Aramızdan Ayrılışı Anısına ALTIN BİR KUŞAĞIN SON TEMSİLCİLERİNDEN RİZE PAZARLI YALÇIN KAYA ÇİLLİ

Yazarlarımız 27.11.2021 10:37:58 0
Aramızdan Ayrılışı Anısına ALTIN BİR KUŞAĞIN SON TEMSİLCİLERİNDEN RİZE PAZARLI YALÇIN KAYA ÇİLLİ
Yal­çın Kaya Çilli gü­nü­müz­de nesli tü­ken­mek­te olan güzel in­san­la­rın son tem­sil­ci­le­rin­di. Bir kere dün­ya­sı­na gir­di­niz mi sizi dert eder var­lı­ğı­nı hep ya­nı­nız­da his­set­ti­rir­di. On­la­rın ku­şa­ğı kamu ma­lı­nı kut­si­ye­ti­ni bilen, bey­tül­ma­lin has­sa­si­ye­ti­ni yü­re­ğin­de ta­şı­yan altın bir ku­şak­tı. Güzel ya­şa­dı. Ça­lış­tı­ğı her ku­ru­ma katkı sağ­la­dı, iz bı­rak­tı.
GÜZEL BİR İNSAN­DI ÖZEL BİR İNSAN­DI
Rize Li­se­si'nin ilk me­zun­la­rın­dan­dı. Dü­zen­li ola­rak sür­dür­dük­le­ri Rize Li­se­si bu­luş­ma­la­rı onu ay­lar­ca ön­ce­den he­ye­can­lan­dı­rır­dı. İETT için or­ta­ya koy­du­ğu ça­ba­la­rı, Le­vent Ga­ra­jı'nın İETT bün­ye­sin­de kal­ma­sı için ver­di­ği mü­ca­de­le ku­ru­mun es­ki­le­ri ta­ra­fın­dan an­la­tı­lır.
RİZE PAZAR'DA DOĞDU BİZLERE ÇINAR OLDU
15 Ocak 1937 ta­ri­hin­de Rize ili Pazar il­çe­sin­de doğdu. La­zis­tan Me­bu­su Ziya Molla, Hicaz Demir Yol­la­rı'nın ya­pı­mın­da yer alan Lozan Barış Kon­fe­ran­sı­na ka­tı­lan Ba­yın­dır­lık Eski Ba­ka­nı Ahmet Muh­tar Çilli, Ga­la­ta­sa­ray Ku­lü­bü Eski Baş­ka­nı Sedat Ziya Kan­toğ­lu'nun ak­ra­ba­sı, Dur­sun Ali ve Fet­hi­ye Çilli'nin oğ­lu­dur. 369 okul nu­ma­ra­sıy­la ta­mam­la­dı­ğı Rize Li­se­si'nin İlk me­zun­la­rın­dan­dır. İTÜ Ma­ki­ne Fa­kül­te­si'nden Ma­ki­ne Yük­sek Mü­hen­di­si ola­rak mezun oldu. 1958-1965-1970 yıl­la­rın­da Dev­let De­mir­yol­la­rı'nda ça­lış­tı. 20 Tem­muz 1963-28 Eylül 1963 ta­rih­le­ri ara­sın­da Gen­çol Te­ne­ke An­ba­laj Sa­na­yii Fab­ri­ka­sı'nın pro­je­len­dir­me­sin­de görev aldı. 11 Kasım 1970-4 Mart 1971 ta­rih­le­ri ara­sın­da ise aynı fab­ri­ka­da Tek­nik Mü­şa­vir­lik yaptı. 10 Şubat 1970-11 Kasım 1970 ta­rih­le­ri ara­sın­da Erka Ba­la­ta ve Oto­mo­bil Sa­na­yii'nde Grup Baş Mü­hen­di­si ola­rak ça­lış­tı. 1971-77 yıl­la­rı ara­sın­da De­niz­ci­lik Ban­ka­sı'nda Kont­rol Şef­li­ği ve Baş Mü­hen­dis ola­rak ça­lış­tı. 1977-78 yıl­la­rı ara­sın­da İETT Genel Mü­dür­lü­ğü Ta­şıt­lar Da­ire­si Baş­kan­lı­ğı gö­re­vi­ni yü­rüt­tü. 1978-85 yıl­la­rı ara­sın­da De­niz­ci­lik Ban­ka­sı'nda Genel Müdür Yar­dım­cı­lı­ğı ve Genel Müdür Mü­şa­vi­ri ola­rak hiz­met verdi. 1985 yı­lın­da tek­rar ça­lış­ma­ya baş­la­dı­ğı İETT Genel Mü­dür­lü­ğü bün­ye­sin­de Gaz Da­ire­si Baş­kan Yar­dım­cı­sı, Ter­cih­li Yol Raylı Taşıt Da­ire­si Baş­ka­nı ve Genel Müdür Yar­dım­cı­sı ola­rak ça­lış­tı. Bir süre Genel Mü­dür­lük ma­ka­mı­na ve­ka­let etti. 16 Ağus­tos 1995 ta­ri­hin­de emek­li oldu. Rize Vakfı'nda Mü­dür­lük Tur­yol De­niz­ci­lik şir­ke­tin­de yö­ne­ti­ci­lik ve da­nış­man­lık yaptı. Sos­yal ha­ya­tın hep için­de oldu. İki çocuk ba­ba­sı­dır. 20 Kasım 2021 ta­ri­hin­de vefat etti.
Bize İstan­bul'da mem­le­ket­ti. Bir ya­nı­mız bir ca­nı­mız ek­sil­di. Onu çok sev­di­ği mem­le­ke­ti Rize Pazar Siv­ri­ka­le (Ter­du­vat) Köyü'ne uğur­lu­yo­ruz. Rah­met­le anı­yo­rum. Me­ka­nı cen­net olsun…

Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °