotoğraflar"  kitabıyla yazar olarak ödül almaya değer görüldü.
    Ça­ye­li Li­se­sin­de öğ­ret­men, müdür yar­dım­cı­sı ve okul mü­dü­rü ola­rak görev yapan Cen­giz Azman, Ça­ye­li Li­se­si-Ça­ye­li Or­ta­oku­lu Dost­luk Gru­bun­da önem­li sos­yal, kül­tü­rel ça­lış­ma­la­rı­da grup üye­le­ri ile be­ra­ber yü­rüt­mek­te­dir. Ça­ye­li Li­se­si Ça­ye­li Or­ta­oku­lu Dost­luk Grubu öğ­ret­men­ler, eski me­zun­lar ve men­sup­lar­dan oluş­mak­ta olup aktif ça­lış­ma­lar yü­rüt­mek­te­dir.
    Cen­giz Azman ho­ca­nın edi­tör­lü­ğün­de dört fark­lı ese­rin ba­sı­mı gru­bun des­tek­le­ri ile ger­çek­leş­ti­ril­di­ği öğ­re­nil­di.
    2019 yı­lın­da “1970 Ça­ye­li Li­se­si Ef­sa­ne­si”, 2020 yı­lın­da “Ça­ye­li Li­se­si Ef­sa­ne­le­ri”, 2021 yı­lın­da “Yarım Asır­lık Fo­toğ­raf­lar”, 2022 yı­lın­da “Dost­lu­ğun Mıs­ra­la­rı” ki­tap­la­rı­nın ba­sı­mı ger­çek­leş­ti­ril­di.
Ki­tap­ta 1500 fo­toğ­ra­fa yer ve­ril­miş
    ‘’ Yarım Asır­lık Fo­toğ­raf­lar’’ ki­ta­bı üç yılda ha­zır­lan­dı.
    Kitap büyük bir arşiv ça­lış­ma­sı­nın ar­dın­dan ger­çek­leş­ti­ri­len titiz bir ça­lış­ma­nın ürünü ola­rak ba­sı­ma ha­zır­lan­dı.
    Ki­tap­ta Ça­ye­li'nin kül­tür, eği­tim ve be­şe­ri ta­ri­hi­ne ait yak­la­şık 100 yıl­lık fo­toğ­raf­la­ra, Ça­ye­li Or­ta­oku­lu­nun 70 yıl­lık fo­toğ­raf­la­rı­na, Ça­ye­li Li­se­si­nin 50 yıl­lık fo­toğ­raf­la­rı­na yer ve­ril­di.
    Ki­tap­ta 1929 dan 2020 yı­lı­na kadar 10 bin ki­şi­ye ait 1500 fo­toğ­raf bu­lu­nu­yor.
    Ki­tap­ta yer alan her bir fo­toğ­raf üze­rin­de titiz bir ça­lış­ma ve di­ji­tal te­miz­lik ça­lış­ma­sı ya­pıl­dı.
    Büyük bir emek­le ha­zır­la­nan ki­tap­ta­ki her bir fo­toğ­ra­fın çe­kil­di­ği tarih, fo­toğ­raf­ta yer alan ki­şi­le­re ait isim­ler ve fo­toğ­raf­la­rın kısa hi­kâ­ye­le­ri­ne yer ve­ril­di.
    Bu eşsiz ese­rin ha­zır­lan­ma­sın­da Ça­ye­li Li­se­si Ça­ye­li Or­ta­oku­lu Dost­luk Grubu üye­le­ri­nin ya­nın­da Ça­ye­li Li­se­si Me­zun­lar Der­ne­ği, Ça­ye­li Ta­ri­hi Plat­for­mu-Yah­ya Bil­gin, Ça­ye­li Sedef Fo­toğ­raf­çı­lık, fo­toğ­raf sa­nat­çı­sı ve arşiv sa­hi­bi Fatih Sul­tan Kar, fo­toğ­raf ar­şi­vi sa­hi­bi Coş­kun Ak­bu­lut arşiv ve mal­ze­me des­te­ğin­de bu­lun­du.
    Aktif ola­rak ya­zar­lık ça­lış­ma­la­rı devam et­mek­te olan Cen­giz Azman’ın “Der­si­miz Fel­se­fe”, “Fel­se­fe­nin Ana­to­mi­si”, “Fel­se­fe­nin Gi­zem­li Söz­cük­le­ri”, “Fel­se­fizm”, “Sı­na­vı­nın Şif­re­si”, “Fel­se­fe (X+1)2”, “Öğ­ret­men­lik Ha­tı­ra­la­rı”, “1970 Ça­ye­li Li­se­si Ef­sa­ne­si”, “Ça­ye­li Li­se­si Ef­sa­ne­le­ri”, “Yarım Asır­lık Fo­toğ­raf­lar”, “Fi­lo­zof” “Dost­lu­ğun Mıs­ra­la­rı” isim­le­riy­le ya­yın­lan­mış 12 ki­ta­bı bu­lun­mak­ta olup ya­zı­mı devam eden “Bu Ki­ta­bı Oku­ma­lı­sı­nız”, “Hey­bem­de­ki Hi­ka­ye­ler”, “Sa­da­kat” ve “Mucit” isim­li ki­tap­la­rı­nın ça­lış­ma­la­rı devam et­mek­te.
    Ay­rı­ca bir­çok dergi ve in­ter­net si­te­sin­de ya­yın­lan­mış ya­zı­la­rı bu­lun­mak­ta­dır.
    Ça­ye­li’nden Öğ­ret­men-Ya­zar Cen­giz Azman bu kap­sam­da ken­di­si­ne ve­ri­lecek ödülü İstan­bul-Üs­kü­dar, Bağ­lar­ba­şı Kong­re ve Kül­tür Mer­ke­zi'nde 3 Eylül 2022 ta­ri­hin­de dü­zen­le­necek geniş ka­tı­lım­lı büyük ödül tö­re­nin­de tes­lim ala­cak.
    Cen­giz Azman ho­ca­mı­zı bu ba­şa­rı­sı do­la­yı­sıy­la teb­rik eder ba­şa­rı­la­rı­nın daim ol­ma­sı­nı di­le­riz.
         

Ha­ber-Fo­to: İsmet KÖ­SOĞ­LU


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °