Anadolu Vakfı "Değerli Öğretmenim Proğramı" Kapsamında Rizeli Öğretmenlere Sosyal İnovasyon Eğitimi Veriyor

De­ğer­li Öğ­ret­me­nim Prog­ra­mı

Güncel Haberler 21.12.2022 09:46:00 0
Anadolu Vakfı

 Ana­do­lu Vakfı ta­ra­fın­dan, öğ­ret­men­le­rin de­ği­şen ko­şul­lar kar­şı­sın­da bilgi, be­ce­ri ve yet­kin­lik­le­ri­ni art­tır­mak ama­cıy­la sür­dü­rü­len “De­ğer­li Öğ­ret­me­nim Prog­ra­mı” kap­sa­mın­da­ki eği­tim­le­ri Ara­lık ayın­da da devam edi­yor. Prog­ram, 20 Ara­lık’ta dü­zen­le­necek “Sos­yal İno­vas­yon” eği­ti­mi ile Ri­ze­li öğ­ret­men­ler­le bu­lu­şa­cak.
 Ana­do­lu Vakfı’nın, ge­lecek ne­sil­le­re eği­tim ile do­kun­ma­yı ve ül­ke­mi­zin ye­te­nek­le­ri­nin ge­li­şi­mi­ne des­tek ol­ma­yı amaç­la­dı­ğı De­ğer­li Öğ­ret­me­nim prog­ra­mı kap­sa­mın­da, 20 Ara­lık’ta “Sos­yal İno­vas­yon” eği­ti­mi ile Ri­ze­li öğ­ret­men­ler­le bu­lu­şa­cak. Artan ve sü­rek­li ge­liş­ti­ri­len ko­nu­la­rı, güçlü eğit­men kad­ro­su ile hem öğ­ret­men­le­rin hem de genç­le­rin ge­le­ce­ği­ne katkı sağ­la­ma­yı he­def­le­yen on­li­ne eği­tim ve se­mi­ner prog­ra­mı ile Tür­ki­ye’deki tüm eği­tim­ci­le­re ka­tı­lım im­ka­nı su­nu­lu­yor.
 Ana­do­lu Vakfı De­ğer­li Öğ­ret­me­nim eği­tim­le­ri 22 Ara­lık’ta “Sınav Kay­gı­sı­nı Yö­net­me” ve 27 Ara­lık’ta “Zihin Ha­ri­ta­sı Tek­nik­le­ri­nin Eği­tim­ler­de Kul­la­nıl­ma­sı” baş­lık­la­rı al­tın­da öğ­ret­men ve ida­re­ci­ler­le bir araya ge­li­necek.
Milli Eği­tim Ba­kan­lı­ğı’nın “Eği­tim Viz­yo­nu” doğ­rul­tu­sun­da ha­zır­lan­dı.
Ana­do­lu Vakfı genç­le­ri ye­tiş­ti­ren De­ğer­li Öğ­ret­men­le­ri de eği­tim ve ge­li­şim prog­ram­la­rı ile des­tek­li­yor.
De­ğer­li Öğ­ret­me­nim Prog­ra­mı’nda öğ­ret­men­le­rin; sü­rek­li de­ği­şen dünya ve ko­şul­lar kar­şı­sın­da fark ya­ra­ta­bi­len, araş­tı­ran, sor­gu­la­yan pro­fes­yo­nel­ler ola­rak bilgi, be­ce­ri ve yet­kin­lik­le­ri­ni art­tır­ma­la­rı he­def­le­ni­yor.
Milli Eği­tim Ba­kan­lı­ğı’nın “Eği­tim Viz­yo­nu” doğ­rul­tu­sun­da ha­zır­la­nan eği­tim prog­ram­la­rı­na Tür­ki­ye’nin dört bir ya­nın­da­ki öğ­ret­men­le­rin yanı sıra eği­tim ala­nın­da görev yapan yö­ne­ti­ci­ler ve okul idare ekip­le­ri de ka­tı­lı­yor.
Bu­gü­ne kadar 190 bine yakın öğ­ret­me­nin ha­ya­tı­na değer katan De­ğer­li Öğ­ret­me­nim, 2013 yı­lın­dan bu yana ke­sin­ti­siz devam edi­yor.
De­ğer­li Öğ­ret­me­nim Prog­ra­mı kap­sa­mın­da ve­ri­len eği­tim­ler İl Milli Eği­tim Mü­dür­lük­le­ri iş bir­li­ği ile uzak­tan eri­şim aracı olan Zoom uy­gu­la­ma­sı üze­rin­den devam edi­yor.
DE­ĞERLİ ÖĞ­RET­MENİM PROG­RA­MI HAK­KIN­DA
Ana­do­lu Vakfı De­ğer­li Öğ­ret­me­nim Prog­ra­mı; Ken­di­ni Ge­liş­tir, İşini Ge­liş­tir ve Öğ­ren­ci­ni Ge­liş­tir ola­rak üç ayrı mo­dül­den olu­şu­yor.
Ken­di­ni Ge­liş­tir mo­dü­lün­de; ile­ti­şim di­li­nin ve şek­li­nin ye­ni­den ta­sar­lan­ma­sı­na hi­ka­ye­leş­tir­me tek­nik­le­ri ile des­tek olu­nu­yor ve etkin ile­ti­şim be­ce­ri­le­ri­ni ar­tır­ma­ya yö­ne­lik yak­la­şım­la­ra yer ve­ri­li­yor.
Ay­rı­ca proje yö­ne­ti­mi, sos­yal gi­ri­şim­ci­lik ve ta­sa­rım odak­lı dü­şün­me ko­nu­la­rı­na de­ği­ni­li­yor.
İşini Ge­liş­tir mo­dü­lün­de; iş dün­ya­sı­nın ön­ce­lik­le­ri gö­ze­ti­le­rek de­ği­şen dünya ko­şul­la­rı­na uyum sağ­la­ya­cak uy­gu­la­ma­la­rın, di­ji­tal dö­nü­şüm ile ha­ya­ta ge­çi­ril­me­si­ne des­tek olmak he­def­le­ni­yor.
Takım ça­lış­ma­sı ile güçlü iliş­ki­ler inşa ede­rek büyük resmi görme, sos­yal dahil etme, ya­ra­tı­cı dü­şün­me ve sonuç odak­lı olma ko­nu­la­rı­na de­ği­ni­li­yor.
Bu­nun­la bir­lik­le odak­lan­ma­yı ve ha­fı­za­yı gün­len­di­ren zihin ha­ri­ta­la­ma­sı tek­nik­le­ri eği­tim­le­ri ve­ri­li­yor.
Öğ­ren­ci­le­ri­ni Ge­liş­tir mo­dü­lün­de; -Eği­tim­de men­tor­lu­ğun rolü an­la­tı­lı­yor. Ana­do­lu’dan Ya­rın­la­ra Sür­dü­rü­le­bi­lir­lik eği­ti­mi ile ge­le­ce­ğe do­ku­nu­lu­yor.
Sınav kav­gı­sı yö­net­me ve eği­tim­de ya­ra­tı­cı uy­gu­la­ma­lar eği­tim­le­ri ve­ri­li­yor.
             

Ha­ber-Fo­to: Mert AY­BARS


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °