ÇAYKUR AZERBAYCAN PAZARINDA

Güncel Haberler 2.12.2021 10:01:23 0
ÇAYKUR AZERBAYCAN PAZARINDA

Çay İşlet­me­le­ri Genel Mü­dür­lü­ğü (Çay­kur) baş­lat­tı­ğı ih­ra­cat atağı kap­sa­mın­da Tür­ki­ye'nin böl­ge­sel ve ulus­la­ra­ra­sı ko­nu­lar­da bir­lik­te ha­re­ket et­ti­ği dost ve kar­deş ülke Azer­bay­can'da 1000 do­la­yın­da şu­be­si bu­lu­nan mar­ket zin­ci­ri ile kuru çay sa­tı­şı ko­nu­sun­da an­laş­ma sağ­la­dı.

Çay­kur Genel Mü­dü­rü ve YK Baş­ka­nı Yusuf Ziya Alim, yurt içi ve yurt dı­şın­da kuru çay sa­tış­la­rı­nın ar­tı­rıl­ma­sı­na yö­ne­lik yoğun mesai har­ca­dık­la­rı­nı söy­le­di.
Genel Müdür ALİM, 'Dün­ya­da üze­ri­ne kar yağan ve bu sa­ye­de diğer ül­ke­ler­de ol­du­ğu gibi ha­şe­re mü­ca­de­le­si ge­rek­tir­me­yen kim­ya­sal ka­lın­tı­lar­dan uzak en doğal ve sağ­lık­lı çayın dünya ça­pın­da tü­ke­til­me­si için ça­lış­ma­lar yü­rü­tü­yo­ruz. Üret­ti­ği­miz doğal ve sağ­lık­lı çay çe­şit­le­ri­ni dünya pa­zar­la­rı­na ulaş­tır­mak adına Dubai, Rusya ve Al­man­ya'daki fu­ar­lar­da tü­ke­ti­ci­le­re ulaş­tık. Asya, Av­ru­pa ve Ame­ri­ka kı­ta­la­rın­da fark­lı ül­ke­ler­le bağ­lan­tı­lar ger­çek­leş­tir­dik. Bu ça­lış­ma­la­rı­mız kap­sa­mın­da dost ve kar­deş ülke Azer­bay­can'da 1000 do­la­yın­da şu­be­si bu­lu­nan bir mar­ket zin­ci­ri ile kuru çay sa­tı­şı ko­nu­sun­da an­laş­ma sağ­la­dık. Türk ça­yı­nı Azer­bay­can­lı kar­deş­le­ri­miz­le bu­luş­tur­ma­nın mut­lu­lu­ğu­nu ya­şı­yo­ruz' dedi.
Türk ça­yı­nın yurt dışı pa­zar­la­rın­da hak et­ti­ği yere ge­le­bil­me­si için çaba har­ca­dık­la­rı­nı kay­de­den ALİM, 'Çay­kur ola­rak hem yurt için­de hem de yurt dı­şın­da üret­ti­ği­miz çay­la­rı­mı­zı tü­ke­ti­ci­ler­le bu­luş­tu­ra­rak kuru çay satış ağı­mı­zı ge­niş­le­ti­yo­ruz. Bu yönde ça­lış­ma­la­rı­mız hız kes­me­den sü­recek' ifa­de­le­ri­ni kul­lan­dı.


Ha­ber-Fo­to: Bay­ram Ali Ka­val­cı


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °