Ankara Büyükşehir adaylığı için İYİ Parti ile anılan isim Zafer Partisi'nin adayı oldu

Ülkü Ocak­la­rı eski Genel Baş­ka­nı Ser­vet Avcı’nın Zafer Par­ti­si’nin An­ka­ra Bü­yük­şe­hir Be­le­di­ye Baş­kan adayı ol­du­ğu ifade edi­li­yor.

Güncel Haberler 10.01.2024 09:36:00 0
Ankara Büyükşehir adaylığı için İYİ Parti ile anılan isim Zafer Partisi

 İYİ Parti ile ismi anı­lan ve bir dönem mev­cut An­ka­ra Bü­yük­şe­hir Be­le­di­ye Baş­ka­nı Man­sur Yavaş’ın da baş­da­nış­man­lı­ğı­nı yapan Ülkü Ocak­la­rı eski Genel Baş­ka­nı Ser­vet Avcı’nın Zafer Par­ti­si’nin An­ka­ra Bü­yük­şe­hir Be­le­di­ye Baş­kan adayı ol­du­ğu ifade edi­li­yor. Yerel se­çim­le­re sa­de­ce 3 ay kala, par­ti­le­rin aday be­lir­le­me ça­lış­ma­la­rı devam edi­yor. An­ka­ra Bü­yük­şe­hir Be­le­di­ye Baş­kan­lı­ğı için CHP, mev­cut be­le­di­ye baş­ka­nı Man­sur Yavaş ile devam ede­ce­ği­ni açık­la­mış­tı.
Bunun üze­ri­ne göz­ler diğer par­ti­le­rin açık­la­ya­ca­ğı isim­le­re çev­ril­di.
Adı İYİ Parti An­ka­ra Bü­yük­şe­hir Be­le­di­ye Baş­kan aday­lı­ğı için geçen Ülkü Ocak­la­rı eski Genel Baş­ka­nı Ser­vet Avcı, Zafer Par­ti­si’nden An­ka­ra Bü­yük­şe­hir Be­le­di­ye Baş­kan adayı ola­cak. Avcı, An­ka­ra Bü­yük­şe­hir Be­le­di­ye Baş­ka­nı Man­sur Yavaş’ın da bir süre baş­da­nış­man­lık gö­re­vin­de bu­lun­muş­tu. Geç­ti­ği­miz gün­ler­de ise İYİ Parti Genel Baş­ka­nı Meral Ak­şe­ner’in de An­ka­ra Bü­yük­şe­hir Be­le­di­ye Baş­kan aday­lı­ğı için Ser­vet Avcı ile gö­rüş­tü­ğü ba­sı­na yan­sı­mış­tı. Ancak Ak­şe­ner’le gö­rü­şen Avcı’nın Zafer Par­ti­si’nin An­ka­ra Bü­yük­şe­hir Be­le­di­ye Baş­kan adayı ol­du­ğu öğ­re­nil­di.
Zafer Par­ti­si’nin İstan­bul ada­yı­nın ise yine Ülkü Ocak­la­rı Genel Baş­kan­lı­ğı yapan Azmi Ka­ra­mah­mu­toğ­lu ola­cak. İzmir’de ise Eko­no­mist-Ya­zar H. Bartu Soral’ı aday ola­rak gös­te­ren Zafer Par­ti­si’nin kısa bir süre sonra bü­yük­şe­hir be­le­di­ye baş­kan aday­la­rı başta olmak üzere diğer aday­la­rı­nı ka­mu­oyu­na du­yur­ma­sı bek­le­ni­yor.
           Ha­ber-Fo­to: Bün­ya­min Güler


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °