BURUK GEÇEN 24 KASIM ÖGRETMENLER GÜNÜ

Yazarlarımız 29.11.2021 09:55:30 0
BURUK GEÇEN 24 KASIM ÖGRETMENLER GÜNÜ

Her yıl 24 Kasım öğ­ret­men­ler günü ola­rak kut­la­nır. Ancak; geçen yıl baş­la­yan ve bu yıl da Pan­de­mi'nin göl­ge­si al­tın­da buruk kut­la­na­cak. Do­la­yı­sıy­la es­ki­si gibi kut­lan­ma­sı müm­kün değil artık.
Bir de İl Milli Eği­tim Mü­dür­lük­le­ri emek­li öğ­ret­men­le­ri bu önem­li günde ha­tır­la­ma­yı es ge­çin­ce, biz emek­li öğ­ret­men­ler için daha bir buruk ge­çi­yor.
Sağ­lık olsun.
Ge­le­lim Öğ­ret­men­lik mes­le­ği­nin öne­mi­ne..
Öğ­ret­men­lik; in­san­lık ta­ri­hi­nin en an­lam­lı ve ölüm­süz mes­le­ği­dir. Zira tüm mes­lek er­bap­la­rı­nı ye­tiş­ti­ren öğ­ret­men­le­ri­miz­dir. İnsanı eğit­me­yi ve öğ­ret­me­yi amaç edin­miş­ler­dir. Er­dem­li ve mo­dern bir top­lum için, bil­gin bi­rey­ler ye­tiş­tir­me gay­re­ti için­de olur­lar öğ­ret­men­le­ri­miz.
Öğ­ret­men­le­ri­miz eği­tim ve öğ­re­tim ver­di­ği genç bi­rey­le­re, kö­tü­lük­ler­den uzak dur­ma­la­rı­nı, oku­ma­nın yanı sıra, hoş­gö­rü­lü, iyi­lik­se­ver, ada­let­li, kişi hak hü­vi­yet­le­ri­ne say­gı­lı ol­ma­yı öğ­re­tir.
Henüz ya­şa­mı­nın ba­ha­rın­da olan genç be­yin­ler aile­si için­de anne ve ba­ba­sın­dan al­dı­ğı bilgi ile okula baş­lar ve orada öğ­ret­men­le­ri­nin ver­di­ği eği­tim ve öğ­re­tim­le de adım adım ama­cı­na doğru iler­ler.
Bir mes­le­ğin ic­ra­cı­sı­dır artık onlar, Öğ­ret­men olur, Hakim olur, Savcı olur, Polis, Asker, Gü­ven­lik gö­rev­li­si olur. Hekim olur, İşçi olur, Memur olur, hatta Baş­ba­kan olur, Cum­hur­baş­ka­nı olur, işte bunu sağ­la­yan öğ­ret­men­ler­dir. İnsan ye­tiş­ti­rir­ler, onun için­dir ki öğ­ret­men­lik onur­lu ve yüce bir mes­lek­tir. Bi­lin­me­li­dir ki, bilim, sanat, kül­tür, tek­no­lo­ji ve eko­no­mik alan­da iler­le­miş olan­lar, eği­tim so­ru­nu­nu çöz­müş olan ül­ke­ler­dir. Se­ne­de bir gün anmak on­la­rı ha­tır­la­mak ye­ter­li de­ğil­dir. Önce Öğ­ret­men­le­rin eko­no­mik ve sos­yal so­run­la­rı çö­zü­me ka­vuş­tu­rul­ma­lı­dır. Yıl­lar­ca söz ve­ri­lip ye­ri­ne ge­ti­ril­me­yen 3600 ek gös­ter­ge so­ru­nu­na çözüm bu­lun­ma­lı ve ve­ri­len söz kısa za­man­da ye­ri­ne ge­ti­ril­me­li­dir.. Ata­na­ma­yan öğ­ret­men­le­rin ata­ma­la­rı ya­pıl­ma­lı­dır. Kad­ro­lu, söz­leş­me­li, ge­çi­ci gibi fark­lı ça­lış­ma­la­ra son ve­ril­me­li, oku­lun­da her biri aynı sta­tü­de öğ­ret­men ola­rak ça­lış­ma­sı sağ­lan­ma­lı­dır. Öğ­ret­men­le­ri­mi­zin ya­şam­sal so­run­la­rı çö­zül­me­den eği­ti­min so­run­la­rı­nı çöz­mek zaten müm­kün olmaz. Ya­şa­dı­ğı tüm olum­suz­luk­la­ra rağ­men, şu ko­ro­na­vi­rüs'ün pen­çe­si al­tın­da fe­da­kar­ca eği­tim ve öğ­re­ti­mi­ni ye­ri­ne ge­tir­me çaba ve gay­re­ti için­de olan tüm öğ­ret­men­le­ri­mi­ze önce sağ­lık ve ba­şa­rı­lar di­li­yo­rum. Ay­rı­ca; emek­li­si, ça­lı­şa­nı tüm eği­tim emek­çi­si öğ­ret­men­le­ri­mi­zin 24 Kasım günü kut­la­na­cak olan gün­le­ri­ni bir emek­li eği­tim­ci ola­rak kut­lu­yor, her bi­ri­ne ayrı ayrı ba­şa­rı­lar di­li­yo­rum.


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °