Ara Tatilde Öğrenciler Dikiş Kursuna Katıldılar

İli­miz­de okul­la­rın ara ta­ti­le gir­me­siy­le il­ko­kul öğ­ren­ci­le­ri için açı­lan dikiş kursu yoğun ilgi gördü.

Yerel Haberler 24.11.2022 09:09:00 0
Ara Tatilde Öğrenciler Dikiş Kursuna Katıldılar

İli­miz­de Giyim ve Mef­ru­şat öğ­ret­me­ni olan Hülya Ta­toğ­lu, dikiş kurs­la­rı ve­ri­yor. Ver­di­ği kurs­lar ile bir çok ki­şi­ye di­ki­şin nasıl ya­pı­la­ca­ğı­nı öğ­re­ten Ta­toğ­lu, okul­la­rın ara tatil dö­ne­mi­ne gir­me­siy­le be­ra­ber bir pro­je­ye imza attı. Ön­ce­den kurs ver­di­ği ki­şi­le­rin ço­cuk­la­rı­na ara tatil dö­ne­min­de sı­kıl­ma­dan el be­ce­ri­le­ri­ni art­tı­ra­bi­le­cek­le­ri bir kurs ver­me­ye karar verdi. Kursa gelen ço­ğun­lu­ğu kız olan 10 il­ko­kul öğ­ren­ci­si kursa yeni baş­la­ma­la­rı­na rağ­men kendi kalem ku­tu­la­rı­nı dik­me­yi ba­şar­dı­lar.
"Genç­le­re di­ki­şi sev­dir­me­li­yiz"
Genç­le­re di­ki­şi sev­dir­mek için kurs ver­me­ye baş­la­dı­ğı­nı be­lir­ten Hülya Ta­toğ­lu “Ço­cuk­la­rın ara ta­til­de an­ne­le­ri­nin de ya­nın­da bu şe­kil­de bir ak­ti­vi­te yap­tık. Kalem ku­tu­su dik­tir­dik on­la­ra. Ço­cuk­la­rı­mı­za di­ki­şi sev­dir­me­miz ge­re­ki­yor. Yaşı küçük ço­cuk­la­rı­mız kalem ku­tu­la­rı­nı ken­di­le­ri di­ke­bi­lecek va­zi­ye­te gel­di­ler. Genç­le­re di­ki­şi sev­dir­me­li­yiz.
İleri yaş­lar­da da kendi di­kiş­le­ri­ni ve kı­ya­fet­le­rin­de ki sö­kük­le­ri­ni di­ke­bil­me­li­ler. Ve­li­le­ri­miz zaten kur­su­mu­za ge­li­yor­du on­la­rın minik ço­cuk­la­rı­nı da mi­sa­fir ettik. Çok güzel dikiş yap­tı­lar. Yaş­la­rı 7 ile 12 ara­sın­da olan öğ­ren­ci­ler kendi di­kiş­le­ri­ni ya­pa­bi­li­yor" şek­lin­de ko­nuş­tu.
"Hobi ola­rak dikiş çok zevk­li­dir, dikiş se­vi­lin­ce bı­ra­kıl­maz"
Ço­cuk­la­rın iler­le­yen yaş­lar­da di­ki­şi sev­me­le­ri için kursu baş­lat­tık­la­rı­nı söy­le­yen Ta­toğ­lu, "Genç kız­la­rın ileri yaş­lar­da ih­ti­ya­cı ola­ca­ğı­nın far­kın­da­yım. On­la­ra bu işi sev­dir­mek lazım. Genç­le­re bunu aşı­la­ma­ya ça­lı­şı­yo­rum. Genç kız­lar bü­yü­dük­le­rin­de kendi ih­ti­yaç­la­rı­nı gi­der­me­le­ri ge­re­kecek. Hobi ola­rak dikiş çok zevk­li­dir, dikiş se­vi­lin­ce bı­ra­kıl­maz.
O bir mes­lek değil de hobi ola­rak ha­ya­tı­nın bir kö­şe­si­ne otu­ru­yor. Eli yat­kın olan ço­cuk­la­rı­mız var. Ço­cuk­la­rı­mı­zın keş­fe­dil­me­miş yön­le­ri­ni or­ta­ya çı­kar­mak ge­re­ki­yor. Ha­yat­la­rı bo­yun­ca di­ki­şi sev­me­le­ri için böyle bir ak­ti­vi­te yap­tık. İle­ri­ki yaş­la­rın­da belki sti­list, mo­de­list ola­bi­lir­ler. Kendi ih­ti­yaç­la­rı dı­şın­da çok büyük atöl­ye­ler ku­ra­bi­lir­ler. İler­de­ki yaş­la­rın­da ne ola­ca­ğı hiç belli değil. Her­kes artık dik­me­ye, ih­ti­yaç­la­rı­nı gi­der­me­ye baş­la­dı. Tü­ke­ti­ci ol­mak­tan­sa üre­ti­ci ol­ma­yı ter­cih edi­yo­ruz. Ço­cuk­la­rı­mı­zın bi­linç al­tı­na zaten yer­le­şe­cek­tir. Ço­cuk­la­rı­mız­dan hepsi ol­ma­sa da bir ço­ğu­nun ile­ri­de bunu mes­lek ola­rak ya­pa­cak­la­rı­na ina­nı­yo­rum" ifa­de­le­ri­ni kul­lan­dı.
"Kızım ile­ri­de çok güzel el­bi­se­ler di­ke­bi­lir, sti­list ola­bi­lir"
Kı­zı­nın evde dikiş ya­par­ken ken­di­sin­den görüp heves et­ti­ği­ni be­lir­ten Arzu Kan­toğ­lu “Böyle bir proje ya­pıl­dı­ğı için ben çok mut­lu­yum. Ben as­lın­da di­ki­şe son­ra­dan baş­la­yan­lar­da­nım. Dikiş ma­ki­ne­si alır­ken kar­şı­laş­tım ho­cam­la. Kı­zım­da ben evde ya­par­ken hep benim ya­nım­da du­ru­yor­du ken­di­si de dik­mek is­ti­yor. Hocam böyle bir et­kin­lik ya­pa­ca­ğı­nı söy­le­yin­ce bir de­ne­mek is­te­dik. Ço­cu­ğu­mun çok fazla il­gi­si ol­du­ğu­nu gör­düm. En azın­dan bu or­ta­mı görüp, de­ne­yim­le­miş oldu.
İler­de­ki ha­ya­tın­da bunu ha­tır­la­yıp bir soh­bet es­na­sın­da güzel bir şe­kil­de ifade eder. Kızım ile­ri­de çok güzel el­bi­se­ler di­ke­bi­lir, sti­list ola­bi­lir. Ha­ya­tın­da bir yer et­me­si için ge­tir­dim ve çok mem­nun oldum. El be­ce­ri­si var ya­pa­bi­le­ce­ği­ni dü­şün­düm. Bir­kaç ça­lış­may­la çanta bile di­ke­bi­le­ce­ği­ni dü­şü­nü­yo­rum” ifa­de­le­ri­ni kul­lan­dı.     Haber Merkezi


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °