"BELEDİYE BAŞKANI VE MUHTARLARA VERİLEN ÜCRETSİZ RUHSAT İL GENEL MECLİS ÜYELERİNE DE VERİLMELİ"

ESKİ İL GENEL MECLİS ÜYESİ HASAN KANSIZOĞLU,

"BELEDİYE BAŞKANI VE MUHTARLARA VERİLEN ÜCRETSİZ RUHSAT İL GENEL MECLİS ÜYELERİNE DE VERİLMELİ"

İl Genel Mec­li­si eski Üyesi Hasan Kan­sı­zoğ­lu Be­le­di­ye Baş­ka­nı ve Muh­tar­la­ra ta­nı­nan silah ruh­sat hak­kı­nın İl Genel Mec­lis üye­le­ri­ne de ta­nın­ma­sı­nı is­te­di.

Silah ta­şı­ma ruh­sat­la­rı­nın Be­le­di­ye Baş­ka­nı ve Muh­tar­la­ra Cum­hur­baş­ka­nı ta­ra­fın­dan be­lir­le­nen bir uy­gu­la­ma ile üc­ret­siz ya­pıl­dı­ğı­nı söy­le­yen Rize İl Genel Mec­li­si­nin eski Üyesi Hasan Kan­sı­zoğ­lu ‘' aynı hak­tan İl Genel Mec­lis Üye­le­ri de ya­rar­lan­ma­lı.
Bizde se­çim­le görev yap­mış in­san­la­rız.
Muh­tar­la­rın en büyük yar­dım­cı­sı biziz.
Muh­tar­la­rın işini biz gö­rü­rüz ama Ruh­sat al­ma­da Muh­tar­lar biz­den daha avan­taj­lı.
Be­le­di­ye Baş­ka­nı ve Muh­tar gibi bizde se­çi­le­rek görev yap­tık.
Bizim bir de­ğe­ri­miz yok mu?
Be­le­di­ye Baş­ka­nı ve Muh­tar­la­ra ay­rı­ca­lık ta­nın­mış ve görev son­ra­sın­da silah ta­şı­ma ruh­sat­la­rın­dan da ücret alın­ma­ya­cak.
Bizde se­çi­le­rek bu mil­le­te hiz­met ettik, üs­te­lik Muh­tar yal­nız Kö­yün­den veya Ma­hal­le­sin­den so­rum­luy­ken biz bir İlçe­den so­rum­lu olduk.
Yani o il­çe­nin bütün köy­le­ri­ne hiz­met ettik.
Bugün halen Muh­tar­lık yap­ma­yan eski Muh­tar­la­ra uy­gu­la­nan uy­gu­la­ma bence ek­sik­tir.
Be­le­di­ye Baş­ka­nı ve Muh­tar­lar nasıl üc­ret­siz ruh­sat­la­rı­nı ye­ni­le­ye­bi­li­yor­sa gö­rev­de ol­ma­yan eski İl Genel Mec­lis Üye­le­ri de üc­ret­siz bu hak­tan fay­da­lan­ma­lı­dır.
İl Genel Mec­lis Üye­le­ri göz ardı edil­me­me­li ve ta­şı­ma ruh­sat­la­rı Be­le­di­ye Baş­ka­nı ve Muh­tar­lar gibi üc­ret­siz ol­ma­lı­dır' dedi.


Ha­ber-Fo­to: İsmet KÖ­SOĞ­LU