İlimizde Trabzon Hurması fidanı dağıtıldı

Güncel Haberler 15.12.2021 09:48:30 0
İlimizde Trabzon Hurması fidanı dağıtıldı

Ar­de­şen'de Rize Tarım ve Orman İl Mü­dür­lü­ğün­ce ha­zır­la­nan 'Trab­zon Hur­ma­sı ye­tiş­ti­ri­ci­li­ğin­de ben de varım' pro­je­si kap­sa­mın­da fidan da­ğı­tım tö­re­ni ger­çek­leş­ti­ril­di.

Tarım ve Orman Ba­kan­lı­ğı­nın Bit­ki­sel Üre­ti­mi Ge­liş­tir­me Pro­je­si­nin alt pro­je­si olan 'Ta­rım­sal Ara­zi­le­ri­nin Kul­la­nı­mı­nın Et­kin­leş­ti­ril­me­si Pro­je­si' kap­sa­mın­da Rize Tarım ve Orman İl Mü­dür­lü­ğün­ce ha­zır­la­nan 'Trab­zon Hur­ma­sı ye­tiş­ti­ri­ci­li­ğin­de ben de varım' pro­je­si kap­sa­mın­da Ar­de­şen il­çe­sin­de fidan da­ğı­tım tö­re­ni ger­çek­leş­ti­ril­di.

Ye­tiş­ti­ri­ci­li­ği her geçen gün artış gös­te­ren ve Rize'de al­ter­na­tif ürün ola­rak talep edi­len Trab­zon hur­ma­sı­nın fidan da­ğı­tım tö­re­ni Ar­de­şen Be­le­di­ye­si İtfa­iye Bi­na­sı önün­de ger­çek­leş­ti­ril­di. Tö­re­ne; Ar­de­şen Kay­ma­ka­mı Ekrem Çeçen, Ar­de­şen Be­le­di­ye Baş­ka­nı Avni Kahya, Tarım ve Orman İl Mü­dü­rü Murat Genç, İl Müdür Yar­dım­cı­sı Selda Dal­gıç, İlçe Tarım Mü­dü­rü Ser­kan Bilir, ilçe mü­dür­le­ri, şube mü­dür­le­ri, sivil top­lum ku­ru­luş­la­rı­nın tem­sil­ci­le­ri ve va­tan­daş­lar ka­tıl­dı. Ar­de­şen İlçe­sin­de yö­re­ye uygun çe­şit­ler­den, her bir üre­ti­ci­ye 1 de­ka­ra 40 fidan olmak üzere 50 üre­ti­ci­ye top­lam­da 2 bin adet Trab­zon Hur­ma­sı fi­da­nı da­ğı­tıl­dı. İle­ri­de ku­rul­ma­sı dü­şü­nü­len meyve de­po­la­ma ve ku­rut­ma te­sis­le­ri sa­ye­sin­de İl eko­no­mi­sin­de önem­li bir yere sahip Trab­zon hur­ma­sı­nın katma de­ğe­ri­nin art­tı­rıl­ma­sı, ti­ca­ri bir ürün ha­li­ne gel­me­si­nin sağ­lan­ma­sı ça­lış­ma­la­rı­nın devam et­ti­ği be­lir­til­di. Tören, Trab­zon hur­ma­sı fi­de­le­ri­nin da­ğı­tı­mı ile son buldu.

Haber Merkezi


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °