ANKARA 'DA RİZE TÜRKÜLERİ RÜZGARI ESTİ

An­ka­ra Rize ve Ka­ra­de­niz Kül­tür Sanat Der­ne­ği­nin (RİKAD) Ka­ra­de­niz Türkü Top­lu­lu­ğu, ‘Rize Güzel Mem­le­ket’ adıy­la bir kon­ser verdi.

Güncel Haberler 31.03.2022 11:21:00 0
ANKARA

    An­ka­ra Rize ve Ka­ra­de­niz Kül­tür Sanat Der­ne­ği­nin (RİKAD) Ka­ra­de­niz Türkü Top­lu­lu­ğu, ‘Rize Güzel Mem­le­ket’ adıy­la bir kon­ser verdi. 12 yıl önce ama­tör ses­ler­le ku­ru­lan koro, Şef Ab­dul­lah Gün­düz yö­ne­ti­min­de Rize yö­re­si­ne ait 27 tür­kü­den olu­şan re­per­tu­arıy­la ge­ce­ye ka­tı­lan­la­rın mem­le­ket has­re­ti­ni bir nebze de olsa din­dir­di.
    Çan­ka­ya Be­le­di­ye­si Yıl­maz Güney Sah­ne­sin­de ger­çek­leş­ti­ri­len kon­ser, RİKAD Baş­ka­nı Elmas Kutlu’nun açı­lış ko­nuş­ma­sıy­la baş­la­dı. Koro, Rize tür­kü­le­ri­ni ses­len­di­rir­ken, Şef Ab­dul­lah Gün­düz, an­lat­tı­ğı hi­ka­ye­ler­le sa­lo­nu tıka basa dol­du­ran iz­le­yi­ci­le­re nos­tal­ji ya­şat­tı.
    Kon­se­re; An­ka­ra Rize Der­nek­le­ri Fe­de­ras­yo­nu Genel Baş­ka­nı Mu­am­mer Bos­tan, An­ka­ra Trab­zon Der­nek­le­ri Fe­de­ras­yo­nu Baş­ka­nı Ali Ha­cı­faz­lı­oğ­lu, An­ka­ra Sinop Der­nek­le­ri Fe­de­ras­yo­nu Baş­ka­nı Bur­han Ak­do­ğan, An­ka­ra Bay­burt­lu­lar Der­ne­ği Baş­ka­nı Adnan Bay­ram ile çok sa­yı­da türkü dostu iz­le­yi­ci ola­rak ka­tıl­dı.
    Kon­ser, “Rize Güzel Mem­le­ket, Çay Ko­ka­yi Gül Gibi” tür­kü­sü­nün koro ta­ra­fın­dan ses­len­di­ril­me­si ile son bu­lur­ken, RİKAD Baş­ka­nı Elmas Kutlu ile Baş­kan Yar­dım­cı­sı Emine Tülay Sü­lün­gür, ka­tı­lım­cı­la­ra te­şek­kür et­ti­ler.
    RİKAD Baş­ka­nı Elmas Kutlu’ya çiçek tak­dim eden An­ka­ra RİDEF Baş­ka­nı Mu­am­mer Bos­tan, “RİKAD he­pi­mi­zin gu­ru­ru. Bir ya­pı­yı kur­mak zor­dur ama onu ya­şat­mak en zo­ru­dur. RİKAD 12 yıl­dır An­ka­ra’mızda sanat ve kül­tür ala­nın­da bir marka ol­muş­tur.
    Baş­ka­nı­mız Elmas Hanım ve tüm ekibi ile bir kez daha gurur duy­duk. Çok güzel bir ge­cey­di, emeği ge­çen­le­re te­şek­kür­ler.” diye ko­nuş­tu. RİKAD Baş­ka­nı Elmas Kutlu ile Baş­kan Yar­dım­cı­la­rı; Emine Tülay Sü­lün­gür, Aysel Bal, Bengü Şa­hin­baş, Saf­fet Ça­poğ­lu, Ni­za­met­tin Çiçek, Ayser Ça­poğ­lu ve Yaşar Es­ki­var ile konuk ola­rak ka­tı­lan Fe­de­ras­yon Baş­kan­la­rı­nın sah­ne­de ha­tı­ra fo­toğ­ra­fı çek­tir­me­si ile prog­ram sona erdi.
           

Ha­ber-Fo­to: Bay­ram Ali KA­VAL­CI


Anahtar Kelimeler: ANKARA ' TÜRKÜLERİ RÜZGARI
Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °