RTEÜ'de 5 Lisans Programı Daha Akreditasyon Belgesi Aldı

Güncel Haberler 29.11.2021 09:56:38 0
RTEÜ

Yeni dö­nem­de he­def­le­ri­ni ka­li­te, ak­re­di­tas­yon ve ulus­la­ra­ra­sı­laş­ma ola­rak be­lir­le­miş olan Recep Tay­yip Er­do­ğan Üni­ver­si­te­si, yap­mış ol­du­ğu ça­lış­ma­lar­la her geçen gün bu he­de­fi­ne doğru emin adım­lar­la iler­le­mek­te­dir.

Daha önce ak­re­di­tas­yon bel­ge­si alma ba­şa­rı­sı gös­ter­miş olan 7 prog­ra­ma ila­ve­ten 5 prog­ram daha ak­re­di­tas­yon bel­ge­si al­ma­ya hak ka­zan­dı.

RTEÜ Fen Ede­bi­yat Fa­kül­te­sin­de beş prog­ram FEDEK (Fen, Ede­bi­yat, Fen-Ede­bi­yat, Dil ve Ta­rih-Coğ­raf­ya Fa­kül­te­le­ri Ak­re­di­tas­yon Der­ne­ği) ta­ra­fın­dan ak­re­di­te edil­di. Yük­se­köğ­re­tim Ka­li­te Ku­ru­lu ta­ra­fın­dan ak­re­di­tas­yon yet­ki­si alan ve ül­ke­miz­de Fen, Ede­bi­yat, Fen-Ede­bi­yat, Dil ve Ta­rih-Coğ­raf­ya Fa­kül­te­le­ri­ni ak­re­di­te eden FEDEK; eği­tim-öğ­re­tim, bi­lim­sel araş­tır­ma ve top­lu­ma hiz­met ko­nu­la­rın­da be­lir­li bir stan­dart­ta hiz­met veren ve kri­ter­le­ri sağ­la­yan bö­lüm­le­ri yoğun bir de­ğer­len­dir­me ve de­net­le­me ne­ti­ce­sin­de ba­şa­rı­lı bu­lu­nan prog­ram­la­rı ak­re­di­te et­mek­te­dir. Recep Tay­yip Er­do­ğan Üni­ver­si­te­si Fen- Ede­bi­yat Fa­kül­te­si Kimya, Fizik, Ma­te­ma­tik, Tarih, Türk Dili ve Ede­bi­ya­tı Bö­lüm­le­ri 2020-2021 dö­ne­min­de sun­duk­la­rı Öz De­ğer­len­dir­me Ra­por­la­rı ve aka­bin­de ger­çek­leş­ti­ri­len saha zi­ya­ret­le­ri ne­ti­ce­sin­de FEDEK ta­ra­fın­dan ak­re­di­te edil­miş­tir. 2019-2020 dö­ne­min­de de Fen Ede­bi­yat Fa­kül­te­mi­zin Bi­yo­lo­ji Bö­lü­mü FEDEK ta­ra­fın­dan akre­di­te edil­miş­ti. Böy­le­ce Fen Ede­bi­yat Fa­kül­te­si­nin ak­re­di­te baş­vu­ru ko­şul­la­rı­nı sağ­la­yan bütün bö­lüm­le­ri ak­re­di­tas­yon bel­ge­si almış oldu. İngi­liz Dili ve Ede­bi­ya­tı ile Gürcü Dili ve Ede­bi­ya­tı Bö­lüm­le­ri ise 2 yıl mezun verme şar­tı­nı sağ­la­dık­la­rı zaman ak­re­di­te olmak üzere baş­vu­ru­la­rı­nı yap­mak için ça­lış­ma­la­rı­nı devam et­tir­mek­te­dir­ler. Yük­se­köğ­re­tim­de ka­li­te­yi ön­ce­le­yen ve ka­li­te­ye ulaş­ma­yı sağ­la­mak için bütün bi­rim­ler­de aynı stan­dart­lar­da eği­tim ve hiz­met ver­me­yi şiar edi­nen RTEÜ, bugün Yük­se­köğ­re­tim Ku­rum­la­rın­da bu­lu­nan top­lam prog­ram­la­rın ancak yüzde onun­dan daha az bir oranı ak­re­di­te ola­bil­miş iken Recep Tay­yip Er­do­ğan Üni­ver­si­te­sin­de kısa bir süre içe­ri­sin­de Eği­tim Fa­kül­te­sin­de 6 ve Fen Ede­bi­yat Fa­kül­te­sin­de 6 olmak üzere top­lam­da 12 prog­ram ve Tur­gut Kıran De­niz­ci­lik Fa­kül­te­si (Ba­kan­lık ta­ra­fın­dan ak­re­di­te­li) ak­re­di­tas­yon bel­ge­si alma ba­şa­rı­sı gös­te­ren ender üni­ver­si­te­ler­den biri ol­muş­tur. Ay­rı­ca üni­ver­si­te­nin bütün bi­rim­le­rin­de ak­re­di­te olma ça­lış­ma­la­rı devam et­mek­te olup İla­hi­yat Fa­kül­te­si ile Tıp Fa­kül­te­si de mü­ra­ca­at­la­rı­nı yap­mış olup de­ğer­len­dir­me ça­lış­ma­la­rı devam et­mek­te­dir. Önü­müz­de­ki baş­vu­ru dö­ne­min­de ise Mü­hen­dis­lik ve Mi­mar­lık Fa­kül­te­si, Su Ürün­le­ri Fa­kül­te­si ile Zi­ra­at Fa­kül­te­si gibi bir­çok fa­kül­te ve yük­se­ko­kul ak­re­di­tas­yon mü­ra­ca­at­la­rı­nı ya­pa­cak­lar­dır. Yük­se­köğ­re­tim­de ka­li­te ve ak­re­di­tas­yo­nun ön­ce­lik­li he­def­le­ri ara­sın­da olan RTEÜ bu sa­ye­de dün­ya­da­ki ben­zer prog­ram­lar­la aynı kri­ter­ler­de eği­tim-öğ­re­tim veren ve her alan­da ol­du­ğu gibi ak­re­di­tas­yon ala­nın­da da ken­din­den söz et­ti­ren bir üni­ver­si­te ha­li­ne gel­miş­tir.

Ha­ber-Fo­to: Mus­ta­fa SAKLI


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °