OSMANİYELİ ÇAYCI ZAMLARA İNAT ÇAYI 1 LİRAYA SATIYOR

Güncel Haberler 16.12.2021 09:30:01 0
OSMANİYELİ ÇAYCI ZAMLARA İNAT ÇAYI 1 LİRAYA SATIYOR

Os­ma­ni­ye'nin Ka­dir­li il­çe­sin­de çay ocağı iş­le­ten Osman Özer, şe­ke­re, çaya, tüpe gelen zam­lar­dan sonra bir bar­dak çayın esnaf odası ka­ra­rıy­la 2,5 li­ra­ya çı­ka­rıl­ma­sı­na tepki ola­rak çay fi­ya­tı­nı 1 li­ra­ya in­dir­di.

Özer, "Dün bazı ka­rar­lar alın­mış, bir bar­dak çay 2,5 lira olsun diye. Ben de bütün zam­la­ra inat çayı 1 li­ra­ya in­dir­dim. Pa­ra­sı olan 1 lira ve­re­bi­lir, pa­ra­sı ol­ma­ya­na he­la­li hoş olsun" dedi. Ka­dir­li Gıda Mad­de­le­ri Esnaf Odası ta­ra­fın­dan 10 Ara­lık'ta alı­nan ka­rar­la bar­dak çay kah­ve­ha­ne, kı­ra­at­ha­ne ve çay ocak­la­rın­da 2,5 lira, çay bah­çe­le­rin­de ise 3,5 lira oldu. Ka­dir­li'de 7 yıl­dır sa­na­yi si­te­sin­de çay ocağı iş­let­me­ci­li­ği yapan Osman Özer, esnaf oda­sı­nın zam ka­ra­rı­na ve diğer zam­la­ra inat çayı 1 li­ra­ya sa­tı­yor.
Özer, 'Şeker olmuş 9 lira, tüp olmuş 230 lira, çay olmuş ki­lo­su 40 lira. Dün bazı ka­rar­lar alın­mış, bir bar­dak çay 2,5 lira olsun diye. Ben de bütün zam­la­ra inat çayı 1 li­ra­ya in­dir­dim. Pa­ra­sı olan 1 lira ve­re­bi­lir, pa­ra­sı ol­ma­ya­na he­la­li hoş olsun" dedi. Esnaf Ali Hay­ta­oğ­lu ise 'Ben 10 yıl­lık sa­na­yi es­na­fı­yım. Çay­lar­la il­gi­li bir karar alın­mış, çayın bar­da­ğı 2,5 li­ra­ya yük­sel­til­miş. Bu­ra­da bizim Osman Abi'miz, es­na­fı­mız, çay­cı­mız, yıl­lar­dır alış­ve­riş yap­tı­ğı­mız abi­miz, çayı zam­la­ra inat 1 li­ra­ya dü­şür­müş. Bizim için önem­li bir karar. Müş­te­ri­le­ri­miz ge­li­yor, mi­sa­fir­le­ri­miz ge­li­yor çay ikram edi­yo­ruz, biz içi­yo­ruz. Bol mik­tar­da çay tü­ke­ti­mi­miz var, maddi bir yükü de var. Osman Bey'in bu ha­re­ke­ti­nin ben emsal teş­kil et­me­si­ni umu­yo­rum" dedi. Esnaf Ümit Kır, 'Çay çar­şı­da 2,5 lira bizim Osman'da 1 lira. Zam­la­ra inat Osman'da çay 1 lira, bu bizim avan­ta­jı­mı­za. Osman Bey'e te­şek­kür edi­yo­ruz, çay ikram et­ti­ği için bize' dedi.


Cuma 27.2 ° / 18.3 °
Cumartesi 29.3 ° / 20.6 °