ANKARA'DA RİZE GÜNLERİ BAŞLIYOR

Cum­hu­ri­ye­tin 100.yı­lın­da An­ka­ra Ri­ze­li­ler Fe­de­ras­yo­nu­nun dü­zen­le­ye­ce­ği Rize Ta­nı­tım Gün­le­ri 2-5 Mart 2023 gün­le­rin­de ya­pı­la­cak.

Güncel Haberler 18.01.2023 10:00:00 0
ANKARA

 ‘’Size bize he­pi­mi­ze Rize’ ’slo­ga­nı ile Rize Ta­nı­tım Gün­le­ri­ni An­ka­ra’da ya­pa­cak­la­rı­nı söy­le­yen Fe­de­ras­yon Baş­ka­nı Mu­am­mer Bos­tan” Cum­hu­ri­ye­ti­mi­zin 100. yı­lın­da Rize’ye ya­kı­şır bir prog­ram yap­mak is­ti­yo­ruz’’ dedi.
Baş­kan Mu­am­mer Bos­tan Rize de yerel basın men­su­bu ga­ze­te­ci­ler­le bir araya ge­le­rek ta­nı­tım gün­le­ri hak­kın­da açık­la­ma­da bu­lun­du.
Bos­tan açık­la­ma­sın­da’’ An­ka­ra’da Rize’yi ve böl­ge­mi­zi bir­çok yö­nüy­le ta­nı­ta­ca­ğız.
Size bize he­pi­mi­ze Rize slo­ga­nıy­la 100.yılda yüz önem­li et­kin­li­ği­miz ola­cak. 
Biz­ler An­ka­ra’dan siz­ler va­sı­ta­sıy­la her sabah Rize’yi takip edi­yo­ruz.
Tür­ki­ye’nin ilk sıfır kar­bon ta­nı­tım gün­le­ri­ni ya­pa­ca­ğız. İklim dostu or­ga­ni­zas­yon slo­ga­nıy­la yü­rü­te­ce­ği­miz et­kin­lik­le sıfır atı­ğın öne­mi­ni, Rize’nin doğa ya­pı­sı­nın ar­ka­sın­da­ki ger­çe­ği yan­sı­ta­ca­ğı­mız gibi, An­ka­ra’da ya­şa­yan in­san­la­ra Ri­ze­li­nin çevre bi­lin­ci­ni an­la­ta­ca­ğız” dedi.
Rize Çayı ön­ce­li­ği­miz
Rize Der­nek­ler Fe­de­ras­yo­nu Genel Baş­ka­nı Bos­tan ya­pı­la­cak ta­nı­tım gün­le­rin­de Türk çay sek­tö­rü­ne de daha fazla yer ve­re­cek­le­ri­ni söy­le­ye­rek“ Ulus­la­ra­ra­sı çay ta­nı­tım et­kin­li­ği­miz ola­cak. Çay dün­ya­nın en çok tü­ke­ti­len ürün­le­rin­den biri ve Rize çayı da dün­ya­nın en ka­li­te­li çay­la­rın­dan bir ta­ne­si. Bu yıl Türk ça­yı­nı ta­nıt­mak ama­cıy­la daha kap­sam­lı stant­lar aça­cak ve ta­nı­tım ya­pa­ca­ğız. Bu yıl slo­ga­nı­mız “ Size Bize He­pi­mi­ze Rize ‘’ola­cak. Rize’nin kül­tü­rü­nü, yerel el sa­nat­la­rı­nı, coğ­ra­fi işa­ret­li ürün­le­ri­ni, pi­de­si­ni An­ka­ra’ya ta­şı­ya­ca­ğız” dedi.
Baş­kan Yar­dım­cı­sı Ab­dur­rah­man Aksu yap­tı­ğı ko­nuş­ma­da’’ Cum­hu­ri­ye­tin 100. yılı do­la­yı­sıy­la ya­pı­la­cak “Rize’nin 100’leri” et­kin­lik­le­ri, coğ­ra­fi tes­cil­li ürün­le­rin su­nu­mu, yerel el sa­nat­la­rı­nı, soh­bet prog­ram­la­rı ve sos­yal so­rum­lu­luk pro­je­le­riy­le güzel bir ça­lış­ma ya­pa­ca­ğız.“ Size Bize He­pi­mi­ze Rize” mot­to­suy­la ger­çek­leş­ti­ri­lecek olan An­ka­ra Rize gün­le­ri kap­sa­mın­da ya­pı­lan et­kin­lik ve prog­ram­lar­la, Rize’de ye­ti­şen ve üre­ti­len ürün­le­rin ta­nı­tı­mı ve pa­zar­lan­ma­sı, Rize’nin eşsiz gü­zel­lik­te­ki tu­rizm mar­ka­la­rı­nın ta­nı­tı­mı, yeni tu­rizm des­ti­nas­yon alan­la­rı­nın öne çı­ka­rıl­ma­sı, el sa­nat­la­rı, folk­lo­ru, kül­tü­rü, ta­ri­hi, sa­nat­sal öğe­le­ri, An­ka­ra’daki Ri­ze­li­ler ara­sın­da da­ya­nış­ma­nın güç­len­di­ril­me­si, Bü­yü­kel­çi­ler ve Ya­ban­cı Mis­yon Şef­le­ri­nin ka­tı­lı­mı ile ulus­la­ra­ra­sı ca­zi­be­nin ar­tı­rıl­ma­sı, Rize ile il­gi­li ya­pı­la­cak kon­fe­rans­lar­la önem­li ko­nu­la­rın baş­kent­ten tar­tı­şıl­ma­sı Rize’ye eko­no­mik girdi sağ­lan­ma­sı, An­ka­ra’daki Rize men­şe­li fir­ma­lar ara­sın­da iş­bir­li­ği­nin sağ­lan­ma­sı­nı amaç­lı­yo­ruz’’ dedi.
       

Ha­ber-Fo­to: İsmet KÖ­SOĞ­LU


Anahtar Kelimeler: ANKARA' GÜNLERİ BAŞLIYOR
Perşembe 27.6 ° / 17.5 °
Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °