Anadolu Vakfı Burs Programı Başvuruları Başladı

Anadolu Vakfı Burs Programı Başvuruları Başladı

Ana­do­lu Vakfı’nın genç­le­re 40 yılı aşkın sü­re­dir eği­tim des­te­ği ver­di­ği burs prog­ra­mı­nın yeni dö­ne­mi için baş­vu­ru­lar baş­la­dı.

    Ana­do­lu Vakfı 2022-2023 Eği­tim ve Öğ­re­tim Yılı Burs Prog­ra­mı kap­sa­mın­da burs des­te­ği almak is­te­yen üni­ver­si­te öğ­ren­ci­le­ri, 1 - 30 Eylül 2022 ta­rih­le­ri ara­sın­da www.​ana­do­lu­vak­fi.​org.​tr ad­re­sin­den baş­vu­ru­da bu­lu­na­bi­lecek.
    Ku­rul­du­ğu 1979 yı­lın­dan bu yana sür­dür­dü­ğü burs prog­ra­mı ile eği­ti­me des­te­ği­ni ara­lık­sız sür­dü­ren Ana­do­lu Vakfı’nın 2022-2023 Eği­tim ve Öğ­re­tim Yılı Burs Prog­ra­mı’na baş­vu­ru sü­re­ci baş­la­dı. Bu­gü­ne kadar 30.000’den fazla öğ­ren­ci­ye burs yo­luy­la eği­tim des­te­ğin­de bu­lu­nan Ana­do­lu Vakfı’nın Burs Prog­ra­mı’na baş­vu­ru­lar 30 Eylül 2022 ta­ri­hi­ne kadar sü­recek. Ana­do­lu Vakfı’nın kar­şı­lık­sız eği­tim des­te­ğin­den ya­rar­lan­mak is­te­yen üni­ver­si­te öğ­ren­ci­le­ri, www.​ana­do­lu­vak­fi.​org.​tr ad­re­sin­den on­li­ne ola­rak baş­vu­ru­da bu­lu­na­bi­lecek.
“Genç­le­ri­mi­zin yo­lu­na ışık tut­ma­ya ve hedef odak­lı ya­tı­rım ça­lış­ma­la­rı­mı­za devam edi­yo­ruz”
    Ana­do­lu Vakfı Burs Prog­ra­mı sa­de­ce maddi des­tek­le sı­nır­lı değil. Bur­si­yer genç­le­rin ki­şi­sel ge­li­şim­le­ri­ne Ana­do­lu Vakfı Aka­de­mi ile des­tek ver­dik­le­ri­ni be­lir­ten Ana­do­lu Vakfı Genel Mü­dü­rü Ned­ret Ay­de­mir, “Biz bur­si­yer­le­ri­mi­ze kat­kı­mı­zı, maddi des­tek ile sı­nır­lı gör­mü­yo­ruz. Ana­do­lu’nun pek çok ye­rin­de de­za­van­taj­lı ko­şul­lar­da ye­ti­şen genç­le­rin tek ih­ti­ya­cı­nın maddi des­tek ol­ma­dı­ğı­nı bi­li­yo­ruz. Ana­do­lu Vakfı ola­rak top­lu­ma fayda sağ­la­ma­ya, in­san­la­rın yaşam ka­li­te­si­ni ar­tır­ma­ya, genç­le­ri­mi­zin yo­lu­na ışık tut­ma­ya ve hedef odak­lı ya­tı­rım ça­lış­ma­la­rı­mı­za devam edi­yo­ruz” dedi.
    Eği­tim ve Ge­li­şim prog­ram­la­rı­na dik­kat çeken Ned­ret Ay­de­mir, “On­la­rın ha­ya­ta ha­zır­lan­ma­la­rı için pek çok fark­lı ko­nu­da bil­gi­ye, öğ­ren­me­ye, reh­ber­li­ğe ih­ti­yaç­la­rı var. Genç­le­rin ha­ya­tı­nın en ve­rim­li, bir o kadar da naif dö­nem­le­rin­de ge­le­ce­ğe reh­ber­ler­le ha­zır­lan­ma­la­rı­nı ol­duk­ça de­ğer­li gö­rü­yo­ruz. Bu alan­da­ki ya­tı­rı­mın çok kıy­met­li ol­du­ğu­na ina­nı­yo­ruz” diye ko­nuş­tu.
Ana­do­lu Vakfı Aka­de­mi genç­le­re eği­tim ve ge­li­şim prog­ram­la­rı ile des­tek ve­ri­yor
    Ana­do­lu Vakfı’nın eği­ti­me des­te­ği­ni fark­lı­laş­tı­ran en önem­li prog­ram­lar­dan biri olan Ana­do­lu Vakfı Aka­de­mi’de genç­le­re eği­tim ve ge­li­şim prog­ram­la­rı ile des­tek ve­ri­li­yor. Bur­si­yer öğ­ren­ci­ler paha bi­çil­mez de­ğer­de eği­tim, bilgi, be­ce­ri ve reh­ber­lik edin­me şan­sı­na da sahip olu­yor. Ned­ret Ay­de­mir ko­nuy­la il­gi­li şöyle ko­nuş­tu: “Ki­şi­sel ge­li­şim­le­ri­ne katkı sağ­la­ya­cak eği­tim­ler, se­mi­ner­ler ile genç­le­ri­mi­zin her an­lam­da ha­ya­ta do­na­nım­lı ha­zır­lan­ma­sı­na yar­dım­cı olu­yo­ruz.
    Ana­do­lu Vakfı bur­si­yer­le­ri­ne aynı za­man­da “Men­tor­luk” ve “Koç­luk” prog­ram­la­rı ile ya­şam­da­ki amaç­la­rı­nı, viz­yon­la­rı­nı ve adım­la­rı­nı net­leş­tir­me ko­nu­sun­da des­tek ve­ri­yo­ruz. Başta Ana­do­lu Grubu yö­ne­ti­ci­le­ri olmak üzere yüz­ler­ce yö­ne­ti­ci, genç­le­ri­mi­ze ya­şam­la­rı­na yön verme ko­nu­sun­da des­tek olu­yor.”
Staj prog­ram­la­rı­na ka­tı­lım ve is­tih­dam ola­na­ğı­nın yanı sıra koç­luk prog­ram­la­rı ile fark ya­ra­tı­yor
    Bur­si­yer­le­ri­ni mezun ol­duk­tan sonra da des­tek­le­me­ye devam et­tik­le­ri­ni be­lir­ten Ned­ret Ay­de­mir, “Ana­do­lu Vakfı ola­rak bur­si­yer­le­ri­mi­zin ka­ri­yer ge­li­şim­le­ri­ne öğ­ren­ci­lik­le­ri sı­ra­sın­da ve mezun ol­duk­tan sonra da do­kun­ma­ya ve on­la­rı iz­le­me­ye özen gös­te­ri­yo­ruz. Ana­do­lu Grubu şir­ket­le­rin­de­ki staj prog­ram­la­rı­na ka­tı­lım fır­sat­la­rı, is­tih­dam ola­nak­la­rı, mezun ol­duk­tan son­ra­ki koç­luk prog­ram­la­rı, Ana­do­lu Vakfı burs prog­ra­mı­nı fark­lı­laş­tı­ran ve ge­li­şim prog­ram­la­rı­mı­zı des­tek­le­yen un­sur­lar­dan. Bun­la­ra çe­şit­li et­kin­lik ve gö­nül­lü­lük prog­ram­la­rı da ek­le­nin­ce bur­si­yer­le­ri­mi­zin ha­ya­ta daha do­na­nım­lı baş­la­ma şans­la­rı ol­duk­ça ar­tı­yor” ifa­de­le­ri­ni kul­lan­dı.
           Haber: Mert AY­BARS