ÇAYKUR ÜRÜN GAMINA YENİ TADLAR KATMAYA DEVAM EDİYOR

Güncel Haberler 3.12.2021 09:04:37 0
ÇAYKUR ÜRÜN GAMINA YENİ TADLAR KATMAYA DEVAM EDİYOR

Çay İşlet­me­le­ri Genel Mü­dür­lü­ğü (Çay­kur) Tür­ki­ye'nin dört bir ya­nın­da bu­lu­nan 9 böl­ge­si ve 8 çay satış ma­ğa­za­sıy­la böl­ge­le­rin damak ta­dı­na uygun özen­le üret­ti­ği doğal ve sağ­lık­lı çay çe­şit­le­ri­nin sa­yı­sı ar­tır­ma­ya devam edi­yor. Yeni üre­ti­len en son, Matc­ha Detox çayı, Te­ne­ke kutu Keyif çayı, Oval kutu Ele­kal­tı çayı, Oval kutu Or­ga­nik Züm­rüt çayı, Te­ne­ke kutu Fa­ra­bi çayı, te­ne­ke kutu Or­ga­nik Aya­sof­ya çayı ve poşet Di­yar­ba­kır Ekst­ra ça­yıy­la ürün ga­mı­nı 110 çe­şit­te ulaş­tır­mış oldu.

Çay­kur Genel Mü­dü­rü ve YK Baş­ka­nı Yusuf Ziya Alim, yaş çay alım kam­pan­ya­sı­nı ta­ri­hin en yük­sek re­kol­te­si ile ka­pat­tık­la­rı­nı be­lir­te­rek, yurt içi ve yurt dı­şın­da kuru çay sa­tış­la­rı­nın ar­tı­rıl­ma­sı­na yö­ne­lik ça­lış­ma yü­rüt­tük­le­ri­ni söy­le­di. Rize (2) Art­vin, Gi­re­sun, Er­zu­rum, İstan­bul ve An­ka­ra'dan sonra 8'inci çay satış ma­ğa­za­sı­nı Di­yar­ba­kır'da aç­tık­la­rı­nı söy­le­yen, Çay­kur Genel Müdür ALİM, "Ürün çe­şit­li­ği ve ma­ğa­za kon­sep­tin­de ürün­le­ri seçme ve in­ce­le­me ra­hat­lı­ğıy­la çay satış ma­ğa­za­la­rı­mız yoğun ilgi ve be­ğe­ni top­la­mak­ta­dır. Bu ma­ğa­za­la­rı­mı­zın de­va­mın­da Mar­din, Hatay, Adana, Mer­sin il­le­ri­miz­de çay satış ma­ğa­za­la­rı­mı­zı aç­ma­yı plan­lı­yo­ruz. Dün­ya­da üze­ri­ne kar yağan ve bu sa­ye­de diğer ül­ke­ler­de ol­du­ğu gibi ha­şe­re mü­ca­de­le­si ge­rek­tir­me­yen kim­ya­sal ka­lın­tı­lar­dan uzak en doğal çayın ül­ke­mi­zin dört bir ya­nın­da tü­ke­til­me­si­ni ar­zu­lu­yo­ruz. Sa­de­ce ül­ke­miz­le sı­nır­la kal­ma­ya­rak doğal ve sağ­lık­lı ça­yı­mı­zın dün­ya­da tü­ke­til­me­si­ni is­ti­yo­ruz. İnsan­la­rın sağ­lı­ğı açı­sın­dan doğal çay­la­rı­mı­zı tü­ket­me­si­ni öne­ri­yo­ruz. Bizde bu yönde yoğun bir ça­lış­ma yü­rü­tü­yo­ruz" dedi.

‘Her böl­ge­nin damak ta­dı­na uygun çay­la­rı üret­me­ye devam edi­yo­ruz.
Ç
ay çe­şit­li­li­ği­nin ar­tı­rıl­ma­sı adına yoğun bir AR-GE ça­lış­ma­sı yü­rüt­tük­le­ri­ni be­lir­ten, Genel Müdür Yusuf Ziya ALİM, "Bu ça­lış­ma­lar so­nu­cun­da çay çe­şit­li­li­ği­mi­zi her bölge ve damak ta­dı­na uygun şe­kil­de ge­niş­le­ti­yo­ruz. 110 çeşit ça­yı­mız ma­ğa­za­la­rı­mız­da ye­ri­ni aldı. Doğu ve Gü­ney­do­ğu Ana­do­lu Böl­ge­le­ri­miz­de Me­zo­po­tam­ya, GAP, Di­yar­ba­kır ekst­ra gibi çay­la­rı­mız bu yö­re­mi­zin damak ta­dı­na uygun çay­lar. Yine yeşil çay çe­şit­le­rin­den; maça çayı, detox, maça latte, he­di­ye­lik gurme çay ve yeni çı­kar­dı­ğı­mız Fa­ra­bi, Aya­sof­ya gibi çay­lar­da tü­ke­ti­ci­le­ri­mi­zin be­ğe­ni­si­ni ka­zan­dı. Pa­lan­dö­ken, Aya­sof­ya, Baş­kent Mec­lis Çay çe­şit­le­ri­miz­de elek altı ola­rak bi­li­nen en özel ça­yı­mız­dan dolum ya­pa­rak tü­ke­ti­ci­le­ri­mi­zin damak ta­dı­na sun­duk. Tü­ke­ti­ci­le­ri­mi­zin damak ta­dı­na uygun en doğal ve sağ­lık­lı çay­la­rı üret­me­ye devam ede­ce­ğiz." diye ko­nuş­tu.


Haber: Bay­ram Ali Ka­val­cı


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °