Ardeşen'de, "Aile ve Çocuk Semineri-2" düzenlendi

Rize İl Sağlık Müdürlüğünce ailelere yönelik “Aile ve Çocuk Semineri” düzenlendi.

Yerel Haberler 12.07.2022 11:20:00 0
Ardeşen

    Rize İl Sağ­lık Mü­dür­lü­ğü ile Ar­de­şen Be­le­di­ye­si ta­ra­fın­dan or­ga­ni­ze edi­len ‘‘Aile ve Çocuk Se­mi­ne­ri­ne’’ 100’ü aşkın va­tan­daş ka­tıl­dı.

    Ar­de­şen Be­le­di­ye­si Kül­tür Mer­ke­zi Kon­fe­rans Sa­lo­nun­da ger­çek­leş­ti­ri­len se­mi­ne­re Ar­de­şen Kay­ma­ka­mı Ekrem Çeçen, Ar­de­şen Be­le­di­ye Baş­ka­nı Avni Kahya, Halk Sağ­lı­ğı Hiz­met­le­ri Baş­ka­nı Op. Dr. Seç­kin Ka­ra­oğ­lu, aile­ler ile diğer il­gi­li­ler ka­tıl­dı.
    Ço­cuk­la­rı­mı­zın be­den­sel ve ruh­sal ge­li­şi­mi, tek­no­lo­ji ba­ğım­lı­lı­ğı ile sık gö­rü­len dav­ra­nış bo­zuk­luk­la­rı ko­nu­la­rın­da aile­le­ri­mi­zin ya­şa­dık­la­rı zor­luk­la­rı ve çözüm öne­ri­le­ri ele alın­dı­ğı se­mi­ner­de Rize Recep Tay­yip Er­do­ğan Üni­ver­si­te­si Çocuk Sağ­lı­ğı ve Has­ta­lık­la­rı Uz­ma­nı Doç. Dr. Yasin Yıl­dız ile Çocuk ve Ergen Has­ta­lık­la­rı ve Ruh Sağ­lı­ğı Uz­ma­nı Dr. Merve Ya­zı­cı ko­nuş­ma­cı ola­rak yer aldı.
Doç. Dr. Yasin Yıl­dız, tek­no­lo­ji­nin ha­ya­tı­mız­da­ki et­ki­le­ri, bunun ço­cuk­lar­da­ki yan­sı­ma­sı, kont­rol edil­mek­te zor­la­nı­lan sı­nı­rı ve so­nuç­ta or­ta­ya çıkan tek­no­lo­ji ba­ğım­lı­lı­ğı dü­zey­le­ri hak­kın­da bil­gi­ler sundu. Su­num­da ay­rı­ca, tek­no­lo­ji­nin ço­cuk­lar üze­rin­de­ki olum­suz et­ki­le­ri­ni en aza in­dir­mek ve fay­da­lı kul­la­nı­ma yön­len­dir­mek için an­ne-ba­ba­la­ra "di­ji­tal ebe­veyn­lik" ve far­kın­da­lık oluş­tu­rul­ma­sı adına ‘‘Di­ji­tal De­toks’’ hak­kın­da bil­gi­ler ve­ril­di. Uzman Dr. Merve Ya­zı­cı ise su­nu­mun­da; ço­cuk­lar­da ruh­sal ve bi­liş­sel ge­li­şim so­run­la­rı ve erken tes­pit ede­bil­me yön­tem­le­ri, bazı dav­ra­nış­sal so­run­la­rı kli­nik yar­dı­ma ih­ti­yaç duy­ma­dan nasıl çö­züm­le­ne­bi­le­ce­ği­ne dair bil­gi­le­re ve ne zaman uzman gö­rü­şü­ne baş­vu­rul­ma­sı ge­rek­ti­ği üze­ri­ne bil­gi­ler pay­la­şıl­dı. Rize İl Sağ­lık Mü­dü­rü Dr. Mus­ta­fa Tepe, yap­tı­ğı ko­nuş­ma­da, hal­kı­mız­dan gelen ta­lep­ler ve Mü­dür­lü­ğü­müz­ce tes­pit edi­len bazı ih­ti­yaç­lar doğ­rul­tu­sun­da dü­zen­le­di­ği­miz de­ğer­li ho­ca­la­rı­mı­zın su­num­la­rıy­la ger­çek­leş­ti­re­ce­ği­miz se­mi­ne­re ilgi gös­te­ren va­tan­daş­la­ra te­şek­kür ede­rek ‘‘Çocuk sağ­lı­ğı ala­nın­da te­da­vi hiz­met­le­ri­nin yanı sıra ko­ru­yu­cu ve ön­le­yi­ci sağ­lık hiz­met­le­ri­ne önem­li öl­çü­de eği­le­ce­ğiz. Bu kap­sam­da siz ebe­veyn­le­rin ka­tı­lım­lar­da bu­lun­du­ğu sü­re­ce biz­ler­de ço­cuk­la­rı­mı­zın ge­le­ce­ği için de­ğer­li ho­ca­la­rı­mız­la be­ra­ber fa­ali­yet­le­ri­mi­zi sür­dü­re­ce­ğiz.’’ şek­lin­de ko­nuş­tu. Se­mi­ner so­nun­da Ar­de­şen Be­le­di­ye Baş­ka­nı Avni Kahya su­nu­mu ger­çek­leş­ti­ren ho­ca­la­ra he­di­ye tak­di­min­de bu­lun­du.
                   

 Ha­ber-Fo­to: Mus­ta­fa SAKLI


Anahtar Kelimeler: Ardeşen' " Çocuk Semineri-" düzenlendi
Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °