ARAŞTIRMACI-YAZAR TAHİR ORHAN KÜTÜPHANE HAFTASINDA KİTABINI İMZALADI

ARAŞTIRMACI-YAZAR TAHİR ORHAN KÜTÜPHANE HAFTASINDA KİTABINI İMZALADI

58'inci Kü­tüp­ha­ne Haf­ta­sı do­la­yı­sıy­la Rize Kal­kan­de­re’deki Şehit Fik­ret Metin Öz­türk Çok Prog­ram­lı Li­se­sin­de dü­zen­le­nen prog­ram­da Araş­tır­ma­cı-Ya­zar Tahir Orhan ko­nuş­ma­cı oldu.

    1964 yı­lın­dan bu yana Mart ayı­nın son Pa­zar­te­si gü­nün­den iti­ba­ren kut­la­nan Kü­tüp­ha­ne Haf­ta­sı kap­sa­mın­da Rize’nin Kal­kan­de­re il­çe­si Kay­ma­kam­lı­ğı, Şehit Fik­ret Metin Öz­türk Çok Prog­ram­lı Ana­do­lu Li­se­sin­de bir et­kin­lik dü­zen­le­di.
    Et­kin­lik çer­çe­ve­sin­de prog­ra­ma davet edi­len Kal­kan­de­re Çağ­la­yan kö­yün­den olan TRT Trab­zon Bölge Mü­dür­lü­ğün­den emek­li Ga­ze­te­ci-Araş­tır­ma­cı-Ya­zar Tahir Orhan, öğ­ren­ci­ler­le bu­luş­tu. Öğ­ren­ci­le­re, kü­tüp­ha­ne ve kitap sev­gi­si­ni an­la­tan yazar, kendi tec­rü­be­le­ri ışı­ğın­da okuma alış­kan­lı­ğı­nın ge­liş­ti­ril­me­si üze­ri­ne de­ğer­len­dir­me­ler­de bu­lun­du. Aynı za­man­da geçen yıl ka­le­me al­dı­ğı Virüs adlı ro­ma­nı­nın se­rü­ve­ni­ni an­la­tan Tahir Orhan ki­ta­bı 6 ayda yaz­dı­ğı­nı ve bir aşk hi­kâ­ye­si çer­çe­ve­sin­de sal­gın sü­re­cin­de ya­şa­nan­la­rı ya­zı­ya dök­tü­ğü­nü dile ge­tir­di. Ki­ta­bın bu an­lam­da bir ko­ro­na gün­lü­ğü özel­li­ği ta­şı­dı­ğı­nı be­lir­ten Orhan, ki­ta­bın yıl­lar sonra bile de­ğe­ri­ni ko­ru­ya­ca­ğı­na vurgu yaptı. Öğ­ren­ci­ler­den gelen so­ru­la­rı da ce­vap­la­yan Yazar Tahir Orhan, söy­le­şi­nin ar­dın­dan pro­to­ko­le ve öğ­ren­ci­le­re ki­ta­bı­nı im­za­la­dı. Tahir Orhan prog­ram son­ra­sı açık­la­ma­sın­da’ Kal­kan­de­re il­çem­de ilk kez ki­ta­bı­mı im­za­la­dım. Prog­ra­mı dü­zen­le­yen Kay­ma­ka­mı­mız Kemal Sefa Gök­me­noğ­lu beye, gös­ter­di­ği il­gi­den do­la­yı te­şek­kür ede­rim. Bir te­şek­kür de Be­le­di­ye Baş­ka­nı­mız Kenan Yıl­dı­rım, Mus­ta­fa Kemal Yıl­maz, Kü­tüp­ha­ne Mü­di­re­si Merve Ko­ca­göz ve diğer il­gi­li­le­re... Tabii ki de göz­le­ri çak­mak çak­mak öğ­ren­ci­le­re, güzel bir prog­ram oldu’’ dedi.
    Prog­ra­ma Kal­kan­de­re Kay­ma­ka­mı Kemal Sefa Gök­me­noğ­lu, Be­le­di­ye Baş­ka­nı Kenan Yıl­dı­rım, vakıf mü­dü­rü Mus­ta­fa Kemal Yıl­maz, Milli Eği­tim şube mü­dü­rü Ni­ya­zi Ko­loğ­lu ve okul yö­ne­ti­ci­le­ri çok sa­yı­da öğ­ren­ci ka­tıl­dı.
       

Ha­ber-Fo­to: İsmet KÖ­SOĞ­LU