Anaokulları Öğretmenlerine “Teknoloji Bağımlılığı” Eğitimi Verildi

Anaokulları Öğretmenlerine “Teknoloji Bağımlılığı” Eğitimi Verildi

Rize İl Sağ­lık Mü­dür­lü­ğü ili­miz ge­ne­lin­de ana­okul­la­rın­da gö­rev­li okul ön­ce­si öğ­ret­men­le­re ve öğ­ren­ci ve­li­le­ri­ne yö­ne­lik tek­no­lo­ji ba­ğım­lı­lı­ğı eği­ti­mi dü­zen­len­di.

    İl Sağ­lık Mü­dür­lü­ğü Halk Sağ­lı­ğı Hiz­met­le­ri­ne bağlı Ruh Sağ­lı­ğı Bi­ri­mi ko­or­di­nas­yo­nun­da yü­rü­tü­len “Rize İli Dav­ra­nış­sal Ba­ğım­lı­lık­lar­la Mü­ca­de­le Eylem Planı” kap­sa­mın­da il ve il­çe­le­ri­miz­de­ki 10 ana­oku­lun­da dü­zen­le­nen eği­tim fa­ali­yet­le­ri ile 200 veli ve 100 öğ­ret­me­ne ula­şıl­dı.

    Mü­dür­lü­ğü­müz Mer­kez Top­lum Sağ­lı­ğı Mer­ke­zin­de gö­rev­li Çocuk Ge­li­şim­ci Miraç Ser­dar ta­ra­fın­dan ger­çek­leş­ti­ri­len eği­tim fa­ali­yet­le­rin­de ço­cuk­la­rın tek­no­lo­ji ile nasıl ta­nış­tı­rıl­ma­sı ge­rek­ti­ği, di­ji­tal or­tam­la­rın ço­cuk­la­rın ge­li­şim dö­nem­le­ri­ne et­ki­si ve ebe­veyn­le­re yö­ne­lik öne­ri­ler ile il­gi­li bil­gi­ler su­nul­du.
    Aile­le­rin ya­şa­dı­ğı so­run­la­ra çözüm öne­ri­le­ri­ne dair soru cevap et­kin­li­ği ger­çek­leş­ti­ri­len eği­tim­ler­de ay­rı­ca Sağ­lık­lı Hayat Mer­ke­zi ta­ra­fın­dan su­nu­lan hiz­met­le­re ve aile­le­rin bu hiz­met­ler­den nasıl ya­rar­la­na­ca­ğı hak­kın­da bil­gi­len­dir­me ya­pıl­dı.
    Ger­çek­leş­ti­ri­len eği­tim fa­ali­yet­le­ri hak­kın­da de­ğer­len­dir­me­de bu­lu­nan İl Sağ­lık Mü­dü­rü Dr. Mus­ta­fa Tepe, “Bi­rin­ci ba­sa­mak ko­ru­yu­cu sağ­lık hiz­met­le­ri kap­sa­mın­da su­nu­lan eği­tim ve far­kın­da­lık fa­ali­yet­le­ri­nin diğer ba­ğım­lı­lık­la­ra ba­sa­mak olan dav­ra­nış­sal ba­ğım­lı­lık­la­rın ön­len­me­sin­de büyük önemi bu­lun­mak­ta­dır. Dav­ra­nış­sal ba­ğım­lı­lık­lar ül­ke­miz­de gi­de­rek art­mak­ta­dır. Bu ne­den­le ço­cuk­la­rı­mı­zın çok küçük yaş­lar­dan iti­ba­ren bi­linç­len­di­ril­me­si ge­rek­mek­te­dir. Bu sü­reç­te ebe­veyn­le­re büyük rol­ler dü­şü­yor.” ifa­de­le­ri­ni kul­lan­dı.
    Tepe, “Ebe­veyn­ler ve ço­cu­ğun çev­re­sin­de­ki ye­tiş­kin­ler gerek öğ­ret­men­ler olsun ge­rek­se ak­ra­ba­la­rı olsun tek­no­lo­jik ci­haz­la­rı sa­de­ce ih­ti­yaç ha­lin­de kul­la­na­rak dav­ra­nış­la­rıy­la örnek ol­ma­lı­dır. Yoğun tek­no­lo­ji kul­la­nı­mı­na is­ti­na­den ço­cuk­lar­la be­ra­ber ya­pı­lan et­kin­lik­ler on­la­rın fi­zik­sel zi­hin­sel psi­ko­lo­jik ve sos­yal açı­dan ge­liş­me­si­ni des­tek­le­mek­te­dir.” di­ye­rek söz­le­ri­ni ta­mam­la­dı.
           

Ha­ber-Fo­to: Mus­ta­fa SAKLI