Volkan Dilmaç 3 Yıl Önce Başladığı Müzikle Engellerini Aştı

Güncel Haberler 8.12.2021 10:23:05 0
Volkan Dilmaç 3 Yıl Önce Başladığı Müzikle Engellerini Aştı

İlçe­miz­de be­den­sel en­gel­li Vol­kan Dil­maç, yak­la­şık 3 yıl önce ta­nış­tı­ğı müzik öğ­ret­me­ni­nin de yön­len­dir­me­siy­le ka­tıl­dı­ğı Türk Halk Mü­zi­ği Ko­ru­su'yla sahne ala­rak diğer en­gel­li­le­re de örnek olu­yor.

Doğum sı­ra­sın­da omu­ri­lik ze­de­len­me­si ne­de­niy­le yü­rü­me ve ko­nuş­ma güç­lü­ğü çeken 38 ya­şın­da­ki Dil­maç, Ça­ye­li Kadın Gi­ri­şim­ci­ler ve Kül­tür Sanat Der­ne­ği­nin 2018'de baş­lat­tı­ğı 'Mü­zik­le En­gel­le­ri Aşı­yo­rum' pro­je­si­ne ka­tıl­dı.
Proje sa­ye­sin­de müzik öğ­ret­me­ni Oğuz­han Bek­ta­şoğ­lu ile ta­nı­şan Dil­maç, bir­lik­te ça­lış­ma­ya baş­la­dı. İkili, '24 Kasım Öğ­ret­men­ler Günü'nde öğ­ret­men­le­rin yer al­dı­ğı klip ha­zır­la­dı.
İlçe Milli Eği­tim Mü­dür­lü­ğün­de memur ola­rak görev yapan Dil­maç, Ça­ye­li Be­le­di­ye­si bün­ye­sin­de ku­ru­lan ve çe­şit­li mes­lek grup­la­rın­dan ki­şi­le­rin yer al­dı­ğı ko­ro­ya da ka­tıl­dı.
Dil­maç, ko­roy­la önce Ça­ye­li Kül­tür Mer­ke­zi, ar­dın­dan Rize İsmail Kah­ra­man Kül­tür Mer­ke­zin­de dü­zen­le­nen Türk halk mü­zi­ği kon­ser­le­rin­de sahne alıp türkü ses­len­dir­di.
Vol­kan Dil­maç, Bek­ta­şoğ­lu ile ta­nış­tık­tan sonra neler ya­pa­bil­di­ği­ni gör­dü­ğü­nü söy­le­di.
Bir­lik­te Öğ­ret­men­ler Günü'ne özel klip ha­zır­la­dık­la­rı­nı be­lir­ten Dil­maç, yö­net­men­li­ği­ni yap­tı­ğı kli­bin çok be­ğe­nil­di­ği­ni ve ilgi gör­dü­ğü­nü ak­tar­dı.
Dil­maç, daha önce kon­ser per­for­man­sı ol­ma­dı­ğı­nı ifade ede­rek, 'Kon­ser­de se­yir­ciy­le be­ra­ber şarkı söy­le­me im­ka­nım oldu. He­ye­can yap­mış­tım. Sah­ne­ye çık­mak büyük bir ce­sa­ret. Güzel bir sahne oldu. Bana Oğuz­han hocam fır­sat verdi. Onun emeği bü­yük­tür.' dedi.
Oğuz­han Bek­ta­şoğ­lu ise Dil­maç ile proje sa­ye­sin­de ta­nış­tık­la­rı­nı an­lat­tı.
'Vol­kan'ı sah­ne­ye en­gel­li ol­du­ğu için çı­kar­ma­dık'
Dil­maç'ın bir şey­ler yap­mak is­te­di­ği­ni kay­de­den Bek­ta­şoğ­lu, söz­le­ri­ni şöyle sür­dür­dü:
'Bizim koro ça­lış­ma­la­rı­na ka­tı­la­bi­le­ce­ği­ni söy­le­dim. Koro ça­lış­ma­la­rın­da arka ta­raf­ta du­ru­yor­du. Vol­kan'ın müzik ku­la­ğı ol­du­ğu­nu fark ettim. Bir akşam ça­lış­ma ya­pı­yor­duk. Vol­kan'a 'Bir de sen dene.' dedim. Mik­ro­fo­nu ken­di­si­ne ver­dim, bir daha da ala­ma­dım. Benim um­du­ğum­dan üst se­vi­ye­de bir per­for­mans ser­gi­le­di. Vol­kan'ın tem­sil et­ti­ği konum çok önem­li. En­gel­li ar­ka­daş­la­rı­mı­za çok güzel bir örnek. Bir­çok ki­şi­ye fır­sat ver­me­li­yiz, en azın­dan neler ya­pa­bi­le­ce­ği­ni gör­me­miz açı­sın­dan. Fır­sat ver­di­ği­miz zaman Vol­kan gibi çok ki­şi­ler ola­cak­tır.
Bu pro­je­de çok ör­nek­le­ri­ni gör­düm.' Bek­ta­şoğ­lu, bir­lik­te kon­ser­ler ver­dik­le­ri­ni ifade ede­rek, 'Ça­ye­li'nde bir­lik­te kon­ser ver­miş­tik, en son Rize'de ver­dik. Salon do­luy­du. Ben de he­ye­can­lıy­dım, ken­di­si de he­ye­can­lıy­dı. Sa­lo­nun çoğu ken­di­si­ni al­kış­la­dı. Duy­gu­lan­ma­mak elde de­ğil­di. Bu ken­di­si­nin ba­şa­rı­sı­dır diye dü­şü­nü­rüm.
Kon­ser çok gü­zel­di. Bir ara sahne he­ye­ca­nın­dan fark ede­me­dim. Bir bak­tım, Vol­kan el­le­ri­ni açmış, se­yir­ci ile bu­luş­muş. Vol­kan'ı sah­ne­ye en­gel­li ol­du­ğu için çı­kar­ma­dık. Per­for­man­sı­nı çok be­ğen­dik. Sahne per­for­man­sı­nı bu kadar bek­le­mi­yor­dum. Sah­ne­de se­yir­ci­yi de işin içine aldı. Çok ke­yif­li bir anı oldu.' diye ko­nuş­tu.


Haber Merkezi


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °