Başkan Afacanlar: "Gelir Vergisi Yüzde 15'te sabitlensin"

Güncel Haberler 3.12.2021 08:58:59 0
Başkan Afacanlar:

Eği­tim Bir Sen Rize Şube Baş­ka­nı Sey­fet­tin Afa­can­lar, ya­şa­nan eko­no­mik dal­ga­lan­ma­lar se­be­biy­le Me­mur­la­rın ta­lep­le­ri KPDY'ya ta­şın­dı­ğı­nı be­lirt­ti.

Son gün­ler­de ya­şa­nan eko­no­mik dal­ga­lan­ma ve sabit üc­ret­li­le­rin ge­lir­le­rin­de­ki erime ne­de­niy­le Memur Sen Genel Baş­ka­nı Ali Yal­çın, Ça­lış­ma ve Sos­yal Gü­ven­lik Ba­ka­nı Vedat Bil­gin ile ya­pı­lan Kamu Per­so­ne­li da­nış­ma Ku­ru­lu (KPDS) top­lan­tı­sın­da bazı dü­zen­le­me­ler ya­pıl­ma­sı ge­rek­ti­ği­ni dile ge­tir­di.
Ko­nuy­la il­gi­li Eği­tim Bir sen Rize 1 Nolu Şube Baş­ka­nı Sey­fet­tin AFA­CAN LAR şu açık­la­ma­yı yaptı:
"Memur Sen ve Eği­tim Bir Sen Genel Baş­ka­nı­mız Sayın Ali Yal­çın eri­yen üc­ret­ler ve ya­şa­nan eko­no­mik dal­ga­lan­ma­lar se­be­biy­le me­mur­la­rın ta­lep­le­ri­ni KPDS'ye ta­şı­mış­tır. Bu çer­çe­ve­de aşa­ğı­da­ki ta­lep­ler gün­de­me alın­mış­tır. 2021 yı­lı­nın son KPDK'sını ger­çek­leş­ti­ri­yo­ruz. Eko­no­mik dal­ga­lan­ma­nın ya­rat­tı­ğı ka­yıp­la­rı te­la­fi edecek "Ek Pro­to­kol",4688 sa­yı­lı sen­di­ka ka­nu­nu, ek gös­ter­ge, söz­leş­me­li per­so­nel, YHS'nin kal­dı­rıl­ma­sı, gö­rev­de yük­sel­me-un­van de­ği­şik­li­ği, de­re­ce-ka­de­me sı­nır­la­ma­sı­nın kal­dı­rıl­ma­sı ko­nu­la­rı­nı gün­de­me ta­şı­dık.
6. Dönem Toplu Söz­leş­me­de ba­ğıt­la­nan; Söz­leş­me­li per­so­ne­lin kad­ro­ya ge­çi­ril­me­sin­de vakit kay­be­dil­me­me­li, söz­leş­me­li­ler gü­ven­ce­ye, söz­leş­me­li­lik ta­ri­hin çöp­lü­ğü­ne gön­de­ril­me­li­dir. Ek gös­ter­ge­le­re iliş­kin dü­zen­le­me; adil sonuç üre­ten, kap­sa­yı­cı bir bi­çim­de ha­ya­ta ge­çi­ril­me­li­dir. Toplu söz­leş­me­nin ta­raf­la­rı ola­rak bu ma­sa­da yer alan yet­ki­li kon­fe­de­ras­yon Me­mur-Sen ile kamu ida­re­si adına Sayın Bakan, kamu gö­rev­li­le­ri­nin ya­şa­mış ol­du­ğu eko­no­mik ka­yıp­la­rı, alım gü­cün­de­ki aza­lış­la­rı gi­de­recek çözüm yön­tem­le­ri be­lir­le­me gü­cü­ne ve ka­bi­li­ye­ti­ne sa­hip­tir. KPDK eliy­le, başta yu­ka­rı­da ifade et­ti­ği­miz ka­yıp­la­rı te­la­fi edecek "ek pro­to­kol" dahil olmak üzere kamu gö­rev­li­le­ri­nin ha­ya­ta ge­çi­ril­me­si­ni bek­le­dik­le­ri konu baş­lık­la­rı­na iliş­kin çözüm yol­la­rı­nın be­lir­len­me­si­ni is­ti­yo­ruz. Bu çer­çe­ve­de, 3 aylık ola­ğa­nüs­tü dö­ne­me iliş­kin 3 ayrı tek­li­fi­miz var;

  • Kamu gö­rev­li­le­ri­nin gelir ver­gi­si oranı %15'de sa­bit­len­me­li,
  • Gelir Ver­gi­si Mat­rah­la­rı yük­sel­til­me­li,
    -Ek pro­to­kol ya­pı­la­rak, ka­yıp­la­rın te­la­fi­si­ni sağ­la­ya­cak ilave ödeme ger­çek­leş­ti­ril­me­li­dir. Toplu söz­leş­me son­ra­sı, 1 Ey­lül-30 Kasım ara­sın­da enf­las­yon ve dolar ku­run­da ya­şa­nan bek­len­me­dik ola­ğa­nüs­tü süreç; Toplu Söz­leş­me­de elde et­ti­ği­miz ka­za­nım­la­rı göl­ge­le­me­me­li, kamu gö­rev­li­le­ri­nin alım gü­cün­de mey­da­na gelen ka­yıp­lar tamir edil­me­li­dir."

    Ha­ber: Mus­ta­fa SAKLI


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °