Coğrafi işaretli meşhur Rize Simidine yüzde 50 zam

Güncel Haberler 11.12.2021 10:43:49 0
Coğrafi işaretli meşhur Rize Simidine yüzde 50 zam

Ri­ze­li­ler'in vaz­ge­çil­me­zi olan coğ­ra­fi işa­ret­li meş­hur Rize Si­mi­di­ne yüzde 50 zam ya­pılarak fi­ya­tı 1 li­ra­dan 1 lira 50 ku­ru­şa çıktı.

Son za­man­lar­da un ve yağda ya­şa­nan zam­la­rın ar­dın­dan zam fur­ya­sı Rize Si­mi­di­ne de uğ­ra­dı. Daha önce simit tez­gah­la­rın­da 1 li­ra­dan sa­tı­lan coğ­ra­fi işa­ret­li Rize Si­mi­di, gelen yüzde 50 zam­dan sonra 1,5 li­ra­dan sa­tıl­ma­ya baş­la­dı. Tür­ki­ye'nin bir çok ye­rin­de tü­ke­ti­len ve se­çi­li us­ta­la­rı bu­lu­nan meş­hur si­mi­dinin tü­ke­ti­ci­le­ri­nin hatırı sayılır bir kısmı fi­ya­tı eleş­ti­rir­ken küçük bir ço­ğun­lu­ğu 'Bizim vaz­ge­çil­me­zi­miz­dir' di­ye­rek fi­ya­tı­na bak­ma­dı.
Zamma Ri­ze­li­le­rin tepki gös­ter­di­ği­ni dile ge­ti­ren Meh­met Havuz isim­li simit sa­tı­cı­sı '5 Ara­lık'ta geldi zam. Yüzde 50 zam ile bir­lik­te 50 gram simit 1 lira 50 kuruş oldu. En son 1 sene önce zam gel­miş­ti. Zammı bek­li­yor­duk. Her şeye zam geldi, pa­ha­lı ol­ma­yan bir şey yok. Şe­ke­rin­den ununa, su­yu­na her şeye zam geldi. Ben 20 yıl­dır simit sa­tı­yo­rum, ilk günler insanlar biraz söy­le­ni­yor ama sonra her­kes alı­şı­yor. 10 gün sü­rü­yor in­san­la­rın alış­ma­sı dedi.
Meh­met Ali Öz­türk isim­li Ri­ze­li va­tan­daş ise 'Zam­dan ha­be­rim yok, henüz al­ma­dım simit. Ha­yır­lı­sı olsun dedi.
Ali Öksüz isim­li simit sa­tı­cı­sı ise zam­la­rın simit sa­tış­la­rı­nı et­ki­le­di­ği­ni dile ge­ti­re­rek 'Simit 1 buçuk lira oldu, sa­bah­tan beri 10 tane anca sat­tım. Adam simit is­ti­yor, dol­du­ru­yo­rum po­şe­te, sonra adam diyor ne kadar, 1 buçuk de­yin­ce al­ma­dan geri gi­di­yor' diye ko­nuş­tu.
Zam­dan önce za­ra­rı­na satış yap­tık­la­rı­nı, zamla be­ra­ber fi­yat­lar­da iyi­leş­tir­me ol­du­ğu­nu dile ge­ti­ren Cemil Keleş isim­li fı­rın­cı ise 'Unun çu­va­lı 400 lira oldu. 1 buçuk aydır zarar edi­yo­ruz.
Za­ra­rı­na ça­lış­tık. Ya zam ya­pa­cak­tı­lar ya da ka­pa­ta­cak­tık. Şu an da yüzde 50 zam geldi, işi­mi­zi de yüzde 50 et­ki­le­di' şek­lin­de ko­nuş­tu.


Haber Merkezi


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °