Tarih: 03.12.2021 09:01

RİZE İL ÖZEL İDARESİ 2022 YILI BÜTÇESİ 160 MİLYON TL. OLDU

Facebook Twitter Linked-in

Rize Va­li­si Kemal Çeber'in ka­tıl­dı­ğı İl Genel Mec­li­si top­lan­tı­sın­da Rize İl Özel İda­re­si 2022 Yılı Büt­çe­si 160 Mil­yon TL ola­rak be­lir­len­di.

Rize İl Genel Mec­li­si Baş­ka­nı İbra­him Türüt, baş­kan­lı­ğın­da İl Özel İda­re­si 2022 Yılı Mali Bütçe gö­rüş­me­le­ri­nin ya­pıl­dı­ğı Kasım ayı ola­ğan top­lan­tı­la­rı­nın son bir­le­şi­mi­ne, Rize İl Özel İda­re­si Genel Sek­re­te­ri Ümit Hü­se­yin Sarı, Genel Sek­re­ter Yar­dım­cı­la­rı Yunus Emre Ayar ve Erol Bıyık ile İl Genel Mec­li­si Üye­le­ri ve Birim Mü­dür­le­ri ka­tıl­dı.
Kasım ayı bo­yun­ca Plan Bütçe Ko­mis­yo­nu­nun diğer ih­ti­sas ko­mis­yon­la­rı, il­gi­li kurum mü­dür­le­ri ve İl Özel İda­re­si birim mü­dür­le­riy­le yap­tı­ğı ça­lış­ma­lar ne­ti­ce­sin­de büt­çe­ye son şekli ve­ril­di. Plan Bütçe Ko­mis­yo­nu Baş­ka­nı Mus­ta­fa Fatih Topçu, ko­mis­yon­ca Rize İl Özel İda­re­si 2022 Yılı Mali Büt­çe­si­nin 160 Mil­yon TL ol­ma­sı­nı uygun gören ra­po­ru mec­lis­te oku­ya­rak Mec­lis Üye­le­ri­nin tak­di­ri­ne sundu.
Mec­lis Üye­le­ri­nin gö­rüş­le­ri­nin alın­ma­sı­nın ar­dın­dan mec­lis oy­la­ma­sı­na su­nu­lan 160 Mil­yon TL'lik Plan Bütçe Ko­mis­yon ra­po­ru oy bir­li­ği ile kabul edil­di.
Mec­lis Baş­ka­nı İbra­him Türüt, büt­çey­le il­gi­li yap­tı­ğı ko­nuş­ma­da se­çil­dik­le­ri ilk gün­den iti­ba­ren tek ga­ye­le­ri­nin köy­ler­de­ki yaşam ka­li­te­si­ni art­tır­mak ve çağın ge­rek­le­ri­ne uygun hiz­met­ler sun­mak ol­du­ğu­nu be­lir­te­rek "Bu he­def­ler doğ­rul­tu­sun­da köy­le­ri­miz­de sür­dür­dü­ğü­müz Beton, As­falt, Taş Duvar, Pa­ra­pet Duvar, İçme Su­la­rı, Katı Atık Top­la­ma ve Men­fez gibi alt­ya­pı hiz­met­le­ri­mi­ze Dol­muş Du­rak­la­rı, Çocuk Park­la­rı, İmar Plan­la­rı, Yö­re­sel Mi­ma­ri Tip Pro­je­ler, Sokak Hay­van­la­rı Re­ha­bi­li­tas­yo­nu ve Toplu Köy Me­zar­lık­la­rı gibi önem­li çalış­ma­lar ek­le­dik. Ay­rı­ca tu­rizm başta olmak üzere eği­tim­den spora, sağ­lık­tan ta­rı­ma kadar bir­çok kül­tü­rel ve sos­yal içe­rik­li hiz­met­le­rin de içe­ri­sin­de yer ala­ma­ya devam edi­yo­ruz. Bütün bu ça­lış­ma­la­rı­mı­zı baz al­dı­ğı­mız­da 2021 yı­lı­nı KÖY­DES pro­je­sin­den gelen öde­nek­ler dahil kendi öz büt­çe­miz ve ya­tı­rım­cı ku­rum­la­rı­mı­zın büt­çe­le­riy­le yak­la­şık 400 Mil­yon TL öde­nek­le ka­pa­tı­yo­ruz. 2020 yı­lın­da baş­la­yan ve bu yılda ül­ke­miz ve tüm dün­ya­da et­ki­si­ni devam et­ti­ren Covid 19 sal­gı­nı­na rağ­men pan­de­mi ku­ral­la­rı çer­çe­ve­sin­de ge­rek­li ön­lem­le­ri­mi­zi ala­rak he­def­le­di­ği­miz ça­lış­ma­la­rı büyük oran­da ta­mam­la­ma­nın se­vin­ci­ni ya­şı­yo­ruz. Bu zor şart­la­ra rağ­men 2021 yılı büt­çe­mi­zin ya­tı­rı­ma dö­nüş­me­sin­de ve 2022 yılı büt­çe­si­nin be­lir­len­me­sin­de emeği geçen tüm ar­ka­daş­la­rı­mı­za te­şek­kür edi­yo­rum. 2022 yılı büt­çe­mi­zin ili­mi­ze ha­yır­lı ol­ma­sı­nı ve nice ya­tı­rım­la­ra ve­si­le ol­ma­sı­nı di­li­yo­rum." dedi.
Vali Kemal Çeber, bütçe ka­bu­lü­nün ar­dın­dan yap­tı­ğı ko­nuş­ma­da Rize'nin nü­fu­su­na oran­la iyi bir büt­çe­ye sahip ol­du­ğu­nu ifade ede­rek "Vatan­daş­la­rı­mı­za en ka­li­te­li hiz­me­ti su­na­bil­mek için hep bir­lik­te büyük bir gay­ret­le ça­lış­mak­ta­yız. Rize çok zor bir coğ­ra­fi ya­pı­ya sahip. Bunun ya­nın­da ik­lim­sel ola­rak ya­ğı­şın faz­la­lı­ğı da bu­ra­ya ya­pı­lan ya­tı­rım­la­rı ciddi şe­kil­de et­ki­le­mek­te. Fark­lı il­ler­de çok düşük bütçe ile ya­pı­la­bi­lecek ya­tı­rım­lar ili­miz­de çok daha yük­sek bir ma­li­yet­le ya­pı­la­bi­li­yor. Bu şart­lar al­tın­da bile ili­miz­de çok önem­li ya­tı­rım­la­ra ve pro­je­le­re imza attık. Özel­lik­le afet son­ra­sı nor­mal ya­tı­rım­la­rı­mı­za devam eder­ken bunun yanı sıra afet böl­ge­le­rin­de de ça­lış­ma­la­rı­mız ara­lık­sız devam etti." dedi.
İl Özel İda­re­nin her yıl ol­du­ğu gibi 2022 yı­lın­da da sa­ha­da yoğun bir ça­lış­ma içe­ri­sin­de ola­ca­ğı­nı kay­de­den Vali ÇEBER, "Büt­çe­mi­zin her bir ka­le­mi­ni Ri­ze­li hem­şe­ri­le­ri­mi­ze daha ka­li­te­li ya­tı­rım­lar ka­zan­dır­mak için har­ca­ya­ca­ğız. Bir­lik be­ra­ber­lik için­de çok güzel ça­lış­ma­la­ra imza attık, bun­dan son­ra­da at­ma­ya devam ede­ce­ğiz" şek­lin­de ko­nuş­tu.


Haber: Bay­ram Ali Ka­val­cı
Foto: Rize İl Özel İdare Basın Bü­ro­su




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —