“ANDON İKİZDERE TÜNELİ YAPILMALI”

“ANDON İKİZDERE TÜNELİ YAPILMALI”

ESKİ MİLLETVEKİLİ AHMET KABİL,

 Rize eski Mil­let­ve­ki­li Ahmet Kabil uzun yıl­lar­dan beri dü­şü­nü­len An­don-İkiz­de­re Tü­ne­li ya­pıl­ma­sı ge­rek­li­dir dedi.
 SAL­VA­DER ön­cü­lü­ğün­de baş­la­tı­lan An­don-İkiz­de­re Tü­ne­li ya­pıl­sın imza kam­pan­ya­sı­na ka­tı­lan eski Mil­let­ve­ki­li Ahmet Kabil yap­tı­ğı açık­la­ma­da’’ 55 yıl önce ya­pı­mı dü­şü­nü­len An­don-İkiz­de­re tü­ne­li o gün­ler­de 8 km tü­ne­lin elle ya­pı­mı müm­kün ol­ma­dı­ğı dü­şü­nü­le­rek er­te­len­miş­tir.
Rize gibi dağ­lık ve en­ge­be­li ara­zi­de tek­nik im­kân­la­rın ge­liş­me­siy­le tünel delme ma­ki­ne­le­ri ve yar­dım­cı haf­ri­yat ma­ki­ne­le­ri ile tünel ya­pı­mı çok daha kolay ol­mak­ta­dır.
Rize Er­zu­rum yo­lu­nun Sa­lar­ha De­re­si va­di­sin­de­ki gü­zer­gâh­tan ya­pıl­ma­sı ha­lin­de yol 25 km kı­sa­la­cak akar­ya­kıt, araç amor­tis­ma­nı ve za­man­dan ka­za­nı­la­cak­tır.
Bu gü­zer­gâ­hın ülke, mil­let ve bölge halkı için çok önem­li ol­du­ğu dü­şü­nü­lü­yor.
Sa­lar­ha böl­ge­sin­de 46 Köy muh­tar­lı­ğı ve 2 Belde Be­le­di­ye Baş­kan­lı­ğı­nın iş­ti­ra­ki ile ku­ru­lan Sa­lar­ha Va­di­si Der­ne­ği (SAL­VA­DER) yö­ne­ti­ci­le­ri­nin hal­kı­mız­dan top­la­ma­ya karar ver­di­ği imza kam­pan­ya­sı­na ka­tıl­mak­la mutlu olduk.
Ül­ke­miz için ha­yır­lı olsun’’ dedi.
        

Ha­ber-Fo­to: İsmet KÖ­SOĞ­LU