KARAYOLLARI KİMİN

Yazarlarımız 15.12.2021 09:52:09 0
KARAYOLLARI KİMİN

2022 Yılı büt­çe­si TBMM de gö­rüş­me­le­re açıl­dı. Hemen her gün bir Ba­kan­lık büt­çe­si gö­rüş­me­le­re açı­lı­yor, ha­zır­la­nan bütçe büyük ih­ti­mal­le kabul edi­lir, mil­le­ti­mi­ze refah huzur ge­ti­re­cek­se ha­yır­lı olsun.
Benim öğ­ren­mek is­te­di­ğim ma­li­yet­le­ri çok fazla ol­du­ğu için büyük pay ay­rı­lan Ulaş­tır­ma ve Alt­ya­pı Ba­kan­lı­ğı­nın bi­rim­le­rin­de­ki öde­nek ay­rım­la­rı. Bu Ba­kan­lık her­kes bilir ki bir­çok ka­de­me­de hem­şe­ri da­ya­nış­ma­sıy­la yü­rü­yor.
Sn. Cum­hur­baş­ka­nım, Ulaş­tır­ma ve Alt­ya­pı Ba­kan­lı­ğın­da sizin bilgi ve emir­le­ri­niz ol­ma­dan yap­rak sal­lan­ma­dı­ğı­nı bi­li­yo­ruz.
Ulaş­tır­ma ve Alt­ya­pı Ba­kan­lı­ğın­da başta Ka­ra­yol­la­rı Genel Mü­dür­lü­ğün­de çok büyük bir hem­şe­ri kad­ro­laş­ma­sı ol­du­ğu­nu kimse inkar ede­mez ve böyle ol­du­ğun­dan kurum ça­lı­şan­la­rı ara­sın­da hu­zur­suz­luk­ta had saf­ha­da.
Cum­hur­baş­ka­nım, kad­ro­laş­ma­da hem­şe­ri­ci­lik ön plan­da yer al­dı­ğı için sizin 2018 yı­lın­da hiz­me­te aç­tı­ğı­nız bugün Tür­ki­ye'deki en uzun tünel olan OVİT Tü­ne­li­nin 21 km lik bağ­lan­tı yolu halen ya­pıl­ma­dı ve ya­pıl­mı­yor.
Ulaş­tır­ma Ba­kan­lı­ğın­da Bi­na­li Yıl­dı­rım Ba­kan­dan sonra ata­dı­ğı­nız Ba­kan­lar önce Cahit Tur­han sonra Adil Ka­ra­is­ma­iloğ­lu ikisi de Trab­zon­lu. Trab­zon­lu ol­ma­la­rı­na bir şey di­yecek ha­li­miz el­bet­te yok. TC. Va­tan­da­şı olan her­kes layık ise bilgi be­ce­ri ye­te­ne­ği var ise her ma­kam­da ol­ma­lı.
18 Bölge Mü­dür­lük­le­rin­den İstan­bul, Ela­zığ, Trab­zon, Bursa, Kas­ta­mo­nu ve Konya Mü­dür­lük­le­ri ile Bursa'da ku­ru­lu ayır bir Bölge olan Ka­mu-Özel Bölge Mü­dü­rü, Yar­dım­cı­sı ve Yapım Baş­mü­hen­di­siy­le bir­lik­te Trab­zon­lu.
Bu Trab­zon kad­ro­laş­ma­sı so­nu­cu, ül­ke­miz­de­ki ula­şım alt­ya­pı­sı­nın ana un­su­ru olan ka­ra­yo­lu ya­tı­rım­la­rı­nın prog­ra­ma alın­ma­sı, iha­le­si ve öde­nek tah­sis­le­rin­de ob­jek­tif ve bi­lim­sel ön­ce­lik kri­ter­le­ri ye­ri­ne önce Trab­zon ilin­den talep edi­len (Ön­ce­lik­li olsun ol­ma­sın) pro­je­ler ter­cih edil­mek­te­dir.
Sn. Cum­hur­baş­ka­nım, öde­nek sı­kın­tı­sı ko­nu­su aşa­ğı­da gö­rül­dü­ğü gibi Trab­zon ilin­de­ki ya­tı­rım­lar­da söz ko­nu­su dahi ol­maz­ken, yıl­lar önce çok büyük pa­ra­lar har­ca­na­rak ya­pı­lan Ovit Tü­ne­li­nin 21 km bağ­lan­tı yolu ve Er­zu­rum-İspir arası bağ­lan­tı yolu bu kad­ro­la­rın ta­sar­ru­fu­na (!) ta­kıl­mak­ta.
2021 büt­çe­sin­de uy­gu­la­dık­la­rı 1.000 TL'lik öde­ne­ği 2022 büt­çe­sin­de de devam et­ti­re­cek­ler mi?
Bu pro­je­de ye­ter­li öde­nek ay­rıl­dı­ğın­da KIRIK ve DAL­LI­KA­VAK Tü­nel­le­ri de ta­mam­lan­ma­lı.
Rize'nin İkti­dar par­ti­sin­de 3 Mil­let­ve­ki­li mev­cut.
Bu ve­kil­ler­den bi­ri­si Ha­ya­ti Ya­zı­cı Genel Baş­kan Yar­dım­cı­sı ve eski Bakan, bir di­ğe­ri Osman Aşkın Bak daha önce Ba­kan­lık yap­mış. Üçün­cü Ve­ki­li­miz Teş­ki­lat­lar­dan so­rum­lu Mu­ham­met Avcı par­ti­de önem­li bir gö­re­vi var. Üç Mil­let­ve­ki­li­nin bütçe ha­zır­la­nır­ken Rize de yarım kalan, ya­pıl­ma­yan yol­lar için ya­pı­la­bi­lir bir öde­nek kon­ma­la­rı­nı bek­li­yo­ruz.
Bu ge­liş­me­ler­den sonra şunu tek­rar sor­mak­ta fayda var Ka­ra­yol­la­rı Genel Mü­dür­lü­ğü kimin?


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °
Pazar 22 ° / 18.2 °