Tarih: 11.12.2021 10:58

SARIKAMIŞ KAHRAMANLARI ANISINA SANAL SARIKAMIŞ HATIRA EKSPRESİ SEFERE ÇIKACAK

Facebook Twitter Linked-in

Aile ve Sos­yal Hiz­met­ler Ba­kan­lı­ğı ile Ulaş­tır­ma ve Alt­ya­pı Ba­kan­lı­ğı­nın iş bir­li­ğiy­le Sa­rı­ka­mış şe­hit­le­ri anı­sı­na özel et­kin­lik ha­zır­lan­dı. Doğu Eksp­re­si ola­rak bi­li­nen tren se­fe­ri sanal or­tam­da "Sa­rı­ka­mış Ha­tı­ra Eksp­re­si" adıy­la sanal se­fe­re çı­ka­cak.

Os­man­lı Dev­le­ti'nin 1. Dünya Sa­va­şı sı­ra­sın­da işgal al­tın­da­ki top­rak­la­rı kur­tar­mak ama­cıy­la Rus or­du­su­na karşı 22 Ara­lık 1914 - 5 Ocak 1915 ta­rih­le­rin­de Al­la­hu­ek­ber ve So­ğan­lı dağ­la­rı başta olmak üzere Kars'ın Sa­rı­ka­mış il­çe­sin­de yü­rüt­tü­ğü Sa­rı­ka­mış Ha­re­ka­tı'nda şehit olan 90 bin asker et­kin­lik­ler­le anı­la­cak.
Anma et­kin­lik­le­ri kap­sa­mın­da Aile ve Sos­yal Hiz­met­ler Ba­kan­lı­ğı ile Ulaş­tır­ma ve Alt­ya­pı Ba­kan­lı­ğı­nın iş bir­li­ğiy­le, ka­mu­oyun­da "Doğu Eksp­re­si" ola­rak bi­li­nen tren se­fe­ri "Sa­rı­ka­mış Ha­tı­ra Eksp­re­si" is­miy­le sanal or­tam­da ger­çek­leş­ti­ri­lecek. Sa­rı­ka­mış Ha­tı­ra Eksp­re­si ile se­ya­hat için sanal bilet oluş­tu­ru­la­bi­lecek.
Sa­rı­ka­mış kah­ra­man­la­rı anı­sı­na ilk iki bi­le­ti Aile ve Sos­yal Hiz­met­ler Ba­ka­nı Derya Yanık ile Ulaş­tır­ma ve Alt­ya­pı Ba­ka­nı Adil Ka­ra­is­ma­iloğ­lu aldı.
Et­kin­lik­le özel­lik­le genç­le­rin, don­du­ru­cu soğuk ve teç­hi­zat ek­si­ği­ne rağ­men va­ta­nı sa­vu­nan kah­ra­man­la­rın fe­da­kar­lı­ğı­nı unut­ma­ma­sı, Sa­rı­ka­mış Ha­tı­ra Eksp­re­si için oluş­tu­ra­cak­la­rı sanal bi­let­le­ri sos­yal med­ya­dan pay­la­şa­rak şe­hit­ler­le bağ kur­ma­la­rı­nın ve bu ta­ri­hi ola­yın bir par­ça­sı ol­ma­la­rı­nın sağ­lan­ma­sı, Sa­rı­ka­mış Ha­re­ka­tı ko­nu­sun­da top­lum­da bi­linç dü­ze­yi­nin ar­tı­rıl­ma­sı amaç­la­nı­yor.


Ha­ber-Fo­to: Bay­ram Ali KA­VAL­CI




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —