CHP RİZE İL BAŞKANI SALTUK DENİZ'DEN GÜBRE AÇIKLAMASI

Güncel Haberler 7.12.2021 17:10:01 0
CHP RİZE İL BAŞKANI SALTUK DENİZ

CHP Rize İl Baş­ka­nı Sal­tuk Deniz, güb­re­de ya­şa­nan aşırı zam­la­rın yaş çay be­de­li­ni yut­tu­ğu­nu be­lir­te­rek, "AK Parti hü­kü­met­le­ri dö­ne­min­de gübre fab­ri­ka­la­rı özel­leş­ti. Gübre fab­ri­ka­la­rı­nın özel­leş­me­siy­le do­la­rın yük­sel­me­si­ni fır­sat bi­le­rek güb­re­ye aşırı zam­lar ya­pıl­dı. Üre­ti­ci bu zam­lar­dan sonra güb­re­yi çaya vu­ra­ma­ya­ca­ğı­nı, bunun so­nu­cun­da da çay it­ha­la­tı­nın ar­ta­cak" dedi.

CHP Rize İl baş­ka­nı Sal­tuk Deniz, yap­tı­ğı ya­zı­lı açık­la­ma­da, do­la­rın son gün­ler­de Türk li­ra­sı­na karşı aşırı şe­kil­de değer ka­zan­ma­sı­nın en çok Türk çay­cı­sı­nı vu­ra­ca­ğı­nı be­lir­te­rek, "Geçen yıl tonu 2200 li­ra­dan alı­nan güb­re­nin bu sene en düşük be­de­li 7 bin li­ra­yı geçti. Bu durum çay üre­ti­ci­si­ni ol­duk­ça et­ki­le­yecek.
AK Parti Hü­kü­me­ti dö­ne­min­de hız­la­nan özel­leş­tir­me­ler so­nu­cun­da, özel­le­şen gübre fab­ri­ka­la­rı do­la­rın yük­sel­me­si­ni fır­sat bi­le­rek güb­re­de yüzde 300'e kadar zam yap­tı­lar. Va­tan­da­şı­mız çay tar­la­la­rı­na gübre ver­mek­te zor­la­şa­cak. Bu durum çayda ve­ri­mi dü­şü­rüp çay it­ha­la­tı­na neden ola­cak­tır" dedi.
CHP Rize İl baş­ka­nı Sal­tuk Deniz, son 16 ayda güb­re­ye 37 kez zam gel­di­ği­ni kay­de­de­rek, "Geç­ti­ği­miz sezon özel sek­tö­re va­de­li çay satan üre­ti­ci­le­ri­miz, güb­re­ye gelen bu zam­lar­dan sonra yaş çay ala­ca­ğı yüzde 50 değer kay­bet­ti. İkti­dar­da­ki yet­ki­li­le­re ses­le­ni­yo­rum; ha­ma­si söy­lem­le­ri bir ke­na­ra bı­ra­kın. Va­tan­daş­la­rı­mı­zın gün­de­mi ile il­gi­le­nin. Top­lu­mun her ke­si­mi­ni ol­du­ğu gibi çift­çi­yi de pe­ri­şan et­ti­niz. Çift­çi ekip bi­çe­mez ise bunun fa­tu­ra­sı­nı koca bir top­lum ola­rak he­pi­miz öde­riz" dedi.


Ha­ber-Fo­to: İsmet KÖ­SOĞ­LU


Perşembe 27.6 ° / 17.5 °
Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °