Futbolun efsaneleri Pepsi 'Yıldız Futbolcu Seminerleri'nde genç futbolseverlerle İzmir'de buluştu

Güncel Haberler 1.12.2021 10:29:03 0
Futbolun efsaneleri Pepsi

UEFA Şam­pi­yon­lar Ligi spon­so­ru olan Pepsi, TSYD iş bir­li­ğiy­le fut­bo­lu des­tek­le­me­ye ‘Pepsi Yıl­dız Fut­bol­cu Se­mi­ner­le­ri' pro­je­si ile devam edi­yor. Pepsi'nin, Tür­ki­ye Spor Ya­zar­la­rı Der­ne­ği (TSYD) ve ÇEVKO iş­bir­li­ği ile genç fut­bol­cu­la­rın ge­li­şim­le­ri­ne katkı sağ­la­mak ama­cıy­la Es­ki­şe­hir'de baş­la­yan ‘Yıl­dız Fut­bol­cu Se­mi­ner­le­ri'nin ikin­ci­si 23 Kasım Salı günü İzmir'de ger­çek­leş­ti. Al­tı­nor­du Metin Oktay Te­sis­le­ri'nde ger­çek­le­şen se­mi­ner­de; Ümit Milli Takım Tek­nik Di­rek­tö­rü ve Genç Milli Ta­kım­lar So­rum­lu­su To­lu­nay Kaf­kas, unu­tul­maz fut­bol­cu­lar­dan İbra­him Yat­ta­ra ile Spor Ya­za­rı ve Yo­rum­cu Ata­kan Kurt, genç fut­bol­se­ver­le­re de­ne­yim­le­ri­ni ak­tar­dı. Uzman Dr. Şe­ra­fet­tin Öz­do­ğan, fut­bol­cu sa­kat­lık­la­rıy­la il­gi­li bilgi ve­rir­ken, ÇEVKO'dan Fatih Ars­lan, geri dö­nü­şüm ko­nu­sun­da bi­linç ka­zan­mak ve bunun önemi hak­kın­da bilgi verdi. Se­mi­ner­le­re ka­tı­lan genç ye­te­nek­le­re pet şi­şe­ler­den geri dö­nüş­tü­rül­müş for­ma­lar he­di­ye edil­di. Pepsi Yıl­dız Fut­bol­cu Se­mi­ner­le­ri' İzmir'den sonra An­ka­ra ile devam edecek.

Pep­si­Co'nun içecek grubu mar­ka­la­rın­dan Pepsi UEFA Şam­pi­yon­lar Ligi spon­sor­lu­ğu ile fut­bo­la olan des­te­ği­ni uzun yıl­lar­dır sür­dü­rü­yor. Pepsi, Tür­ki­ye Spor Ya­zar­la­rı Der­ne­ği (TSYD) ve ÇEVKO iş bir­li­ğiy­le fut­bo­lu des­tek­le­me­ye ‘Pepsi Yıl­dız Fut­bol­cu Se­mi­ner­le­ri' pro­je­si ile devam edi­yor. Fut­bo­la gönül ver­miş ve bu alan­da ka­ri­yer yap­mak is­te­yen genç ye­te­nek­le­rin ge­li­şi­mi­nin hedef alın­dı­ğı proje kap­sa­mın­da genç ye­te­nek­ler, 23 Kasım Salı günü Al­tı­nor­du Metin Oktay Te­sis­le­ri'nde üç faz­dan olu­şan eği­tim ve de­ne­yim se­mi­ner­le­ri­ne ka­tıl­dı.
Üç aşa­ma­lı eği­tim se­mi­ner­le­ri
Bir gün süren se­mi­ner­de, Türk fut­bo­lu­nun renk­li si­ma­la­rın­dan olan Ümit Milli Takım Tek­nik Di­rek­tö­rü ve Genç Milli Ta­kım­lar So­rum­lu­su To­lu­nay Kaf­kas, unu­tul­maz fut­bol­cu­lar­dan İbra­him Yat­ta­ra ile Spor Ya­za­rı ve Yo­rum­cu Ata­kan Kurt, genç fut­bol­se­ver­le­re de­ne­yim­le­ri­ni ak­tar­dı.
Al­tı­nor­du Metin Oktay Te­sis­le­ri'nde ger­çek­le­şen se­mi­ner­de, Ümit Milli Takım Tek­nik Di­rek­tö­rü ve Genç Milli Ta­kım­lar So­rum­lu­su To­lu­nay Kaf­kas, "Ben de uzun bir yol­dan ge­çe­rek fut­bol­cu oldum. Al­tı­nor­du genç­li­ğe yap­tı­ğı ya­tı­rım­lar­dan do­la­yı Türk fut­bo­lu­nun göz be­be­ği ko­nu­mun­da. Bizim için ayrı bir se­vinç, gurur kay­na­ğı. Benim ıs­rar­la üs­tün­de dur­du­ğum iki önem­li konu var.
Bun­lar­dan bir ta­ne­si genç oyun­cu ge­li­şi­mi, di­ğe­ri de ant­re­nör eği­ti­mi. Özel­lik­le yet­kin ve kendi ala­nın­da çok iyi olan ant­re­nör­le­rin eli­nin genç oyun­cu­la­ra değ­me­si çok önem­li. Psi­ko­lo­jik ola­rak aynı za­man­da saha için­de nasıl dav­ra­na­ca­ğı­nı bil­me­si ko­nu­sun­da bir ant­re­nö­rün bir oyun­cu­ya ve­re­bi­le­ce­ği çok fazla şey var. Bizim özel­lik­le genç milli ta­kım­lar­da­ki oyun­cu ha­vu­zu­muz­da yap­ma­ya ça­lış­tı­ğı­mız iş­ler­den bir ta­ne­si far­kın­da­lık ya­rat­mak. Ül­ke­si­ni seven, fut­bo­lu seven, ül­ke­si için bir şey­ler yapma gay­re­ti içe­ri­sin­de olan, güzel ve doğru dav­ra­nan oyun­cu­lar ye­tiş­tir­mek is­ti­yo­ruz. Bu bir yol, bir süreç. Bu yolda lüt­fen ekst­ra çok ça­lı­şın. Üst düzey bir fut­bol­cu olmak is­ti­yor­sa­nız ekst­ra ekst­ra ekst­ra çok fazla ça­lı­şın. Ne­yi­niz ek­sik­se ho­ca­la­rı­nız­la ko­nu­şun. Daha fazla ça­lış­mak­tan hiç kork­ma­yın, yo­rul­ma­yın bir şey olmaz. Kim ekst­ra fazla ça­lı­şı­yor­sa elit oyun­cu, üst düzey fut­bol­cu olur. Sık sık ho­ca­la­rı­nız­la ko­nu­şun. Neyi bi­linç­li ya­par­sa­nız neyi bi­linç­li öğ­re­nir­se­niz o kadar çok he­def­le­ri­ni­ze ula­şır­sı­nız ve büyük oyun­cu olur­su­nuz" dedi.
Unu­tul­maz fut­bol­cu­lar­dan İbra­him Yat­ta­ra, "Af­ri­ka'da doğ­dum. Af­ri­ka'da bü­yü­düm. Trab­zon o kadar gü­zel­di ki cen­net gibi bir yer. Trab­zon'a gel­di­ğim­de hiç adap­tas­yon so­ru­nu ya­şa­ma­dım. Benim saha dı­şın­da biraz rahat bir ta­ra­fım vardı. O yüz­den saha dı­şın­da yap­tı­ğım şey­le­ri yap­ma­yın ama saha için­de benim yap­tık­la­rı­mı yap­ma­ya ça­lı­şın. Siz­ler çok şans­lı­sı­nız. Ör­ne­ğin biz Af­ri­ka'da yolda bü­yü­dük. Ben her gün 5 ki­lo­met­re yü­rü­ye­rek okula ken­dim gidip ge­li­yor­dum. Hafta sonu sabah annem beni saat 07.00'de kal­dı­rı­yor­du. Benim, ba­ba­mın, an­ne­min ve kar­deş­le­ri­min kı­ya­fet­le­ri­ni 4-5 saat yı­kı­yor­dum sonra fut­bol oy­na­ma­ya gi­di­yor­dum. Siz ger­çek­ten çok şans­lı­sı­nız çünkü bizim du­ru­mu­muz çok zordu. O yüz­den siz lüt­fen ho­ca­la­rı­nı­zı, an­ne­ni­zi, ba­ba­nı­zı çok iyi din­le­yin. Pro­fes­yo­nel oyun­cu ol­ma­nın şimdi tam za­ma­nı. Tam bir pro­fes­yo­nel ol­say­dım Bar­ce­lo­na'da, Real Mad­rid'de oy­nar­dım. Saha dı­şın­da da pro­fes­yo­nel ol­say­dım daha büyük oyun­cu olur­dum. Lüt­fen zaman kay­bet­me­yin" dedi.
İkinci bö­lüm­de ise Uzman Dr. Şe­ra­fet­tin Öz­do­ğan, ge­le­cek­te yıl­dız bir fut­bol­cu olmak is­te­yen genç ye­te­nek­le­re, fut­bol­cu sa­kat­lık­la­rıy­la il­gi­li bilgi verdi. Sa­kat­lan­ma­la­rı­nın önüne ge­çe­bil­mek için dik­kat edil­me­si ge­re­ken­ler ve spor ha­yat­la­rı­nın de­vam­lı­lı­ğı için ge­rek­li olan beden di­sip­lin­le­ri uy­gu­la­ma­lı ola­rak an­lat­tı.
Son bö­lüm­de ise ÇEVKO Vakfı'nın uzman eğit­men­le­ri fut­bol­cu aday­la­rı­nın aynı za­man­da çevre bi­lin­ci­ne sahip ol­ma­la­rı için sür­dü­rü­le­bi­lir­li­ğin önemi ve geri dö­nü­şü­mün fay­da­la­rı hak­kın­da eği­tim verdi. Ay­rı­ca proje kap­sa­mın­da ÇEVKO Vakfı des­te­ği ile pet şi­şe­ler­den geri dö­nüş­tü­rül­müş for­ma­lar, eği­tim alan genç ye­te­nek­le­re he­di­ye edil­di.
İzmir'den sonra An­ka­ra ile devam edecek ‘Pepsi Yıl­dız Fut­bol­cu Se­mi­ner­le­ri'nde, eğit­men des­te­ği­ni yine TSYD ve ÇEVKO sağ­la­ya­cak.


Ha­ber-Fo­to: Özlem Köy­men


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °