RTEÜ'DE AİLE HEKİMLİĞİ ASİSTANLARI SİMÜLASYON EĞİTİMİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Güncel Haberler 15.12.2021 09:44:28 0
RTEÜ

TÜBİTAK-BİDEP 2237 Bi­lim­sel Eği­tim Et­kin­lik­le­ri­ni Des­tek­le­me Prog­ra­mı çer­çe­ve­sin­de Recep Tay­yip Er­do­ğan Üni­ver­si­te­si Kli­nik Si­mü­las­yon Eği­tim Mer­ke­zi'nde (RSİM) 1. Aile He­kim­li­ği Asis­tan­la­rı Si­mü­las­yon Eği­ti­mi ger­çek­leş­ti­ril­di.

Yü­rü­tü­cü­lü­ğü­nü Tıp Fa­kül­te­si Öğ­re­tim Üyesi Doç. Dr. Cü­neyt Ardıç'ın yap­tı­ğı proje ile aile he­kim­li­ği uz­man­lık eği­ti­mi, uz­man­lık öğ­ren­ci­si­nin, aile he­kim­li­ği ta­nı­mı için­de yer alan temel pren­sip­ler doğ­rul­tu­sun­da, kli­nik bilgi, be­ce­ri, tutum ve dav­ra­nış­la­rı­nın yanı sıra sağ­lık eği­ti­mi verme be­ce­ri­si, araş­tır­ma­cı­lık ve yö­ne­ti­ci­lik ni­te­lik­le­ri­nin ge­liş­ti­ril­me­si için uygun ola­nak­la­rı sağ­la­mak amaç­lan­mak­ta­dır.
Kli­nik Si­mü­las­yon Eği­tim Mer­ke­zi'nde ger­çek­leş­ti­ri­len eği­tim­de, TUK­MOS Aile He­kim­li­ği müf­re­da­tın­da yer alan gi­ri­şim­sel yet­kin­lik­ler (İleri Kar­di­yak Yaşam Des­te­ği, Temel Yaşam Des­te­ği, Doğum, Sanal Hasta ile Olgu su­num­la­rı, Feb­ril Kon­vüz­yo­na yak­la­şım ve Si­mü­le Hasta ile Hi­per­tan­si­yon has­ta­sı­na yak­la­şım) Aile He­kim­li­ği Araş­tır­ma Gö­rev­li­le­ri­ne su­nu­la­rak be­ce­ri dü­zey­le­ri­ni art­tır­mış­tır.


Ha­ber-Fo­to: İsmet KÖ­SOĞ­LU


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °