ANAYURTTA 50 YIL SONRA SU AKTI

ANAYURTTA 50 YIL SONRA SU AKTI

Kadim Yurt­lar Da­ya­nış­ma Der­ne­ği ta­ra­fın­dan dü­zen­le­nen or­ga­ni­zas­yon­la Ana­yurt Güney Tür­kis­tan da soy­daş­la­rı­mı­za ya­pı­lan yar­dım­lar devam edi­yor.

    Kadim Yurt­lar Da­ya­nış­ma Der­ne­ği ara­cı­lı­ğı ile ana­va­tan­da ha­yır­se­ver işa­dam­la­rı ta­ra­fın­dan ya­pı­lan yar­dım­lar ana­yurt­ta muh­taç aile­le­re ulaş­tı­rı­lı­yor.
    Der­nek ta­ra­fın­dan ça­lış­ma­la­rıy­la il­gi­li ya­pı­lan açık­la­ma­da’ ’Su­suz­luk çe­ki­len böl­ge­de açı­lan son­daj ku­yu­la­rı sa­ye­sin­de yöre in­sa­nı­na sağ­lık­lı içme suyu ve­ri­li­yor. İçme Suyu hay­ra­tı ve Tarım su­la­ma fa­ali­yet­le­ri devam edi­yor.
    İstan­bul’da Has­ta­ne sa­hip­le­rin­den Ri­ze­li Dr. Metin Kü­lünk ta­ra­fın­dan 50 yıl­dır su gör­me­yen tar­la­la­ra su ge­ti­ril­di.
    Ya­pı­lan son­daj ile çı­ka­rı­lan su Dr. Metin Kü­lünk ta­ra­fın­dan yap­tı­rı­lan ha­vuz­lar­da top­la­na­rak tarım sa­ha­la­rın­da kul­la­nıl­ma­sı için açı­lan ka­nal­lar­la su­la­ma ya­pı­la­cak.
    Ana­yurt­ta­ki bu coğ­raf­ya­nın büyük kıs­mın­da biten Tarım için kol­la­rı sı­va­dık.
    Su­la­ma pro­je­si­ne çok önem ve­ri­yo­ruz.
    Böl­ge­de tarım ve ağaç dikme ko­nu­sun­da ça­lış­ma­la­rı­mız devam edecek.
İftar’da soy­daş­la­rı­mı­zı unut­ma­ya­lım
    Der­ne­ği­miz Güney Tür­kis­tan’da muh­taç soy­daş­la­rı­mı­za İftar ik­ram­la­rı­nı da unut­mu­yor.
    Bu­ra­da­ki in­san­la­rı­mız ger­çek­ten çok yok­sul, Yok­luk­lar ül­ke­si bu­ra­sı.
    Bütün yar­dım­la­rı Tür­ki­ye’den gön­der­me­ye ça­lı­şı­yo­ruz.
    Ha­yır­se­ver in­sa­nı­mı­zın bu­ra­da­ki toplu if­tar­la­ra yar­dı­mı­nı bek­li­yo­ruz.
    İftar ik­ram­la­rı devam eder­ken Ra­ma­zan­da Güney Tür­kis­tan da ve­ri­lecek İftar çadır Kamp ve Yok­sul köy­ler­de ger­çek­le­şe­cek­tir.
Her gün 3500 kar­de­şi­mi­ze iftar ver­mek is­ti­yo­ruz
    Her köy ve Kamp için 500 er ki­şi­lik olup ay­rı­ca sahur için­de kıs­men ikram ger­çek­le­şe­cek­tir.
    Her gün 5-6 İftar la 3000 - 3500 kar­de­şe ikram pla­nı­mız var. Yani Ra­ma­zan sü­re­cin­de 29x6=174 ci­va­rı İftar pla­nı­mız var. Bu gün iti­ba­ri ile 15 İftar sa­hip­le­nil­di. Allah he­pi­niz­den razı olsun. Ha­yır­se­ver iş in­sa­nı­mı­zın yar­dım­la­rı­nı bek­li­yo­ruz’’ de­nil­di.


    Ha­ber-Fo­to: İsmet KÖ­SOĞ­LU