Tarih: 13.12.2021 09:55

Rize Valisi Kemal Çeber, Yeşilay eğitmenlerine teşekkür belgesi verdi

Facebook Twitter Linked-in

Çeber, Tür­ki­ye Ye­şi­lay Ce­mi­ye­ti Rize Şu­be­si ta­ra­fın­dan 'Ba­ğım­lı­lık­la Mü­ca­de­le Eği­tim Pro­je­si' kap­sa­mın­da 1410 kamu ça­lı­şa­nı­na eği­tim veren eğit­men­le­ri Va­li­lik Top­lan­tı Sa­lo­nu'nda kabul etti.

Çeber, bu­ra­da yap­tı­ğı açık­la­ma­da, Tür­ki­ye ça­pın­da ba­ğım­lık­la il­gi­li ciddi bir mü­ca­de­le ve­ril­di­ği­ni söy­le­di.

Ba­ğım­lı­lık de­nin­ce akla ilk uyuş­tu­ru­cu gel­di­ği­ni ifade eden Çeber, 'En son di­ji­tal ba­ğım­lı­lı­ğa kadar bu iler­le­di.
Dev­let ola­rak her türlü ba­ğım­lık­la il­gi­li mü­ca­de­le edi­yo­ruz. Ülke ge­ne­lin­de çok ciddi adım­lar atı­lı­yor.
Dev­let artık bu işe çok ciddi önem ve­ri­yor.' dedi.
Çeber, Rize öze­lin­de de bu işe gönül veren bir eki­bin ol­du­ğu­nu be­lir­te­rek, 'Biraz dert­len­mek ve gönül ver­mek ge­re­ki­yor.
Bu ekibi mem­nu­ni­yet­le gö­rü­yo­rum.
Bi­ri­le­ri­nin bunu dert edi­nip uğ­raş­ma­sı bir kö­şe­ye çe­ki­lip 'Bu benim so­ru­num değil, bana ne.' de­me­me­si çok önem­li. Sırf sa­de­ce dev­let, sivil top­lum, sağ­lık ve asa­yiş sek­tö­rüy­le mü­ca­de­le ede­ce­ği­miz bir alan değil. He­pi­mi­zin bir­lik­te mü­ca­de­le et­me­miz lazım.' diye ko­nuş­tu.
Tür­ki­ye Ye­şi­lay Ce­mi­ye­ti Rize Şu­be­si Baş­ka­nı Prof. Dr. Hasan Türüt ise iki aylık bir ça­lış­ma­yı ge­ri­de bı­rak­tık­la­rı­nı ve yeni pro­je­le­ri ha­ya­ta ge­çi­re­cek­le­ri­ni be­lirt­ti.
Ko­nuş­ma­la­rın ar­dın­dan Vali Çeber, eği­tim­ci­le­re te­şek­kür bel­ge­si verdi.


Haber Merkezi




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —