Tarih: 11.12.2021 10:52

Çayeli Bakır'dan Bugünün Çocukları, Geleceğin Yetişkinlerine Destek

Facebook Twitter Linked-in

Ça­ye­li Bakır, Ma­den­ci­lik Tür­ki­ye Der­gi­si ta­ra­fın­dan il­köğ­re­tim ça­ğın­da­ki ço­cuk­la­rı ma­den­ci­lik ve yer bi­lim­le­ri ko­nu­sun­da bil­gi­len­dir­mek ama­cıy­la çı­ka­rı­lan Minik Ma­den­ci isim­li çocuk der­gi­si pro­je­si­ne des­tek ola­rak ço­cuk­la­rın temel yer bi­lim­le­ri ko­nu­sun­da bi­linç­len­me­si­ne katkı sağ­la­dı. Hü­se­yin Rüştü Al­tun­baş Or­ta­oku­lu'nda ger­çek­le­şen dergi da­ğı­tı­mı­na Ça­ye­li Kay­ma­ka­mı Mu­ham­met Fatih De­mi­rel, Ça­ye­li Milli Eği­tim Mü­dü­rü Hü­se­yin Şahin ve Ça­ye­li Bakır Genel Mü­dü­rü Murat Gü­reş­çi ka­tıl­dı.

Tür­ki­ye'nin ye­ral­tı maden iş­let­me­le­rin­den Ça­ye­li Bakır, Ma­den­ci­lik Tür­ki­ye Der­gi­si ta­ra­fın­dan ço­cuk­la­rın yer bi­lim­le­ri hak­kın­da bil­gi­len­me­si­ni sağ­la­mak ve maden sek­tö­rü hak­kın­da fikir edin­me­le­ri­ne yar­dım­cı olmak ama­cıy­la baş­la­tı­lan çocuk der­gi­si pro­je­si­ne dahil oldu.
Proje kap­sa­mın­da her yıl Eylül ve Şubat ay­la­rın­da olmak üzere iki sayı ola­rak çı­ka­rı­lan Minik Ma­den­ci der­gi­si; Hü­se­yin Rüştü Al­tun­baş Or­ta­oku­lu'nda eği­tim ve öğ­re­ti­mi­ne devam eden 5. ve 6. sınıf öğ­ren­ci­le­ri­ne Ça­ye­li Kay­ma­ka­mı Mu­ham­met Fatih De­mi­rel ve Ça­ye­li Bakır Genel Mü­dü­rü Murat Gü­reş­çi ta­ra­fın­dan da­ğı­tıl­dı. Sos­yal so­rum­lu­luk kap­sa­mın­da ha­ya­ta ge­çi­ri­len pro­jey­le 7 yaş ve üzeri il­köğ­re­tim dü­ze­yin­de eği­tim gören ço­cuk­la­ra ulaş­mak he­def­le­ne­rek yer bi­lim­le­ri ala­nın­da temel bil­gi­le­rin doğru an­la­tıl­ma­sı ve bil­gi­len­di­ril­me­si için önem­li bir adım atıl­dı.
Ço­cuk­lar Bizim Ge­le­ce­ği­miz…
Tür­ki­ye'nin örnek ye­ral­tı iş­let­me­le­rin­den Ça­ye­li Bakır'ın Genel Mü­dü­rü Murat Gü­reş­çi dergi da­ğı­tı­mı ön­ce­sin­de; ‘' Ça­ye­li il­çe­sin­de ger­çek­leş­tir­di­ği­miz ve hem il­çe­mi­ze hem de Tür­ki­ye'ye örnek ol­du­ğu­muz bir­çok ça­lış­ma­yı ha­ya­ta ge­çir­dik ve ge­çir­me­ye devam edi­yo­ruz.
Bun­lar­dan biri olan ve Ma­den­ci­lik Tür­ki­ye'nin kıy­met­li emek­le­riy­le ço­cuk­la­rı­mı­zın sek­tö­rü­müz ve yer bi­lim­le­ri ko­nu­sun­da doğru kay­nak­tan bi­linç­len­me­si­ne yar­dım­cı olan Minik Ma­den­ci­ler der­gi­si biz­ler için büyük bir anlam ifade edi­yor.
Bu­gü­nün ço­cuk­la­rı, ge­le­ce­ğin ye­tiş­kin­le­ri­nin ya­rın­la­ra emin adım­lar­la yü­rü­me­si­ni sağ­la­mak ve bu adım­la­rı atar­ken al­dık­la­rı her bil­gi­nin gü­ve­ni­lir ve yaş­la­rı­na uygun ol­du­ğu­na emin olmak için biz­ler de üze­ri­mi­ze dü­şe­ni yap­mak ama­cıy­la bir adım attık." açık­la­ma­sın­da bu­lun­du.
Eği­ti­ci ve Eğ­len­ce­li Bir Dergi
Ma­den­ci­lik Tür­ki­ye ta­ra­fın­dan çı­ka­rı­lan Minik Ma­den­ci­ler der­gi­si eği­ti­ci içe­rik­le­ri­nin yanı sıra oyun­lar ve bu­la­ma­ca­lar ile ço­cuk­la­rın eğ­len­ce­li vakit ge­çir­me­si­ni sağ­lı­yor. Eğ­le­nir­ken öğ­ret­me viz­yo­nuy­la ha­zır­la­nan dergi içe­ri­sin­de yer bi­lim­le­ri dı­şın­da da bil­gi­len­di­ri­ci içe­rik­ler yer alı­yor. Sek­tör, çocuk psi­ko­lo­ğu ve çocuk ge­li­şim uz­man­la­rı­nın gö­rüş­le­riy­le ha­zır­la­nan der­gi­de dün­ya­nın olu­şu­mun­dan vol­kan­la­ra, je­oter­mal ener­ji ko­nu­la­rın­dan or­man­la­ra, de­niz­le­re ve do­ğa­ya ait bir­çok bilgi bu­lu­nu­yor. Çocuk di­li­ne uygun bir şe­kil­de iş­le­nen bil­gi­ler minik ma­den­ci­le­rin so­ru­la­rı­na ke­yif­li bir şe­kil­de cevap ve­ri­yor.


Ha­ber-Fo­to: Mus­ta­fa SAKLI




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —