RTEÜ Diş Hekimliği Fakültesi Öğrencileri Önlüklerini Giydi

Güncel Haberler 30.11.2021 10:47:17 0
RTEÜ Diş Hekimliği Fakültesi Öğrencileri Önlüklerini Giydi

Recep Tay­yip Er­do­ğan Üni­ver­si­te­si Diş He­kim­li­ği Fa­kül­te­si ta­ra­fın­dan dü­zen­le­nen tö­ren­de bi­rin­ci sınıf ve pan­de­mi ne­de­niy­le geç­ti­ği­miz yıl beyaz ön­lük­le­ri­ni gi­ye­me­yen 2. sınıf öğ­ren­ci­le­ri ön­lük­le­ri­ni giydi.

Kong­re ve Kül­tür Mer­ke­zi Kon­fe­rans Sa­lo­nun­da "He­kim­li­ğe İlk Adım" slo­ga­nı ile ger­çek­leş­ti­ri­len 2021-2022 Aka­de­mik Yılı Önlük Giy­dir­me Tö­re­ni Saygı Du­ru­şu ve İstik­lal Marşı'nın söy­len­me­si ile baş­la­dı.
Tö­ren­de ilk ola­rak Diş He­kim­li­ği Fa­kül­te­si De­ka­nı Prof. Dr. Zey­nep Yeşil Duy­muş bir ko­nuş­ma yaptı. Prof. Dr. Zey­nep Yeşil Duy­muş ko­nuş­ma­sı­na, fa­kül­te ola­rak dün­den bu­gü­ne ge­çir­dik­le­ri aşa­ma­la­rı an­la­tan sunum ile baş­la­dı. Ko­nuş­ma­sı­nın de­va­mın­da, içe­ri­sin­de bu­lun­du­ğu­muz Diş He­kim­li­ği Haf­ta­sı'nı ve Diş He­kim­li­ği Günü'nü kut­la­ya­rak, ül­ke­miz­de­ki ilk Diş He­kim­li­ği Fa­kül­te­si'nin 22 Kasım'da ku­rul­muş ol­ma­sı mü­na­se­be­tiy­le öğ­ren­ci­le­rin önlük giyme tö­re­ni­nin bu an­lam­lı günde ya­pıl­dı­ğı­nı söy­le­di. Beyaz ön­lü­ğün sağ­lı­ğın, te­miz­li­ğin, dü­rüst­lü­ğün ve ay­dın­lı­ğın sim­ge­si ol­du­ğu­nu ha­tır­la­ta­rak öğ­ren­ci­le­re "Aile­le­ri­niz hu­zu­run­da bugün he­kim­lik mes­le­ği­nin bir par­ça­sı olan beyaz ön­lü­ğü­nüz ho­ca­la­rı­nız ta­ra­fın­dan giy­di­ri­lecek ve mes­le­ğe ilk adı­mı­nı­zı ata­cak­sı­nız. Siz­ler­den bu ön­lü­ğün an­la­mı­nı idrak ede­rek ha­re­ket et­me­ni­zi te­men­ni edi­yo­ruz." ifa­de­le­ri­ni kul­lan­dı.
Tö­re­ne ka­tı­lan­la­rı saygı, sevgi ve mu­hab­bet­le se­lam­la­ya­rak Diş He­kim­li­ği Fa­kül­te­si hak­kın­da kısa bir bilgi veren Rek­tör Prof. Dr. Hü­se­yin Ka­ra­man, fa­kül­te­de hem li­sans ve li­san­süs­tü eği­ti­mi, hem de diş has­ta­lık­la­rı ve te­da­vi­si ko­nu­sun­da sağ­lık hiz­me­ti ve­ril­di­ği­ni ha­tır­lat­tı.
RTEÜ Diş He­kim­li­ği Fa­kül­te­si­nin ku­ru­lu­şun­dan için­de bu­lun­du­ğu­muz yılın Mart ayına kadar hep zor fi­zi­ki şart­lar­da sağ­lık hiz­me­ti­ni ve sağ­lık eği­ti­mi­ni sür­dür­dü­ğü­nü, fi­zi­ki şart­la­rı sı­nır­lı ol­ma­sı­na rağ­men ili­miz ve böl­ge­miz in­sa­nın so­run­la­rı­nı çözme nok­ta­sın­da çok önem­li işler yap­tı­ğı­nı be­lir­ten Rek­tör Prof. Dr. Ka­ra­man, artık sa­de­ce böl­ge­nin değil belki de ül­ke­mi­zin en iyi Diş He­kim­li­ği Fa­kül­te bi­na­sın­dan bi­ri­ni RTEÜ'ye ka­zan­dır­dık­la­rı­nı söy­le­di. Cum­hur­baş­ka­nı­nın ka­tıl­dı­ğı tö­ren­le açı­lı­şı ger­çek­leş­ti­ri­len Diş He­kim­li­ği Fa­kül­te­si bi­na­sı­nın aynı anda 175 has­ta­nın diş te­da­vi­si ola­bil­di­ği, diş has­ta­lık­la­rı ile il­gi­li bütün te­da­vi­le­rin ya­pıl­dı­ğı, bün­ye­sin­de ya­tak­lı ser­vis­le­rin de yer al­dı­ğı 25.000 met­re­ka­re ka­pa­lı alana sahip ol­du­ğu­nu ve Sağ­lık Ba­kan­lı­ğı Ka­li­te Stan­dart­la­rı­na uygun ola­rak inşa edil­di­ği­ni kay­det­ti.
Ko­nuş­ma­sın­da öğ­ren­ci­le­re ses­le­ne­rek, her açı­dan do­na­nım­lı, iyi bir fa­kül­te­de eği­tim gö­re­cek­le­ri­ni ifade eden Rek­tör Prof. Dr. Hü­se­yin Ka­ra­man: "Siz­ler bugün beyaz ön­lük­le­ri­ni­zi gi­ye­rek he­kim­li­ğe ilk adı­mı­nı­zı atı­yor­su­nuz. Ha­ya­tı­nız bo­yun­ca da artık bu ön­lük­le­ri­ni­zi çı­ka­ra­ma­ya­cak­sı­nız. Bu ve­si­ley­le siz­le­re bir­kaç tav­si­yem ola­cak­tır. Her şey­den önce Diş He­kim­li­ği Fa­kül­te­miz­de ve Rize'de ge­çi­re­ce­ği­niz beş yılı ala­nı­nız­da en iyi bir şe­kil­de ye­tiş­mek için çok iyi de­ğer­len­di­rin. Şunu unut­ma­yı­nız ki he­kim­lik mes­le­ği in­sa­nı sev­mek­le baş­lar. Bu mes­lek­te in­sa­nı sev­mez­se­niz ba­şa­rı­lı ola­maz­sı­nız. Onun için Allah'ın ya­rat­mış ol­du­ğu en üstün var­lık olan in­sa­nı ve ona hiz­met et­me­yi sevin." dedi.
Ko­nuş­ma­la­rın ar­dın­dan Diş He­kim­li­ği Fa­kül­te­si öğ­ren­ci­le­ri ta­ra­fın­dan ha­zır­la­nan müzik gös­te­ri­si su­nul­du.
Tö­ren­de daha sonra, pro­to­kol ve öğ­re­tim üye­le­ri ta­ra­fın­dan Diş He­kim­li­ği öğ­ren­ci­le­ri­ne beyaz ön­lük­le­ri giy­di­ril­di.
Tören toplu fo­toğ­raf çe­ki­mi ile sona erdi.
Tö­re­ne; Rek­tör Prof. Dr. Hü­se­yin Ka­ra­man, Rek­tör Yar­dım­cı­la­rı Prof. Dr. Adnan Yıl­maz, Prof. Dr. Ali Bil­gin ile Prof. Dr. Ahmet İshak Demir, üni­ver­si­te­nin aka­de­mik ve idari per­so­ne­li, öğ­ren­ci­ler ve aile­ler ka­tıl­dı.


Ha­ber-Fo­to: Mus­ta­fa SAKLI


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °