Evde çay üretimi için bilgilendirme toplantısı yapılacak

Evde çay üretimi için bilgilendirme toplantısı yapılacak

Kuru çay üre­ti­mi­nin ev­ler­de yük­sek ka­li­te ile ya­pıl­ma­sı, bunun tüm böl­ge­de yay­gın­laş­ma­sı ve çay­dan daha yük­sek gelir elde edi­le­bil­me­si ama­cıy­la ku­ru­lan Rize 1 No'lu Evsel Oo­olong Yeşil ve Siyah Çay Üre­tim Ko­ope­ra­ti­fi yeni çay se­zo­nu­na ha­zır­la­nı­yor.

Tür­ki­ye'de üre­ti­mi yeni yeni yay­gın­laş­ma­ya baş­la­yan oolong çayın yanı sıra, kla­sik siyah ve yeşil çay çe­şit­le­ri ile çay pi­ya­sa­sın­da katma de­ğe­ri yük­sek ürün­ler­le yer edin­me­yi he­def­le­yen Ko­ope­ra­tif yeni or­tak­lar ala­cak. Ko­nu­ya ilgi duyan çay müs­tah­sil­le­ri­nin ka­tı­lı­mıy­la Rize'de bil­gi­len­dir­me top­lan­tı­sı ya­pı­la­cak.
Ko­ope­ra­tif Baş­ka­nı Kök­sal Ha­pe­loğ­lu, 'Ko­ope­ra­tif ça­tı­sı al­tın­da güç­le­ri­mi­zi bir­leş­ti­ri­yo­ruz, bilgi alış­ve­ri­şi sağ­lı­yo­ruz ve yasal sü­reç­le­ri bir­lik­te çö­zü­yo­ruz. Ama­cı­mız; küçük bi­ri­kim­ler­le kendi ça­yı­mı­zı ka­li­te­li iş­le­ye­rek yük­sek katma de­ğer­li ürün­ler üret­mek ve daha yük­sek ge­lir­ler elde et­mek­tir. Bu amaç­la kur­du­ğu­muz ko­ope­ra­ti­fi­miz kendi ça­yı­nı iş­le­mek is­te­yen tüm üre­ti­ci­le­ri­mi­ze açık­tır.' dedi. Ku­ru­lu­şu­nun du­yul­ma­sı son­ra­sı çok sa­yı­da üre­ti­ci­nin Ko­ope­ra­tif hak­kın­da bilgi almak is­te­di­ği­ni be­lir­ten Ha­pe­loğ­lu, bu ne­den­le bil­gi­len­dir­me top­lan­tı­sı yapma ka­ra­rı al­dık­la­rı­nı ifade etti.
4 Ara­lık 2021 Cu­mar­te­si günü (Yarın) saat 13.00'da Rize İ. Kah­ra­man Kül­tür Mer­ke­zin­de ya­pı­la­cak olan bil­gi­len­dir­me top­lan­tı­sın­da kısa bir su­nu­mun ar­dın­dan ka­tı­lım­cı­la­rın so­ru­la­rı ya­nıt­la­na­cak.


Ha­ber-Fo­to: Deniz Varlı