AMAN DİKKAT RANDEVUSUZ HEKİME GİTMEYİN

İlçe­miz İsha­koğ­lu Dev­let Has­ta­ne’sinde ran­de­vu­suz mu­aye­ne olma hayal oldu.

Güncel Haberler 13.12.2023 09:20:00 0
AMAN DİKKAT RANDEVUSUZ HEKİME GİTMEYİN

 11.12.22023 ta­ri­hin­de aşırı diş ağ­rı­sı şi­kâ­ye­ti üze­ri­ne İsha­koğ­lu Dev­let Has­ta­ne­si giden hasta mü­ra­ca­at­ta Ran­de­vu­suz mu­aye­ne olu­na­ma­ya­ca­ğı­nı, has­ta­nın he­ki­me gidip du­ru­mu­nu bil­di­ril­me­si so­nu­cun­da he­ki­min ini­si­ya­ti­fi­ne bı­ra­kı­la­ca­ğı yö­nün­de görüş bil­dir­me­si üze­ri­ne aşırı diş ağ­rı­sı çek­mek­te olan hasta Diş Po­lik­li­ni­ğin­de gö­rev­li he­ki­me gidip du­ru­mu­nu bil­dir­me­si so­nu­cu hekim ta­ra­fın­dan ko­vul­mak­tan beter du­ru­ma dü­şü­rül­müş.
Hasta veya has­ta­lar adına bu­ra­dan şu so­ru­la­rı sor­mak is­ti­yo­rum.
İnsan­lar has­ta­ne­ye neden ve niçin gi­der­ler? İnsan sağ­lı­ğı ve ha­ya­tı her şeyin önün­de ol­ma­sı ge­rek­mi­yor mu? Bir has­ta­nın du­ru­mu he­ki­min keyfi uy­gu­la­ma­sı­na bı­ra­kı­la­bi­lir mi? Hekim ran­de­vu­suz mu­aye­ne yap­mı­yo­ruz deme şan­sı­na sahip mi? Acil has­tay­sa­nız Rize’de acil var oraya gidin deme hak­kı­na sahip mi? diye bir­çok soru so­ru­la­bi­lir.
Sağ­lık Ba­kan­lı­ğı yö­net­me­li­ğin­de ran­de­vu­suz hasta mu­aye­ne­si ya­pı­la­maz/uy­gu­la­na­maz mad­de­si var mı, yok mu bunun çokta bir önemi ol­ma­sa gerek. He­kim­ler ta­ra­fın­dan ya­pı­lan uy­gu­la­ma­lar kar­şı­sın­da hasta/has­ta­lar ka­der­le­ri­ne ter­ke­di­le­mez. Varsa bir hata, ek­sik­lik ive­di­lik­le çö­zü­me ka­vuş­tu­rul­ma­sı ge­rek­mek­te­dir.
Sonuç ola­rak;
Has­ta­ya zeval olmaz an­la­yı­şın­dan, has­ta­ya ne halin var du­ru­mu­na hızla gi­dil­di­ği­ni özel­lik­le be­lirt­mek is­ti­yo­rum.
           

Haber: Halil İbra­him SAKLI


Anahtar Kelimeler: DİKKAT RANDEVUSUZ HEKİME GİTMEYİN
Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °