İlimizde 123 kilometrelik içme suyu projesi hayata geçirildi

Güncel Haberler 15.12.2021 09:46:32 0
İlimizde 123 kilometrelik içme suyu projesi hayata geçirildi

DSİ'nin Rize ve il­çe­le­rin­de içme ve kul­lan­ma suyu temin et­me­ye ve de­re­ler­de­ki taş­kın ris­ki­ni azalt­ma­ya yö­ne­lik ça­lış­ma­la­rı devam edi­yor.

DSİ Genel Mü­dür­lü­ğün­den ya­pı­lan açık­la­ma­da, Rize'de ya­pı­lan ya­tı­rım­lar­la ken­tin müm­bit top­rak­la­rı­nın suyla bu­luş­tu­rul­ma­sı­na, va­tan­daş­la­ra içme ve kul­lan­ma suyu temin edil­me­si­ne, de­re­ler­de­ki taş­kın ris­ki­nin azal­tıl­ma­sı­na devam edil­di­ği be­lir­til­di.
Açık­la­ma­da de­ğer­len­dir­me­le­ri­ne yer ve­ri­len DSİ Genel Mü­dü­rü Kaya Yıl­dız, pro­je­de­ki ça­lış­ma­la­rın hızlı şe­kil­de devam et­ti­ği­ni be­lir­te­rek, şöyle devam etti:
'Rize civar yer­ler içme suyu pro­je­si ile Kal­kan­de­re, De­re­pa­za­rı, İyi­de­re il­çe­le­ri, Yol­ba­şı ve Ken­dir­li bel­de­le­ri ile 31 köy yer­le­şim yer­le­ri­nin 2045 yı­lı­na kadar ih­ti­ya­cı olan 3,12 hek­to­met­re küp içme ve kul­lan­ma su­yu­nu varda kay­nak­la­rın­dan temin edil­me­si plan­lan­mış­tır. Söz ko­nu­su proje Rize civar yer­le­şim­ler bi­rin­ci kısım, ikin­ci ve üçün­cü kısım içme suyu isale hattı etap­la­rın­dan oluş­mak­ta­dır. Bi­rin­ci kısmı ta­mam­la­dık.
İkinci kısmı ta­mam­la­mak üze­re­yiz. Üçün­cü kısmı ise önü­müz­de­ki yıl ihale et­me­yi plan­lı­yo­ruz.'
Yıl­dız, Ka­ra­de­niz'in zorlu coğ­raf­ya­sın­da va­tan­daş­la­ra memba ka­li­te­sin­de içme suyu ge­tir­mek için ça­lış­tık­la­rı­nı vur­gu­la­ya­rak, şun­la­rı kay­det­ti:
'Pro­je­mi­zin muh­te­va­sın­da 123 ki­lo­met­re çelik isale hattı, 32 yeni depo ve 4 mev­cut depo bağ­lan­tı­la­rı ile tüm sis­te­min kont­rol ve iş­let­me iş­le­ri­nin ya­pı­la­bi­le­ce­ği SCADA oto­mas­yon sis­te­mi­nin ku­rul­ma­sı yer al­mak­ta­dır. Ha­li­ha­zır­da bi­rin­ci kısım ve ikin­ci kısım muh­te­va­sın­da inşa edi­len 21 yeni depo ile 5 mev­cut de­po­ya, varda kay­nak­la­rın­dan alı­nan suyun te­mi­ni sağ­lan­mış­tır. De­po­la­rı­mız çok şükür su ile doldu.
Söz ko­nu­su de­po­la­rın şe­be­ke bağ­lan­tı­la­rı il­gi­li be­le­di­ye­ler­ce ve İl Özel İda­re­sin­ce ya­pı­la­cak­tır. Şe­be­ke bağ­lan­tı­la­rı­nın ya­pıl­ma­sı ile su kul­la­nı­mı­na engel her­han­gi bir husus kal­ma­ya­cak­tır. Ri­ze­li va­tan­daş­la­rı­mı­za ha­yır­lı olsun.'


Haber Merkezi


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °