Arıların oğul vermesi ilginç görüntüler ortaya koydu

Ül­ke­mi­zin önem­li bal üre­tim mer­kez­le­rin­den olan Art­vin’de, arı­la­rın oğul ver­me­si il­ginç gö­rün­tü­ler oluş­tur­du.

Güncel Haberler 2.08.2022 09:47:00 0
Arıların oğul vermesi ilginç görüntüler ortaya koydu

Arı ko­lo­ni­le­ri­nin üre­me­siy­le ko­van­la­ra sığ­ma­yan oğul arı­lar, ağaç dal­la­rı­na kü­me­len­di. Bal üre­ti­ci­le­ri, oğul arı­la­rı kü­me­len­dik­le­ri yer­ler­den kovan içine ala­rak üre­ti­mi ar­tır­ma­ya ça­lı­şı­yor.
    Art­vin’in Ar­da­nuç il­çe­si­ne Kapı kö­yün­de gez­gin­ci bal üre­ti­mi yapan Osman Yıl­maz, emek­li ol­duk­tan sonra şehir ha­ya­tın­da­ki gü­rül­tü­den st­res­ten uzak kal­mak için kö­yü­ne yer­leş­ti­ği­ni ve bu­ra­da pro­fes­yo­nel ola­rak arı­cı­lı­ğa baş­la­dı­ğı­nı söy­le­di.
    Arı­la­rın ça­lış­ma­sı­nın dü­ze­ni­ni gör­me­nin in­sa­na huzur ver­di­ği­ni söy­le­yen Yıl­maz, "Emek­li ol­duk­tan sonra, şehir or­ta­mın­dan gü­rül­tü­den pa­tır­tı­dan uzak kal­mak Ar­da­nuç il­çe­si Bağ­lı­ca Kö­yü­me geri dö­ne­rek bu­ra­da gez­gin arı­cı­lı­ğa baş­la­dım. Kaf­kas Irkı olan arı­la­rı­mın ır­kı­nın bo­zul­ma­ma­sı için sa­de­ce, Köyüm ve Ar­da­nuç il­çe­si­ne bağlı Kapı Kö­yü­ne gö­tü­rü­yo­rum. Bu­ra­nın bal ya­pı­mın­da ki önemi rakım bin 500 tarım ürün­le­ri ekil­mi­yor her şey doğal do­la­yı­sıy­la arı­nın yap­tı­ğı balda doğal. En­de­mik bitki çe­şit­li­li­ği de çok fazla" ifade etti.
    Bu dö­nem­de arı­la­rın oğul verme dö­ne­mi ol­du­ğu­nu kay­de­den Yıl­maz "Kra­li­çe ko­van­da­ki mev­cu­dun art­ma­sı için ça­lı­şır. Kra­li­çe yaşlı olur­sa, arı kra­li­çe­yi de­ğiş­mek için genç ana yapar do­la­yı­sı ile yaşlı kra­li­çe ko­va­nı terk etmek zo­run­da kalır. Oğul ver­mek demek kra­li­çe arı­nın genç­leş­ti­ril­me­sin­den do­la­yı eski kra­li­çe arı­nın ko­van­dan kaç­ma­sıy­la mey­da­na gelen olay­dır" dedi.
          

Haber Merkezi


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °