TRSM Hastaları "Rizeli Sanatkarlar" ile buluştu

TRSM Hastaları

Rize İl Sağ­lık Mü­dür­lü­ğü Ruh Sağ­lı­ğı Bi­ri­mi ko­or­di­nas­yo­nun­da Rize Dev­let Has­ta­ne­si Top­lum Ruh Sağ­lı­ğı Mer­ke­zin­de te­da­vi gören has­ta­la­rı­mız ‘‘Ri­ze­li Sa­nat­kar­lar'' ile bu­luş­tu.

Top­lum ve Ruh Sağ­lı­ğı Mer­ke­zi'mizce takip edi­len has­ta­lar sos­yal­leş­tir­me ve re­ha­bi­li­tas­yon fa­ali­yet­le­ri kap­sa­mın­da Kül­tür ve Tu­rizm Ba­kan­lı­ğı Kat­kı­la­rıy­la, Be­şik­taş Ri­ze­li­ler Der­ne­ği, Eb­ru­li Sanat ve Yaşam Der­ne­ği ile iş­bir­li­ği ger­çek­leş­ti­ri­len ‘‘Ri­ze­li Sa­nat­kar­lar Kla­sik Sa­nat­lar­da Rize'de Bu­lu­şu­yor'' pro­je­si prog­ra­mı­na ka­tıl­dı.

İsmail Kah­ra­man Kül­tür Mer­ke­zi'nde 2 - 5 Ara­lık 2021 ta­rih­le­ri ara­sın­da dü­zen­le­nen or­ga­ni­zas­yo­na ka­tı­lan has­ta­la­rı­mız sergi ala­nı­nı ge­ze­rek sanat eser­le­ri­ni in­ce­le­di.
Has­ta­la­rı­mız; Ri­ze­li sa­nat­kar­lar ta­ra­fın­dan icra edi­len ebru, hat ve tez­hip sa­nat­la­rı­nı göz­lem­le­di­ler. Has­ta­la­rı­mız daha sonra usta sa­nat­kar­lar ile bir­lik­te kla­sik sa­nat­la­rın atöl­ye ça­lış­ma­la­rı­na ka­tı­la­rak eğ­len­ce­li vakit ge­çir­di.
Et­kin­li­ğe dair de­ğer­len­dir­me­de bu­lu­nan İl Sağ­lık Mü­dü­rü Dr. Mus­ta­fa Tepe, ‘‘Sanat ile il­gi­len­mek, stres ile başa çı­ka­bil­me­de bir nevi te­ra­pi ni­te­li­ğin­de­dir. Has­ta­la­rı­mız ile be­ra­ber sanat et­kin­lik­le­ri­ne ka­tı­la­rak hem kendi be­ce­ri­le­ri­ni keş­fet­me­le­ri­ni hem de öz­gü­ven ka­za­na­rak sos­yal­leş­me eği­lim­le­ri­ni yük­selt­me­yi amaç­la­mak­ta­yız.'' açık­la­ma­la­rın­da bu­lun­du. Tepe, bu örnek or­ga­ni­zas­yo­nun dü­zen­len­me­sin­de emeği geçen sivil top­lum ku­ru­luş­la­rı­nı tak­dir et­ti­ği­ni be­lir­te­rek, ken­di­le­ri­ni mi­sa­fir eden İl Kül­tür ve Tu­rizm Mü­dü­rü Esra Alem­da­roğ­lu ile Eb­ru­li Sanat ve Yaşam Der­ne­ği Yö­ne­tim Ku­ru­lu Baş­ka­nı Hülya Cer­ra­hoğ­lu'na, Be­şik­taş Ri­ze­li­ler Der­ne­ği Ahmet Koç'a da te­şek­kür­le­ri­ni sundu.


Ha­ber-Fo­to: Mus­ta­fa SAKLI