RTEÜ'nün 2 Yeni Patent ve 1 Faydalı Model Tescil Başarısı

RTEÜ

Recep Tay­yip Er­do­ğan Üni­ver­si­te­si 2021 yı­lı­nı yeni pa­tent ve fay­da­lı model tes­cil­le­ri ile ta­mam­lı­yor. RTEÜ, son yıl­lar­da ar­ta­rak devam eden pa­tent/fay­da­lı model ba­şa­rı­la­rı­na 3 yeni tes­cil daha ek­le­di.

Mü­hen­dis­lik ve Mi­mar­lık Fa­kül­te­si Pey­zaj Mi­mar­lı­ğı Bö­lü­mü Öğ­re­tim Üyesi Prof. Dr. Banu Bekci, Arş. Gör. Tür­ker Oğuz­türk ile Pey­zaj Mi­mar­lı­ğı Bö­lü­mü öğ­ren­ci­si Fur­kan Ça­kı­roğ­lu ta­ra­fın­dan ge­liş­ti­ri­len, Recep Tay­yip Er­do­ğan Üni­ver­si­te­si hak sa­hip­li­ğin­de­ki ‘‘Ka­buk­lu Ku­ru­ye­miş Atık­la­rı­nı Top­la­yan Otur­ma Bi­ri­mi Ze­mi­ni" baş­lık­lı buluş Türk Pa­tent ve Marka Ku­ru­mun­dan pa­tent tes­ci­li aldı.

Ay­rı­ca, üni­ver­si­te­nin Su Ürün­le­ri Fa­kül­te­si Su Ürün­le­ri Av­la­ma ve İşleme Tek­no­lo­ji­si Bö­lü­mü Dr. Öğr. Üyesi Ayşe De­mir­baş ta­ra­fın­dan ge­liş­ti­ri­len, Recep Tay­yip Er­do­ğan Üni­ver­si­te­si hak sa­hip­li­ğin­de­ki ‘‘Çok Fonk­si­yon­lu Bir Gıda Pedi" baş­lık­lı buluş Türk Pa­tent ve Marka Ku­ru­mun­dan pa­tent tes­ci­li aldı.
Son ola­rak, üni­ver­si­te­nin Fen Ede­bi­yat Fa­kül­te­si Fizik Bö­lü­mü Öğ­re­tim Üyesi Prof. Dr. Meh­met Şahin ile Fizik Bö­lü­mü li­san­süs­tü öğ­ren­ci­si Hu­ri­ye Kabil ta­ra­fın­dan ge­liş­ti­ri­len, Recep Tay­yip Er­do­ğan Üni­ver­si­te­si hak sa­hip­li­ğin­de­ki ‘‘Pol­yes­ter mat­ris­li jüt kat­kı­lı or­ga­nik kom­po­zit mal­ze­me" baş­lık­lı buluş Türk Pa­tent ve Marka Ku­ru­mun­dan fay­da­lı model tes­ci­li aldı.
Bu üç yeni tes­cil ile bir­lik­te, RTEÜ'nün tes­cil­li pa­tent ve fay­da­lı model sa­yı­sı, 21'i pa­tent, 7'si fay­da­lı model olmak üzere 28'e yük­sel­di.


Ha­ber-Fo­to: Mus­ta­fa SAKLI