Tarih: 29.07.2022 09:00

Ardeşen'de "En Hızlı Çay İçme" Yarışması Yapıldı

Facebook Twitter Linked-in

    Ar­de­şen'de kor­tej yü­rü­yü­şüy­le baş­la­yan fes­ti­val Tür­ki­ye, İran, Mol­do­va, Kuzey Oset­ya, Azer­bay­can, Sır­bis­tan ve Rusya'dan gelen halk dans­la­rı top­lu­luk­la­rı­nın gös­te­ri­le­riy­le start aldı. Tulum, gayda ve keman eş­li­ğin­de­ki yö­re­sel kı­ya­fet­li ekip­le­rin dans gös­te­ri­le­ri büyük ilgi gördü.
    1 da­ki­ka­da en fazla çay içe­nin ka­za­na­ca­ğı ya­rış­ma­da ise aday­lar ül­ke­le­ri­nin bay­rak­la­rı önün­de ya­rış­tı. Start ve­ril­me­si ile sıcak çay­la­rı iç­me­ye baş­la­yan bazı aday­la­rın ağzı yandı, ba­zı­la­rı da çay­la­rı­nı de­ği­şik şe­kil­ler­de so­ğut­ma­ya ça­lış­tı.
    Ve­ri­len süre dol­ma­dan 1 da­ki­ka­da 2 bar­dak sıcak çay içen Tür­ki­ye adına fes­ti­va­le ka­tı­lan Aley­na Yıl­dı­rım bi­rin­ci­li­ği elde etti. Ya­rış­ma­da bi­rin­ci olan ekibe ku­pa­sı tak­dim edil­di.
    En hızlı çay içme ya­rış­ma­sın­da bi­rin­ci olan Aley­na Yıl­dı­rım, "Çayı nor­mal­de dem­lik­te içer­dik. Dem­lik­te iç­ti­ğim için rahat bir şe­kil­de 4-5 dem­lik çay içi­yor­dum. Bir anda ya­rış­ma­ya ka­tıl­ma ka­ra­rı aldım. Hocam bir anda 'İçer misin?' dedi.
    Ben de ka­tıl­mak is­te­dim. Çay çokta sı­cak­tı, hala bo­ğaz­la­rım ya­nı­yor. Güç geldi bir anda ve içtim" ifa­de­le­ri­ni kul­lan­dı.
          

Haber Merkezi




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —