TÜRK SAĞLIK SEN RİZE ŞUBESİNİN 7. OLAĞAN GENEL KURUL SEÇİMİ YAPILDI

Güncel Haberler 27.11.2021 10:40:07 0
TÜRK SAĞLIK SEN RİZE ŞUBESİNİN 7. OLAĞAN GENEL KURUL SEÇİMİ YAPILDI

Saygı du­ru­şu ve İstik­lal Marşı okun­ma­sıy­la baş­la­yan Genel Ku­ru­la mev­cut Baş­kan Yaşar TÜRÜT tek aday ola­rak güven ta­ze­le­ye­rek ye­ni­den baş­kan se­çil­di.

  1. Ola­ğan Genel Ku­rul­da Türk Sağ­lık Sen Rize Şube Baş­ka­nı Yaşar Türüt yap­tı­ğı ko­nuş­ma­da şun­la­rı söy­le­di: Sayın, Divan Sayın, Si­ya­si Parti tem­sil­ci­le­ri, Sayın, Tür­ki­ye Kamu Sen'e bağlı Şube Baş­kan ve yö­ne­ti­ci­le­ri Sayın, Sivil Top­lum Ku­ru­luş­la­rı­nın baş­kan ve yö­ne­ti­ci­le­ri Türk Sağ­lık-Sen'in İli­miz­de Bay­rak­tar­lı­ğı­nı yapan iş­ye­ri tem­sil­ci­le­ri­miz, Bugün şu­be­mi­zin yeni bir 4 yı­lı­na şekil ve­recek olan Çok Kıy­met­li De­le­ge­ler, Say­gı­de­ğer mi­sa­fir­le­ri­miz ve Ba­sı­nı­mı­zın ve Em­ni­ye­ti­mi­zin çok de­ğer­li men­sup­la­rı, Ha­nı­me­fen­di­ler, be­ye­fen­di­ler, Şu­be­mi­zin ola­ğan kong­re­si­ne hoş gel­di­niz şeref ver­di­niz. Kıy­met­li Ha­zi­run;30 yıla yak­la­şan şanlı mü­ca­de­le­miz­de Tür­ki­ye sev­da­mız ekmek için kav­ga­mız diye çık­tı­ğı­mız bu yolda ilk andan iti­ba­ren ba­şı­mız dik, yü­re­ği­miz cesur ve du­ru­şu­muz net­tir. Ekmek kav­ga­mı­zın önüne koy­du­ğu­muz Tür­ki­ye Sev­da­mız ve bu uğur­da­ki fe­da­kar­lık­la­rı­mız bizim en önem­li gurur kay­na­ğı­mız­dır. Tür­ki­ye'nin ya­şa­dı­ğı her zorlu sü­reç­te, Milli Sivil Top­lum ku­ru­lu­şu ola­rak Tür­ki­ye Ka­mu-Sen, Türk Sağ­lık-Sen Büyük Türk Mil­le­ti­nin ve Dev­le­ti­nin ya­nın­da ol­muş­tur.
    Kıy­met­li Ar­ka­daş­lar; Ge­ri­de bı­rak­tı­ğı­mız 2 yıla yakın bir sü­re­yi dün­ya­yı saran bir pan­de­mi ile ge­çir­dik. Bu zor sü­reç­te sağ­lık ça­lı­şan­la­rı­nın kah­ra­man­ca mü­ca­de­le­si­ne her­kes tanık oldu. Ya­şa­nı­lan ve ya­şa­tı­lan tüm zor­luk­la­ra rağ­men ce­fa­kar sağ­lık ça­lı­şan­la­rı mil­let ve dev­let için can­la­rı dahi olmak üzere her türlü fe­da­kar­lık­lar­da bu­lun­du­lar. Pan­de­mi­nin or­ta­ya çık­tı­ğı ilk andan iti­ba­ren sağ­lık ça­lı­şan­la­rı­nın temel so­run­la­rı­na ve ih­ti­yaç­la­rı­na Genel Mer­kez ön­cü­lü­ğün­de dik­kat çek­tik. Baş­vu­ru­lar­da bu­lun­duk, gö­rüş­me­ler ger­çek­leş­tir­dik. Çö­züm­ler ara­dık. Çö­zü­le­bi­len me­se­le­ler oldu, iler­le­me kay­de­di­len sü­reç­ler ya­şan­dı. Is­rar­la dile ge­tir­me­mi­ze rağ­men temel ta­lep­ler­den gör­mez­den ge­li­nen­ler oldu. Fakat biz hiç­bir zaman mü­ca­de­le­den geri dur­ma­dık dur­ma­ya­ca­ğız. Çünkü "Mü­ca­de­le eden­ler her zaman ka­za­na­maz ama ka­za­nan­lar hep mü­ca­de­le eden­ler­dir" sö­zü­nü ken­di­mi­ze şiar edin­dik, asla mü­ca­de­le­den vaz­geç­me­dik. Çok şükür ki an­lat­tı­ğı­mız, ak­tar­dı­ğı­mız hep sen­di­kal mü­ca­de­le­miz ol­muş­tur.
    Kıy­met­li Ha­zi­run, Bir toplu söz­leş­me sü­re­ci ya­şa­dık. Sağ­lık ça­lı­şan­la­rı­nın temel ta­lep­le­ri sümen altı edi­lip, kap­sa­mı sı­nır­lı, ge­ti­ri­si zayıf dü­zen­le­me­le­rin al­tı­na imza atan­lar; %40 zam aldık, Ka­za­nım­la­rı­mı­za kimse sahip çık­ma­sın, ta­ri­hi toplu söz­leş­me, diye hiç sı­kıl­ma­dan ko­nu­şu­yor­lar.
    Hal­bu­ki tablo or­ta­da, Ne is­te­nen 600 TL sey­ya­nen zam ne de %3 refah payı alın­dı. Vergi di­lim­le­ri, döner ser­ma­ye­le­rin emek­li­li­ğe yan­sı­ma­sı gibi kro­nik­le­şen so­run­lar unu­tul­du. Yıl­lık %21 zam is­te­nir­ken, imza at­tık­la­rı yüzde 12'lik zam oldu.3600 ek gös­ter­ge ve söz­leş­me­li­le­re kadro gibi iki önem­li ko­nu­da be­lir­siz bir sü­re­ce ya­yıl­dı.
    Tür­ki­ye Ka­mu-Sen bun­la­ra iti­raz et­ti­ği içini mü­ca­de­le­si­ni son ana kadar sür­dür­müş, fakat olum­lu bir adım atıl­ma­ya­ca­ğı­nı gör­dü­ğü anda ma­sa­dan kalk­mış, bu an­laş­ma­yı kabul et­me­di­ği­ni ilan et­miş­tir. Çünkü biz bu­gü­ne kadar ça­lı­şa­nın mem­nun ol­ma­dı­ğı hiç­bir şeye evet de­me­dik, de­me­yiz. Sağ­lık ça­lı­şan­la­rı­nın temel ta­lep­le­ri olan; döner ser­ma­ye­le­rin adil ol­ma­sı ve emek­li­li­ğe yan­sı­tıl­ma­sı, üc­ret­le­rin iyi­leş­ti­ril­me­si, Nöbet üc­ret­le­ri­nin dü­zen­len­me­si, sağ­lık­ta şid­det, söz­leş­me­li­le­re kadro, gibi me­se­le­ler­le il­gi­li somut adım­lar atıl­ma­lı­dır. Bu­nun­la bir­lik­te yeni, sür­dü­rü­le­bi­lir ve ka­lı­cı bir ücret po­li­ti­ka­sı; adil, hak­ka­ni­yet­li ve tüm sağ­lık ça­lı­şan­la­rı­nın üc­ret­le­rin­de artış sağ­la­ya­cak bir ücret sis­te­mi­nin ku­rul­ma­sı za­ru­ri­dir. Sağ­lık per­so­ne­li ek­sik­li­ği ve buna bağlı ge­li­şen aşırı iş yükü tüm sağ­lık sis­te­mi­mi­zin önem­li bir diğer so­ru­nu­dur. Sağ­lık­ta Şid­de­tin önüne ge­çi­le­bil­me­si için daha önce dile ge­tir­di­ği­miz sağ­lık kurum ve ku­ru­luş­la­rı­nın sıfır to­le­rans­lı alan ilan edil­me­si yö­nün­de adım atıl­ma­lı­dır. Sağ­lık ça­lı­şan­la­rı­nın so­run­la­rı­na çöz­me­ye yö­ne­lik her irade be­ya­nı ve atı­lan adım biz­le­ri mem­nun eder fakat bek­len­ti­miz ve sağ­lık ça­lı­şan­la­rı­nın is­te­ği, söz­le­rin ye­ri­ni artık ic­ra­at­la­rı­na al­ma­sı­dır.
    Üni­ver­si­te Has­ta­ne­le­rin­de gö­rev­li ça­lı­şan­lar­da ben­zer so­run­lar­la uğ­raş­mak­ta­dır­lar. Tayin ve be­ca­yiş gibi temel hak­lar­da bir türlü iler­le­me ol­ma­ma­sı kabul edi­le­mez­dir.
    Kıy­met­li Ha­zi­run; Türk Sağ­lık-Sen ola­rak sağ­lık ve sos­yal hiz­met ça­lı­şan­la­rı­nın hakkı ve hukuk için mü­ca­de­le­si­ni hız kes­me­den sür­dü­re­ce­ğiz. Ça­lı­şa­nın sesi ola­rak hakkı sa­vun­ma­ya, Hak, Hukuk, Ada­let ve Li­ya­kat de­me­ye devam ede­ce­ğiz. " Tür­ki­ye Ka­mu-Sen'e Türk Sağ­lık-Sen'e omuz ver­mek, Türk Mil­le­ti­nin ge­le­ce­ği­ne omuz ver­mek­tir" çağ­rı­mı­zı her daim dile ge­ti­re­ce­ğiz. "Dik Baş, Tok Karın, Mutlu Yarın" düs­tu­ru ile ba­kı­şı­nı or­ta­ya koy­du­ğu­muz şanlı mü­ca­de­le­miz­de bay­ra­ğı daha yük­sek­ler­de ve daha gür bir şe­kil­de dal­ga­lan­dır­ma az­mi­miz­den de asla vaz­geç­me­ye­ce­ğiz. Bu inanç ve azim bu güçlü teş­ki­la­tın her bir fer­din­de mev­cut­tur. Teş­ki­la­tı­mı­zın 4 yıl­lık yeni bir dö­ne­mi­nin adı­mı­nı atmak adına Genel Ku­ru­lu­mu­zu ger­çek­leş­ti­ri­yo­ruz. Bizim se­çim­le­ri­miz­de esas olan bir­lik ve be­ra­ber­lik­tir. Ka­za­nan tek­tir. O da Türk Sağ­lık Sen­dir. Genel ku­ru­lu­muz­da bir araya gel­me­miz de, bir­lik­te hep be­ra­ber sen­di­ka­mız için ça­lı­şa­ca­ğı­mız an­la­mı­nı ta­şı­mak­ta­dır. Bizim için esas olan da budur. Ola­ğan genel ku­ru­lu­mu­zun ön­ce­lik­le şu­be­mi­ze, teş­ki­la­tı­mı­za ve üye­le­ri­mi­ze ha­yır­lar ge­tir­me­si­ni te­men­ni edi­yor, he­pi­ni­ze say­gı­lar su­nu­yo­rum' dedi.


Ha­ber-Fo­to: İsmet KÖ­SOĞ­LU


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °