ÇAYDA STOKÇULUK KABUL EDİLEMEZ

Güncel Haberler 16.12.2021 09:26:13 0
ÇAYDA STOKÇULUK KABUL EDİLEMEZ

Rize Ti­ca­ret Bor­sa­sı Yö­ne­tim Ku­ru­lu Baş­ka­nı Meh­met Er­do­ğan, Ül­ke­mi­zin 2021 yılı siyah çay üre­ti­mi 15 ay ra­hat­lık­la hal­kı­mı­zın tü­ke­tim ih­ti­ya­cı­nı kar­şı­la­ya­cak mik­tar­da­dır. Bazı zin­cir mar­ket­le­rin eli­miz­de bu kadar çay var­ken stok­çu­luk yap­ma­sı kabul edi­le­mez dedi.

Er­do­ğan, Dün­ya­yı sar­san Co­vid-19 pan­de­mi­si­nin neden ol­du­ğu eko­no­mik kriz, tüm dün­ya­da ol­du­ğu gibi ül­ke­miz­de de et­ki­si­ni devam et­tir­mek­te­dir. Sal­gın sü­re­cin­de ül­ke­ler; üre­ti­mi azal­tır­ken, is­tih­dam da kü­çül­dü ve fi­nan­sal kay­nak­lar daha çok sağ­lık sek­tö­rü­ne ak­ta­rıl­dı. Tüm bun­la­rın so­nu­cun­da dün­ya­da yük­sek enf­las­yon or­ta­ya çık­mış­tır. Tüm dün­ya­nın ya­şa­dı­ğı bu yük­sek enf­las­yon­la mü­ca­de­le kap­sa­mın­da Sayın Cum­hur­baş­ka­nı­mı­zın ül­ke­miz­de uy­gu­la­dı­ğı yeni eko­no­mik model kap­sa­mın­da fa­iz­le­ri dü­şü­rül­me­si so­nu­cun­da olu­şan kur­lar­da­ki ar­tış­tan do­la­yı stok­çu­luk ya­pıl­ma­ya baş­lan­dı.
Öyle ki Tür­ki­ye ge­ne­lin­de bazı zin­cir mar­ket­ler fi­ya­tı hızla yük­se­len ürün­le­ri müş­te­ri­le­re sı­nır­lı sa­yı­da sat­ma­ya baş­la­dı. Gizli stok­çu­luk yapan bu mar­ket­ler, temel gıda ürün­le­ri başta olmak üzere yağ, süt, un, şeker, çay gibi temel gıda ürün­le­ri­nin sa­tış­la­rı­nı sı­nır­lan­dır­dı.
Sayın Cum­hur­baş­ka­nı­mız Recep Tay­yip Er­do­ğan'ın 'Sen mi stok­çu­luk ya­pı­yor­sun, be­de­li­ni ağır öde­ye­cek­sin. Hele hele gı­da­da bunu ya­pan­la­ra buyur yo­lu­na devam et di­ye­me­yiz' söz­le­ri­nin ya­nın­da­yız. Tür­ki­ye'nin çay üre­ti­ci­le­ri ola­rak 2021 yı­lın­da üret­ti­ği­miz çay 15 ay ra­hat­lık­la ül­ke­mi­zin tü­ke­tim ih­ti­ya­cı­nı kar­şı­la­ya­cak mik­tar­da­dır. Ye­ter­li ve em­ni­yets­tok üre­tim ke­sin­lik­le ya­pıl­mış­tır. Bazı stok­çu­luk yapan zin­cir mar­ket­le­rin eli­miz­de bu kadar çay var­ken, hal­kı­mı­zın çay satın al­ma­sı­na sınır koy­ma­sı ke­sin­lik­le kabul edi­le­mez. Bunu ya­pan­lar ha­in­dir. Ül­ke­mi­zin bu zor du­ru­mun­da dev­le­ti­mi­zin ya­nın­da ol­du­ğu­mu­zu ve çayda stok­çu­la­ra karşı ol­du­ğu­mu­zu tüm ka­mu­oyu­na du­yu­ru­ruz dedi.


Ha­ber-Fo­to: İlkay KA­VAL­CI YA­ZI­CI


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °