İlimizde Off-Road fırtınası esti

Güncel Haberler 3.12.2021 08:49:40 0
İlimizde Off-Road fırtınası esti

Ka­ra­de­niz Off-Ro­ad Ku­pa­sı 5. Ayak Ya­rış­la­rı'nda Gür­cis­tan, Irak, İran ve Tür­ki­ye'den olmak üzere top­lam 24 ya­rış­ma­cı mü­ca­de­le etti.

Ar­de­şen Off-Ro­ad Ku­lü­bü ta­ra­fın­dan dü­zen­le­nen Ayak Ya­rış­la­rı ger­çek­leş­ti­ril­di. S4, S3, S2 olmak üzere 3 ka­te­go­ri­de dü­zen­le­nen ya­rış­lar­da Gür­cis­tan, Irak, İran ve Tür­ki­ye'den olmak üzere 24 ya­rış­ma­cı ya­rış­tı. Ar­de­şen il­çe­si Fır­tı­na Va­di­si, Çam­lı­hem­şin yolu üze­rin­de ger­çek­le­şen ya­rış­lar­da nefes kesen gö­rün­tü­ler or­ta­ya çıktı. Bi­rin­ci olmak için mü­ca­de­le veren ya­rış­ma­cı­lar kıya sıya ya­rış­tı. Start nok­ta­sın­dan yola çı­ka­rak hızlı bir şe­kil­de ya­rı­şan ya­rış­ma­cı­lar için yolda kalan araç­la­ra özel, ha­zır­da iş ma­ki­ne­si bek­le­til­di. Gir­di­ği çu­kur­dan çı­ka­ma­yan araç­lar iş ma­ki­ne­le­ri yar­dı­mı ile çı­kar­tıl­dı.
Tür­ki­ye Oto­mo­bil Spor­la­rı Fe­de­ras­yo­nu (TOS­FED) Off-Ro­ad'tan So­rum­lu Yö­ne­tim Ku­ru­lu Üyesi Metin Yıl­maz, ya­rış­la­rın am­bi­yan­sı­nın ve se­yir­ci ka­tı­lı­mı­nın da ken­di­le­ri­ni mem­nun et­ti­ği­ni dile ge­ti­re­rek, 'Bu ya­rış­ma ma­hal­li Ka­ra­de­niz Off-Ro­ad Ku­pa­sı. Pan­de­mi son­ra­sı ilk şam­pi­yo­na­mız. Ar­de­şen önem­li or­ga­ni­zas­yon­la­ra ev sahip­li­ği yap­mış il­çe­miz. Ka­ra­de­niz Off-Ro­ad Ku­pa­mı­zın son aya­ğı­nı Ar­de­şen'de ya­pı­yo­ruz. Pan­de­mi sü­re­si­ni araç sa­hip­le­ri araç­la­rı­nı şam­pi­yo­na­ya iyi ha­zır­la­ma şe­kil­de ge­çir­di­ler. Am­bi­yans ve se­yir­ci ka­tı­lı­mı çok güzel. Ka­ra­de­niz en­ge­be­li bir coğ­raf­ya. Bu böl­ge­de va­tan­daş­la­rı­mı­zın bin­di­ği araç­la­rın çoğu ya pikap ya da 4x4 araç­lar. Bu ne­den­le ha­yat­la­rı­nı yay­la­da Off-Ro­ad tipi yer­ler­de ge­çi­ri­yor­lar. Bunun spora yan­sı­ma­sı Ar­de­şen'i çok iyi bir yere ge­ti­ri­yor. Tür­ki­ye Şam­pi­yo­na­sı'nı do­mi­ne eden bölge Ka­ra­de­niz'dir. Ka­ra­de­niz'de de Ar­de­şen, Ünye, Fatsa, Art­vin ve Trab­zon'dan ya­rış­ma­cı­lar ço­ğal­ma­sı bu an­lam­da önem­li' dedi. Et­kin­lik için Ordu'dan Rize'ye gelen Fatsa Off-Ro­ad Ku­lü­bü Baş­ka­nı Üze­yir Er­do­ğan, 'Eki­bim­le be­ra­ber bu­ra­ya ya­rış­ma­ya gel­dik. Gayet zorlu bir par­kur­du. Güzel bir mü­ca­de­le ver­dik. İkinci turda ara­cı­mın mo­to­ru arıza verdi ama gayet güzel bir mü­ca­de­le ser­gi­le­di. Ka­tı­lım sağ­la­yan her­ke­se te­şek­kür edi­yo­rum. Ka­ra­de­niz ma­hal­li Off-Ro­ad ya­rış­ma­sıy­dı. Son ayak ya­rı­şı­nı ta­mam­la­dık. Se­zo­nu bu şe­kil­de ka­pa­tı­yo­ruz' diye ko­nuş­tu.


Haber Merkezi


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °